مسؤولان اعلام کردند، دعوا بر سر سرنوشت اسرائیلیهایی که از مدتها پیش در اسارت حماس هستند و روشن نبودن دیدگاه درباره نحوه بازداشتن حماس از استفاده از کمکهای مالی دو مانع در مسیر بازسازی غزه هستند.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، دولت غزه میگوید: ۲۲۰۰ منزل به طور کامل ویران شده و به حدود ۳۷ هزار منزل در جریان حملات اسرائیل طی ۱۱ روز حملات متقابل در مرزها خساراتی وارد شد و دولت برآورد کرده که بازسازی این منازل و زیرساختهای گستردهتر در غزه نیاز به حدود ۵۰۰ میلیون دلار دارند.
مصر و قطر که به دستیابی به آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی در ۲۱ ماه مه کمک کردند، متعهد به ارائه ۵۰۰ میلیون دلار برای بازسازی غزه شدند که یک سوم ساکنان این باریکه که تعدادشان به دو میلیون تن میرسد به کمکها وابسته هستند.
رژیم صهیونیستی میگوید آغاز بازسازی تنها در صورتی ممکن است که پیشرفتهایی در تلاشها برای بازگرداندن مفقودان جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ و نیز دو غیرنظامی که از مرزها وارد غزه شدند، صورت بگیرد.
همچنین خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام اسرائیلی گزارش داد، بازسازی مقابل تحقق پیشرفت در پرونده مفقودان انجام میگیرد. او ماهیت پیشرفت مد نظر اسرائیل را که گفته دو سرباز مفقودش مردهاند، مشخص نکرد.
حماس نیز که جزئیات وضعیت چهار اسرائیلی را مشخص نکرده، میگوید، مذاکرات مربوط به آنها باید براساس مبادلهشان با فلسطینیهای دربند زندانهای اسرائیل باشد نه کمکها به غزه.
نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از مدتها پیش با آزادی فعالان فلسطینی مخالف بوده است.
در سایه تداوم آتشبس، اسرائیل از امروز اجازه ورود سوخت به غزه را برای اولین بار بعد از چند هفته صادر کرد و آن بعد از کاهش محدودیتهای واردات و صادرات بر غزه از هفته گذشته بود.
فرصتهای رسیدن کمکها به غزه عملا خواسته اسرائیل که مورد حمایت جو بایدن هم هست، پیچیده کرده است، اسرائیل میخواهد این کمکها برای مسلح سازی حماس استفاده نشود.
اسرائیل مدعی است، حماس مسؤول سرمایهگذاری پولها در تقویت توانمندیهای نظامی خود به جای اختصاص آن به نفع فلسطینیهاست؛ مسالهای که حماس آن را رد میکند.