«فایننشال تایمز»، روزنامه انگلیسی در گزارشی نوشته است که ویروس کرونا هند را به لرزه درآورده است. با توجه به اینکه افزایش آمار ابتلا به ویروس کرونا در این کشور به معنی ابتلای یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر انسان است، در نتیجه بحران در هند به این معنی است که خطر، دیگر کشورهای جهان را هم تهدید میکند.
آلبرت کوچویی ـ گوینده پیشکسوت رادیو ـ که هر روز با مرور تیترها و سرفصلهای رسانههای جهان، مهمترین اخبار دنیا را روایت میکند، مطلب بالا را عنوان کرده است.
به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز (۷ اردیبهشت ماه) روزنامههای جهان به شرح زیر است:
_ نشریه انگلیسی «اکونومیست» نوشته است: بر دیوارهای فایزر، از تولیدکنندگان واکسن کرونا در آمریکا نوشته شده است که «واکسن را آزاد کنید». در برابر آن، مردی با این شعار ایستاده است. در این گزارش از انبار کردن واکسن در آمریکا سخن گفته شده است؛ واکسنهایی که مردم به آنها نیاز دارد. به نظر میرسد که دولت جو بایدن در تضاد با مشکل جهانی خود را منزوی میکند. در شرایطی که جهان با سختترین همهگیری رو در رو است، جو بایدن با انبار کردن واکسنها همانند ترامپ عمل میکند؛ یعنی همان سیاست اول آمریکا!
_ «فایننشال تایمز» نوشته است: ویروس کرونا هند را به لرزه در آورده است و به همین خاطر هم کمکهای دارویی از هر گوشهای از جهان، راهی هند میشود. با توجه به اینکه افزایش آمار ابتلا به ویروس کرونا در کشور به معنی ابتلای یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر انسان است، در نتیجه بحران در هند به این معنی است که خطر دیگر کشورهای جهان را هم تهدید میکند. برای جلوگیری از یورش همه گیری، هند نیاز به کمکهای فوری دارد.
_ از سوی دیگر «گاردین»، روزنامه انگلیسی نوشته است: اگر ماهها، اعتراض نبود، حکم دادگاه برای قاتل جورج فلوید چنین سرنوشتی پیدا نمیکرد. بسیاری از سیاستمداران معتقدند اگر تظاهرات و اعتراضهای «زندگی سیاهان مهم است»، نبود، دادگاه شووین چنین رأی را صادر نمیکرد. بسیاری معتقدند نتیجه رأی دادگاه شووین، پیروزی بزرگی برای مبارزه علیه نژادپرستی در آمریکا بود. نانسی پلوسی، رئیس کنگره آمریکا گفته است جورج فلوید با نثار جانش قربانی بیعدالتی در آمریکا شد.
_ «گاردین» در گزارش دیگری نوشته است: در انگلیس، ثروتمندان ثروتمندتر شدند، اما نیازمندان فقیرتر از هر اروپایی. وقتی مصیبت بتازد، مردم انگلیس با سختترین کاهش درآمد، روبهرو خواهند شد. درآمد انگلیسیها در قیاس با فرانسویها، ۲۰ درصد کمتر است. تحلیلگران اقتصادی میگویند که این عدم توازن میان ثروتمندان انگلیس و کشورهای اروپایی وحشتناک است. ثروتمندان انگلیس در حال ثروتمندتر شدن هستند.
* از حاشیه خبرها:
جورج مانیوت، تحلیلگر روزنامه انگلیسی «گاردین» نوشته است: یکی از کسانی که سخت به انتقال و همهگیری ویروس کووید_ ۱۹ کمک میکند، ما هستیم؛ ماهایی که درباره آن حرف میزنیم. همراه با ما، رسانهها و به ویژه شبکههای اجتماعی ویروس کرونا را سرایت میدهند. رسانههایی که میکوشند ما را وادار به باور کنند که شرایط ابتلای به کرونا را داریم. ما خود نیز سرایتدهندگان کرونا هستیم. پروفسور مایکل شارپ از دانشگاه آکسفورد، استاد روانکاو میگوید عوامل اجتماعی، مثل حرف زدن درباره بیماری، از مهمترین سرایت دهندگان ویروس کرونا محسوب میشوند.