کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سیدعباس صالحی عنوان کرد

مشکلاتی که صنعت چاپ را آزار می‌دهد

18 اسفند 1399 ساعت 18:09

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مشکلاتی گفت که صنعت چاپ را آزار داده و می‌دهد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مشکلاتی گفت که صنعت چاپ را آزار داده و می‌دهد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در آیین پایانی بیستمین جشنواره ملی چاپ گفت: صنعت چاپ در ایجاد انقلاب‌های بزرگ جهانی از جمله انقلاب فرهنگی رنسانس، انقلاب علمی، انقلاب سیاسی اجتماعی قرن‌های ۱۸ تا آخر ۲۰ میلادی مانند انقلاب‌های فرانسه، آمریکا، روسیه و چین، انقلاب علمی برای ایجاد مدارس و دانشگاه‌ها، انقلاب مخابراتی و الکترونیک و انقلاب دیجیتال و فناوری نقش و جایگاه ویژه‌ای داشته است.
او افزود: در هر شش انقلاب بشری، صنعت چاپ جایگاه خاص و ویژه‌ای داشته که اگر نبود انقلاب‌های بشری که بخشی از توسعه اجتماعی را به وجود آورد، پدید نمی‌آمد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: صنعت چاپ را در وجه دیگری هم می‌توان مورد توجه قرار داد. این صنعت چندوجهی و چندضلعی است و همین ویژگی اجزا و اضلاع آن را در بخش‌های مختلف زندگی جاری و ساری می‌کند.
صالحی در عین حال تصریح کرد: صنعت چاپ از یک طرف پدیده فرافرهنگی است و در حوزه‌های مختلف فرهنگی، کتاب، رسانه، علم، پژوهش، تبلیغات و ... موثر است. این صنعت از طرف دیگر پدیده فراهنر است و در حوزه‌های طراحی، گرافیک، عکس، صنایع هنری مانند سینما و ... تاثیر دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: صنعت چاپ فراصنعت است که هم با صنایع تبلیغی و کاربردی و هم در صنایع زیرمجموعه خود از جمله بسته‌بندی در ارتباط است. کسانی که در حوزه صنعت چاپ حضور دارند قدر ویژه‌ای دارند که تاریخ بشریت به آن‌ها مدیون است و از سوی دیگر وجوه مختلف زندگی اجتماعی بشر با این صنعت و اشتغال در تماس است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس بیان کرد: شرایط تحریم در سال‌های اخیر به ویژه در سال‌های ۹۸ و ۹۹ فضای صنعت چاپ در کشور را دچار مشکلاتی در حوزه‌های مبادلات مالی، صادرات، واردات و ... کرد و هم شرایط کرونایی به ویژه در ماه‌های نخستین مزید  بر علت در این مشکلات شد. مجموعه این مشکلات صنعت چاپ را آزار داده و می‌دهد. البته شرایط سخت منبع مالی دولت مانع از این بوده و هست که آن‌چنان که باید در رفع خسارت‌های این حوزه برآید اما تلاش‌هایی در این زمینه صورت گرفت. تسهیلات حوزه چاپ در این بازه اتفاق افتاد. در مرحله اول تسهیلات، ۳۷ میلیارد تومان به چاپخانه‌ها ارائه شد که اگر فضای دیگر کسب و کارهای این حوزه را هم در نظر بگیریم جمعا این رقم بیش از ۶۵ میلیارد تومان است.
صالحی ادامه داد: همچنین پاره‌ای از کارها اتفاق افتاده و در حال اتفاق است اما فاصله زیادی بین آن‌چه شرایط چاپ با آن روبه‌رو است با آن‌چه حمایت‌ها باید باشد، وجود دارد. در کنار خبرهای تلخ روزنه‌هایی از امید هم هست که می‌تواند برای آینده راه مورد توجه قرار بگیرد. در تراز واردات و صادرات کالاهای چاپی در سال ۹۸ واردات چاپی حدود ۱۰۰ میلیون کیلو و صادرات حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار کیلو است. در سال ۹۹ در ۹ ماهه ابتدایی بر اساس آمار اداره کل چاپ، واردات ۳۸ میلیون کیلو و صادرات ۱۳ هزار و ۴۸۰ تن یعنی ۱۳ میلیون و ۴۸۰ میلیون است.
او در عین حال تصریح کرد: معنای این مقایسه این است که واردات ما در ۹ ماهه اول سال ۹۹ نسبت به سال قبل بسیار کاهش یافته است. به این معنا که شرایط تحریمی و کرونایی فضای کارآفرینان و فعالان عرصه چاپ را زمین‌گیر نکرده بلکه آن‌ها را با توان جدید و انرژی تازه به میدان آورده که باید از این فضا حفاظت کنیم. این کاهش بخشی به دلیل کمبود است و بخشی از آن جابه‌جایی واردات بوده است که در تولید داخلی توانسته تاثیرگذار باشد و اگر بیش از سه برابر افزایش صادرات داشته باشیم، ظرفیت صادرات کشور به دیگر کشورها قابل توجه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: سال ۱۴۰۰  به عنوان سال پایان قرن را می‌توان برای صنعت چاپ با راهبردهای جدی و اساسی توسط فعالان، اتحادیه‌ها، تشکل‌ها و ... و با حمایت‌های حاکمیتی مورد توجه قرار داد. این راهبردها باید چند نکته اصلی داشته باشد. اول این‌که بتواند به تقویت و توان تولید داخلی بینجامد. دوم ما را در عرصه صادرات خارجی در فضای صادرات ارتقا دهد و سوم این‌که صنعت چاپ را به عنوان نما و نمایه‌ای از هویت ملی و هویت ایرانی اسلامی را بیش از پیش نشان بدهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: بیستمین جشنواره ملی چاپ توجه مضاعفی به زبان، زیباشناسی و حوزه مسئولیت اجتماعی نسبت به گذشته داشته است.


کد مطلب: 146157

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/146157/مشکلاتی-صنعت-چاپ-آزار-می-دهد

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir