کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فراوان‌ترین اسم‌های سال ۱۴۰۰

22 تير 1400 ساعت 9:05

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: از ابتدای امسال تا کنون «امیرعلی» و «فاطمه» فراوان‌ترین نام انتخابی است که ایرانیان برای نوزادان خود انتخاب کردند.


سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: از ابتدای امسال تا کنون «امیرعلی» و «فاطمه» فراوان‌ترین نام انتخابی است که ایرانیان برای نوزادان خود انتخاب کردند.
سیف الله ابوترابی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: نام‌های انتخاب شده برای پسران با بیشترین فراوانی از ابتدای سال ۱۴۰۰تا کنون به ترتیب شامل: امیرعلی، محمد، علی، امیرحسین، حسین، آراد، آریا، ابوالفضل، آی هان، سامیار، امیرعباس، ماهان، محمد حسین، کیان، محمد طاها، مهدی، علیرضا، محمدرضا، محمد مهدی و امیر مهدی است.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت نام‌های انتخاب شده برای دختران با بیشترین فراوانی به ترتیب شامل: فاطمه، زهرا، رستا، حلما، آوا، زینب، بهار، مرسانا، آیلین، ریحانه، رها، دلوین، یسنا، نیلا، هانا، باران، فاطمه زهرا، نفس، نازنین زهرا، سلین است.
ابوترابی خاطر نشان کرد: نوع نام‌های دخترانه و پسرانه می تواند برگرفته از الگوی های توصیفی، دینی مذهبی، ملی باستانی، قومی، منطقه‌ای، ترکیبی، نام گل‌ها، طبیعت، حیوانات زیبا، پرندگان، کوه‌ها و رودها و نام موجودات خیالی و تاریخی باشد.
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: برابر ماده ۲۰ قانون ثبت احوال کشور، انتخاب نام با اعلام کننده آن است. برای نامگذاری، یک نام ساده یا مرکب (مثل حسین، محمد مهدی و مانند آن که یک نام محسوب می شود)، انتخاب خواهد شد.

وی ادامه داد: انتخاب نام هایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می‌شود و همچنین عناوین و القاب و نام های زننده و مستهجن یا نامتناسب با جنس، ممنوع است. تشخیص نام های ممنوع با شورای عالی ثبت احوال است و این شورا نمونه های آن را تعیین و به این سازمان اعلام می کند.

ابوترابی تاکید کرد: به موجب ماده ۲۰ قانون ثبت احوال و تبصره های آن، انتخاب نام هایی که در فهرست نام های ممنوعه قرار دارد، قدغن است و دارندگان آنها می توانند با رعایت مقررات مربوطه نسبت به تغییر آن اقدام کنند.

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال با اشاره به اعضای «کمیته انتخاب نام» ثبت احوال خاطرنشان کرد: این کمیته بر اساس مصوبه شورای عالی فرهنگی تشکیل شده و در آن دو استاد دانشگاه در حوزه دکترای ادبیات فارسی و ادبیات عرب، ۲ نماینده از فرهنگستان ادب و زبان فارسی و سه متخصص از سازمان ثبت‌احوال حضور دارند و نام درخواست شده توسط افراد در این کمیته بررسی می شود و در صورت تایید می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی اعلام کرد: به منظور رعایت حقوق شهروندی نام هایی که در فهرست نامگذاری ثبت احوال نیست، مورد بررسی قرار می گیرد و چنانچه مغایر با قوانین جاری ثبت احوال نباشد، متقاضی می تواند انتخاب کند.


کد مطلب: 153531

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/153531/فراوان-ترین-اسم-های-سال-۱۴۰۰

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir