وزیر خارجه آمریکا در حالی راهی خاورمیانه شده است تا با سران فلسطین، رژیم صهیونیستی، مصر و اردن دیدار کند که راهبرد آن گویای ترس از وقوع درگیری دیگر و تداوم مقاومت است.
به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن از امروز دوشنبه به مدت چهار روز به قدس، رام الله، قاهره و امان خواهد رفت.
وی این سفر را به درخواست جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا انجام میدهد و ابتدا به قدس میرود تا در آنجا با ریون ریولین رئیس جمهوری، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، گابی اشکنازی وزیر خارجه و دیگر مقامات ارشد صهیونیستی دیدار کند.
در بیانیه مطبوعاتی بایدن که در تارنمای کاخ سفید منتشر شده، آمده است: ایالات متحده به دیپلماسی فشرده برای پایان دادن به خصومت در غزه پرداخته است. بلینکن وزیر خارجه در حال سفر به منطقه برای بحث در مورد تلاشهای اساسی برای تحکیم آتشبس و کاهش خطرات درگیریهای بعدی طی ماههای آینده است.
وی افزود: به دنبال دیپلماسی آرام و فشرده ما برای ایجاد آتشبس بین اسرائیل و حماس، من از تونی بلینکن وزیر خارجه خود خواستم که این هفته به خاورمیانه سفر کند.
بایدن ادامه میدهد: وزیر بلینکن در طول سفر خود با رهبران اسرائیلی در مورد تعهد راسخ ما در مورد امنیت اسرائیل دیدار خواهد کرد. وی پس از سالها بیتوجهی به تلاشهای دولت ما برای بازسازی روابط و حمایت از مردم و رهبران فلسطین ادامه خواهد داد.
وی اضافه کرد: او شرکای اصلی دیگر خود را نیز در منطقه درگیر خواهد کرد از جمله در تلاشهای بینالمللی هماهنگ شده برای اطمینان از رسیدن فوری کمک به غزه به گونهای که به نفع مردم آنجا باشد و نه حماس، و همچنین کاهش درگیریهای بعدی در ماههای آینده.
بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در رام الله با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، محمد اشتیه نخست وزیر و دیگر مقامات ارشد این تشکیلات دیدار خواهد کرد.
وی سپس به قاهره خواهد رفت تا با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری و سامه شکری وزیر خارجه دیدار کند.
وزیر خارجه آمریکا سفر خود را با توقف در امان برای دیدار با عبدالله دوم شاه اردن و ایمن صفادی معاون نخست وزیر و وزیر خارجه به پایان میرساند.
بلیکن روز یکشنبه در گفتوگو با شبکههای خبری سی ان ان و ای بی سی آمریکا هم تلاش کرد آتشبس شکلگرفته در فلسطین را به دیپلماسی دولت بایدن مرتبط بداند.
وی همچنین درباره راهبرد این دولت در قبال فلسطین اظهار کرد: من فکر میکنم نتیجه باید راه حل دو کشور باشد. اما ما باید از راههای مشخصی شروع به بازسازی کنیم و امید واقعی، چشم اندازها و فرصتهای واقعی را در زندگی مردم ارائه دهیم.
وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به سالها محاصره ظالمانه غزه که توسط رژیم صهیونیستی انجام شده و درد و رنج ساکنان آنجا را چند برابر ساخته است، مدعی شد که "باید با اوضاع بشردوستانه که در غزه وخیم است را حل کنیم".
بلینکن که کشورش از پول مالیاتدهندگان آمریکایی، میلیاردها دلار به رژیم صهیونیستی کمک میکند و در بحبوحه درگیری اخیر هم تصمیم به ارسال ۷۳۵ میلیون دلار سلاح به این رژیم گرفت، درباره کمک به فلسطینیان اینگونه گفت" ما باید به جمع آوری حمایت کشورها از بازسازی و توسعه غزه شروع کنیم".
وی ادامه داد: در حالیکه این کار را انجام میدهیم، دوباره با فلسطینیها تعامل خواهیم کرد البته به تعامل "عمیق" خود با اسرائیلیها ادامه خواهیم داد و تلاش خواهیم کرد شرایطی را فراهم کنیم که امیدواریم با گذشت زمان بتوانیم یک روند صلح واقعی را پیش ببریم.
وزیر خارجه آمریکا اذعان کرد: اما یک کار فوری نیست و تا رسیدن به آن نقطه کار زیادی داریم.