«کتابخانه انسانی محله هرندی» با اجرای «گروه شهر زنان، شهر امن» و همکاری اداره بانوان شهرداری منطقه 12 و سرای محله هرندی، فعالیت خود را آغاز کرده و با کمک تسهیلگران حوزه اجتماعی میکوشد تا راوی صدای خاموش زنان محله هرندی ازآسیبهای فضاهای نابهنجار و بی دفاع شهری باشد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، «کتابخانههای انسانی» مکانهایی هستند شبیه کتابخانههای واقعی، با این تفاوت که در این کتابخانهها، افراد به جای کتاب، انسانی را انتخاب میکنند که با او حرف بزنند.
از سال ۲۰۰۰ تا امروز این ایده در ۶۰ کشور جهان پیاده شده و همچنان هم در حال رشد است. افراد در این کتابخانه در کنار هم مینشینند، با هم حرف میزنند و از تجربههای هم استفاده میکنند.
گروه «شهر زنان، شهر امن» با همکاری اداره امور بانوان شهرداری منطقه ۱۲ و سرای محله هرندی، با استفاده از تجارب بینالمللی و نیازهای محلی، از ایده کتابخانه انسانی بهمنظور تسهیل گفتوگو و ثبت روایتهای تجربهزیسته زنان داوطلب محله هرندی از آسیبهای آزار و اذیت خیابانی و به چالش کشیدن موانع بهره برده است.
اهداف کتابخانه انسانی محله هرندی به این شرح است:
افزایش آگاهی زنان محله و مقابله با خشونت و آزار و اذیت خیابانی؛ (البته در مراحل بعدی تلاش میکنیم روی موضوعات دیگر از جمله خشونت خانگی تمرکز کنیم)
افزایش آگاهی درباره اهمیت مبارزه با تعصبات و کلیشهها ؛ و نیاز به احترام به عقاید و باورها و پوشش یکدیگر
آگاهیرسانی درباره خطرات آزارهای جنسی. در جلسات پیشرو در جلسات گروهی درباره روشهای مقابله با آزار و اذیت خیابانی نیز بحث و تبادل نظر خواهیم کرد؛
تصحیح تصورات غلط درباره دیگران ؛
توسعه مهارتهای ارتباطی صحیح، پرورش همدلی و احترام به دیگران
تلاش برای پذیرش تنوع انسان، خودآگاهی و خودکاوی.
دلایل انتخاب روش کتابخانه انسانی
ایجاد تفاهم در راستای تنوعی که وجود دارد از نظر عقاید، قومیت و...؛
تسهیل حس پذیرش بیشتر و افزایش انسجام اجتماعی محلی ؛
ایجاد ارتباط واقعی بین مردم؛
تلاش برای به چالش کشیدن کلیشهها و تعصبات؛
ایجاد فضایی برای تعامل و صدا دادن به گروههای در حاشیه و آنهایی که با افکار کلیشهای پس زده شدهاند.
کتابخانه انسانی و تبدیل شدن به کتاب برای بیان تجربه زیسته یک فعالیت صد درصد داوطلبانه است. کتابخانه انسانی فرصتی برای روایت کردن، تعامل، یادگیری و آگاهیرسانی است.
اکنون «کتابخانه انسانی محله هرندی» فعالیت خود را در سرای محله هرندی آغاز کرده و با کمک تسهیلگران حوزه اجتماعی میکوشد تا راوی صدای خاموش زنان محله هرندی ازآسیبهای فضاهای نابهنجار و بی دفاع شهری باشد.