کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

واشنگتن پست:

آمریکا در مسئله فلسطین مقصر است

21 ارديبهشت 1400 ساعت 20:47

واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به حملات رژیم صهوینستی به فلسطینی ها در بیت المقدس نوشت: این تنها اسرائیل نیست که مانع به ثمر رسیدن آرمان استقلال طلبی فلسطینی ها شده بلکه آمریکا هم در این فلاکت چندین دهه ای مقصر بوده است.


واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به حملات رژیم صهوینستی به فلسطینی ها در بیت المقدس نوشت: این تنها اسرائیل نیست که مانع به ثمر رسیدن آرمان استقلال طلبی فلسطینی ها شده بلکه آمریکا هم در این فلاکت چندین دهه ای مقصر بوده است.

به گزارش سه شنبه ایرنا، "ایشان تارور" دیدگاه نویس واشنگتن پست در این گزارش می افزاید: دوشنبه شب این هفته راکت هایی از سوی "نوار غزه" به سمت اسرائیل پرتاب شد و ارتش اسرائیل هم با حملات هوایی مرگبار به آن پاسخ داد. این راکت باران را دو گروه مسلح نوار غزه یعنی "حماس" و " جهاد اسلامی" انجام دادند و راکتها در نزدیکی "بیت المقدس" و بخش هایی از جنوب اسرائیل اصابت کرد و در اثر آن دست کم یک نفر زخمی شد. در حمله هوایی انتقامجویانه اسرائیل دست کم ۲۰ نفر در غزه کشته شدند.
بنامین نتانیاهو  می گوید:"گروههای تروریستی حاضر در غزه با حملات راکتی شان از "خط قرمز" عبور کرده اند. اما این انفجار خصومتها به این سادگی ها هم نیست و ریشه دار است.
واشنگتن پست نوشت: مدتی است که هم نیروهای امنیتی اسرائیل و هم گروه های راست گرا در "بیت المقدس" دست به خشونت های علیه فلسطینیان می زنند. دو هفته قبل؛ جمعی از راست گرایان افراطی از جمله چندین تن از شهرک نشینان "کرانه باختری" در محله های فلسطینی نشین بیت المقدس راهپیمایی کردند و شعار "عرب، برو بیرون" و "مرگ بر اعراب" سر دادند و به عابران پیاده حمله کردند و به اموال فلسطینیان خسارت وارد کردند.
نویسنده می افزاید: در همی راستا اسرائیل هم تلاش می کند جمعی از خانواده های فلسطینیان ساکن محله "شیخ جرّاح در "بیت المقدس شرقی" را از این منطقه بیرون براند. فلسطینیان می گویند که این کار هم در راستای همان سیاست قدیمی سلب مالکیت فلسطینیان بر این اراضی می دانند تا خیالشان آسوده شود که این مناطق هم تحت حاکمیت اسرائیل است.
این ماجرا؛ اعتراضات فلسطینیان را به نشانه همبستگی در مناطق مختلفی از سرزمین های اشغالی برانگیخت.
واشنگتن پست در ادامه نوشت: این حوادث همچنین سرمنشاء تنش هایی در روز دوشنبه شد که مصادف بود با سالگرد "روز اورشلیم" که یک روز ملی در اسراییل است و تعطیل است و سالروز تصرف "بیت المقدس" در جنگ های اعراب - اسرائیل در سال ۱۹۸۷میلادی است. در این روز اسرائیلی های راستگرا در بخش "دیوار غربی" راهپیمایی کردند و شعارهایی علیه فلسطینیان سر دادند.
در این بحبوحه "حماس" وارد معرکه شد و بیت المقدس را راکت باران کرد. ظرف این نزاع چندین و چند ساله این اولین بار بود که شهر "بیت المقدس" هدف اصابت راکت قرار می گرفت. به دنبال حمله راکتی به بیت المقدس، درگیری هایی میان پلیس اسرائیل با تظاهرکنندگان فلسطینی رخ داد.
واشنگتن پست ادامه می دهد: اما برخورد دولت "بایدن" با این حوادث، این بوده است که وزارت خارجه خواستار "حفظ خونسردی" طرفین شده است و حملات راکتی حماس را محکوم کرده است و از حق اسرائیل برای محافظت از خود دفاع کرده است. پلیس اسرائیل قبلا" به مجتمعی در "مسجد الاقصی" که به محل انبار سنگ برای پرتاب به سمت نیروهای امنیتی اسرائیل تبدیل شده بود یورش برده بود و به سمت نمازگذاران فلسطینی گاز اشک آور و گاز بی حس کننده پرتاب کرده بود.
مدافعان حقوق فلسطینیان می گویند که دولت بایدن هم میراث دار سیاست های ایالات متحده در منطقه است. جمع کثیری از گروههای مدافع حقوق بشر هم می گویند که اسرائیل با اشغالگری نظامی، خاک فلسطینیان را اشغال کرده است و بر سرنوشت شان احاطه پیدا کرده است. این معادل همان " آپارتاید" است.
این گروهها می گویند که آمریکا با حمایت های اخلاقی اش از اسرائیل، این حکومت را برای بوجود آوردن یک چنین وضعیتی توانمند کرده است.
واشنگتن پست می نویسد: در گزارشی که ماه گذشته منتشر شد، سه فرمانده پیشین نیروهای دفاعی اسرائیل هشدار دادند که اسرائیل و فلسطینییان در مسیر یک " برخورد تازه" افتاده اند. این فرماندهان سابق نظامی در برشمردن علل این تحلیل نوشتند:" این فقط سیاست های   حماس" نبوده است که این وضعیت را به بار آورده است، بلکه برخی عوامل دیگر هم با هم تلاقی پیدا کرده اند و همگی دست به دست هم داده اند و این اوضاع را بوجود آورده اند. از جمله الحاق بالفعل "کرانه باختری"، و عجز و ناتوانی و بی کفایتی حکومت خودگردان فلسطین که به طور اسمی بر سرزمین های اشغالی حکومت می کند.  
ژنرال های بازنشسته نوشتند: " در این معرکه لازم است آمریکا وارد میدان بشود و جلوی این جریانها را بگیرد و شروع کند این روندی که برای رقم زدن تراژدی تشکیل یک دولت به راه افتاده است را واژگون کند. این طرح یک دولت، طرحی است که برای پایان دادن به این نبرد بی انتها پیشنهاد شده است و تشکیل یک دولتی از مدیترانه تا رود اردن را شامل می شود".
دولت بایدن آشکارا گفته است که اصلا دلش نمی خواهد تا عمق در باتلاق مناقشه اسرائیل - فلسطینیان فرو برود.
واشنگتن پست نوشت: تمام روسای جمهور چندین دهه اخیر آمریکا هریک به نوعی در این مناقشه، جانب اسرائیل را گرفته اند. میلیاردها دلار کمک نظامی به او کرده اند. به توسعه شهرک ها در کرانه باختری رضایت داده اند. سپر بلای اسرائیل شده اند و از آن در مجامع بین المللی دفاع کرده اند.
کارشناسان سیاسی می گویند که همین مددرسانی ها بوده است که کار را به اینجا کشانده است.
"شبلی تلهامی" از اعضاء "موسسه بروکینگز" در واشنگتن می گوید:" در این منازعه؛ آمریکا به هیچ عنوان صرفا یک نظاره گر نیست. آمریکا خودش جزیی از این عدم موازنه قواست که بطور ناعادلانه یک طرف را قربانی طرف دیگر می کند و راه رسیدن به صلح را هرچه دورتر و دورتر می کند".
واشنگتن پست می افزاید: در طول دو دهه گذشته، سیاست اسرائیل روز به روز به سمت راست مایل شده است. نتانیاهو هیچ تعهدی اساسی به "راه حل دو کشور" که مورد توافق هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان آمریکاست ندارد. یک عده از متحدان سیاسی و رقبای او بطور یک جانبه آن را رد می کنند. "
خالد الگندی یکی از اعضای ارشد "موسسه خاورمیانه" در این باره نوشته است: "واشنگتن سفت و سخت ایستاده است و منکر آن می شود که هم عرصه سیاست اسرائیل و هم جامعه آن روز به روز افراط گراتر شده اند. افراط گرایی در اسرائیل هم مثل هر رژیم ایدئولوژیست دیگر عامل توانمند شدن حاکمیت است و اسرائیل هم بر همین اساس به این افراط گرایی دامن می زند".
الگیندی می گوید:" در آمریکا هم مثل اسرائیل، این صداهای رادیکال هستند که با جابجایی اهداف سیاسی و اهداف دیپلماتیک، سیاست و گفتمان سیاسی را شکل می دهند در حالیکه اصلا مستقیماً نقشی در سیاست گذاری ندارند".
به هر حال این هیاهوی روزهای اخیر سرزمین های اشغالی، شکاف موجود در واشنگتن در زمینه سیاست گذاری درباره اسرائیل را برجسته کرده است.
روز دوشنبه، شمار زیادی از قانونگذاران آمریکا از هر دو حزب با ارسال توئیت هایی حملات موشکی حماس را محکوم کردند.
چند روز قبلتر از آن؛ سیاستمداران برجسته چپگرای همسو با بایدن از جمله سناتور "الیزابت وارن" (D-Mass.) و سناتور "برنی سندرز (I-Vt.)، به بیرون رانده شدن فلسطینیان در قدس شرقی اعتراض کردند.
شنبه هفته آینده؛ مصادف است با "روز نکبت" در سرزمینهای اشغالی. این روز یادآور خاطره دردناک اخراج اجباری و وحشیانه صدها هزار فلسطینی از خانه و دهکده هایشان در سال ۱۹۴۸میلادی است.  
این آوارگان فلسطینی تقاضای "حق بازگشت" به سرزمینشان را دارند و خواستار تاسیس یک کشور مستقل و پایدار فلسطینی هستند.
اما این رویا آنقدر تحقق نیافتنی است که از دیدگاه سیاسی نه تنها در اسرائیل، بلکه در آمریکا هم یک تابو است.
"پیتر بینارت " مفسر یهودی- آمریکایی به سکوت در برابر حق "بازگشت" فلسطینیان اعتراض می کند و می نویسد: "حالا که همه امیدهای فلسطینیان برای تشکیل یک دولت فلسطینی از بین رفته است و مسئله حق بازگشت هم که اصلا بطور کل منتفی است، الآن بطورکل مسئله فلسطین یک مسئله حقوق بشری است و موضوع نقض حقوق بشر فلسطینیان زیر دست اشغالگری اسرائیل است".


کد مطلب: 149993

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/149993/آمریکا-مسئله-فلسطین-مقصر

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir