مدیرعامل شرکت پارس ظرفیت تولید گاز ترش در سکوهای فاز ۱۲ پارس جنوبی را روزانه ۸۴ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: در هر یک از ۲ فاز ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی هم روزانه امکان برداشت ۵۶ میلیون مترمکعب گاز ترش وجود دارد.
قطر را پشت سر می گذاریم
سايت خبری انتخاب , 5 آذر 1391 ساعت 23:11
مدیرعامل شرکت پارس ظرفیت تولید گاز ترش در سکوهای فاز ۱۲ پارس جنوبی را روزانه ۸۴ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: در هر یک از ۲ فاز ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی هم روزانه امکان برداشت ۵۶ میلیون مترمکعب گاز ترش وجود دارد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه با بهره برداری از ۵ فاز جدید پارس جنوبی برداشت گاز ایران و قطر برابر میشود، اعلام کرد: تا پایان سال جاری ۷ دکل جدید دریایی در این میدان مشترک گازی مشغول به کار خواهد شد.
موسی سوری در گفتگو با مهر با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت برداشت گاز ایران از پارس جنوبی به مرز ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است، گفت: با بهره برداری از پنج فاز جددی ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی در مجموع نزدیک به ۲۰۰ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت تولید گاز ترش از این میدان مشترک افزوده می شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ظرفیت تولید گاز ترش در سکوهای فاز ۱۲ پارس جنوبی را روزانه ۸۴ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: در هر یک از ۲ فاز ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی هم روزانه امکان برداشت ۵۶ میلیون مترمکعب گاز ترش وجود دارد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه با این افزایش برداشت و با توجه به سهم ایران از پارس جنوبی برداشت ایران و قطر در این میدان مشترک برابر خواهد شد، تاکید کرد: با توجه به سهم ایران از میدان برداشت گاز با کشور قطر یکسان خواهد شد.
رستم قاسمی وزیر نفت هم اخیرا با تاکید بر اینکه در حال حاضر پارس جنوبی با توان تولید ۲۹۵ میلیون متر مکعب گاز و ۳۷۵ هزار بشکه میعانات گازی در روز در مجموع بزرگترین تولید کننده گاز و میعانات گازی کشور است، گفته است: با راه اندازی طرحهای در دست اجرا ظرفیت تولید روزانه گاز به حدود ۷۷۵ میلیون متر مکعب افزایش می یابد.
به گفته این عضو کابینه دولت دهم با اتمام فازهای باقیمانده، برداشت از پارس جنوبی به ۷۷۰ میلیون مترمکعب که مشابه برداشت قطر بوده خواهد رسید.
ورود ۷ دکل جدید به پارس جنوبی
سوری در ادامه در خصووص توسعه ناوگان دکل های حفاری فعال در پارس جنوبی، توضیح داد: بر اساس برنامه زمان بندی تعریف شده تا پایان اسفند ماه سالجاری در مجموع هفت دکل جدید دریایی در پارس جنوبی مشغول به کار خواهند شد.
وی با یادآوری اینکه در حال حاضر ۱۳ دکل و جک آپ دریایی در فازهای مختلف پارس جنوبی مشغول به کار هستند، تبیین کرد: در مجموع پیش بینی می شود تا پایان امسال تعداد دکل های دریایی در این میدان مشترک به ۲۰ دستگاه و تا سال آینده به ۲۸ دستگاه افزایش یابد.
با موافقت وزارت نفت قرار است مبلغ ۴۰ میلیون دلار به عنوان پیش پرداخت خرید و یا اجاره دکل های حفاری دریایی در اختیار پیمانکاران پارس جنوبی قرار بگیرد.
پیش بینی می شود با ارائه این پیش پرداخت روند ورود دکلهای جدید حفاری دریایی به فازهای پارس جنوبی تسریع شود، این طرح پیشنهادی از اواخر سال گذشته تاکنون اجرایی شده است که در نهایت اجرای آن افزایش تعداد دکلهای حفاری در میدان مشترک پارس جنوبی را به همراه داشته است.
در همین حال، محسن خجسته مهر معاون برنامه ریزی وزیر نفت اخیرا با تاکید بر اینکه افزایش تعداد دکل های حفاری در طرح توسعه میادین مشترک نفت و گاز در دستور کار وزارت نفت قرار دارد، اعلام کرده است: تا پایان سال ۱۳۸۹ در مجموع تعدا ۲۶ دستگاه دکل حفاری در میادین مشترک نفت و گاز ایران مشغول به کار بوده است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه تا پایان سال گذشته تعداد کل دکلهای حفاری در میادین مشترک به ۵۳ دستگاه افزایش یافته است، بیان کرده است: در مجموع در دو سال گذشته تعداد دکلهای حفاری شاغل در میادین مشترک دو برابر شده است.
کد مطلب: 14732