رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه مگر با تعطیلی خوزستان چه اتفاقی میافتد؟ دو هفته خوزستان را تعطیل کنیم و در عوض جان مردم را نجات دهیم، گفت: متاسفانه رفتار ما متناسب با این ویروس جهشیافته نیست و اگر به موقع اقدام نشود و محدودیتهای بیشتری اعمال نشود و مردم بیشتر مراقبت نکنند، در روزهای آینده در خوزستان با یک فاجعه روبهرو میشویم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه مگر با تعطیلی خوزستان چه اتفاقی میافتد؟ دو هفته خوزستان را تعطیل کنیم و در عوض جان مردم را نجات دهیم، گفت: متاسفانه رفتار ما متناسب با این ویروس جهشیافته نیست و اگر به موقع اقدام نشود و محدودیتهای بیشتری اعمال نشود و مردم بیشتر مراقبت نکنند، در روزهای آینده در خوزستان با یک فاجعه روبهرو میشویم.
دکتر شکرالله سلمانزاده با اشاره به وضعیت قرمز جنوب غرب خوزستان اظهار کرد: این مساله نشان میدهد که موارد ابتلای سرپایی، بستری و به تبع آن موارد مرگ در شرایط خوبی نیست و باید شرایط قرمز در هر سه شهرستان حوزه این دانشکده شامل آبادان، خرمشهر و شادگان حاکم شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در حال حاضر به طور متوسط روزانه ۲۰۰ تا ۲۲۰ مورد بیمار سرپایی مبتلا به کرونا شناسایی و ۵۰ مورد بستری میشوند. به میزان بستری بیماران نیز بیماران دیگری ترخیص میشوند البته تنها در یکی دو روز گذشته نسبت موارد بستری به ترخیص پایدارتر شده است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: در حال حاضر به جز بیمارستان شهید بهشتی آبادان، همه بیمارستانها پذیرای بیماران مبتلا به کرونا هستند. این وضعیت نشان میدهد که در حال رفتن به سمتی هستیم که باید از همه ظرفیتها برای بستری بیماران استفاده کنیم.
سلمانزاده با اشاره به افزایش ظرفیت تختهای ICU بیمارستان آیتالله طالقانی آبادان، بیان کرد: در حال حاضر بیماری نداریم که به ICU نیاز داشته باشد و نتوانیم بیمار را در ICU بستری کنیم و مشکلی برای بستری بیماران در بخشهای عادی و ICU نداریم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: اعلام وضعیت قرمز تنها یک کلمه و بازی با رنگها نیست و در پی آن باید یک سری اقدامات که مشخص هستند، انجام شوند.
وی افزود: محدودیتها تنها بستن راهها نیست بلکه شامل تغییر رفتار مردم، اصناف و مسئولان است اما این اتفاق نیافتاده است. طبق گفته دکتر علوی رئیس مرکز بهداشت خوزستان، زمانی که ویروس جهش پیدا میکند ما نیز باید رفتارمان تغییر کند.
سلمانزاده بیان کرد: هنوز در وضعیت قرمز مراسم برگزار میشود و به زور از برگزاری مراسم عزاداری جلوگیری میشود.
وی تصریح کرد: مرگ بیماران مبتلا به کرونا زجرآور و در پی زجر تنفسی شدید رخ میدهد؛ مرگ بر اثر کووید - ۱۹ بسیار ناگوار است اما با این وجود شاهد عادیانگاری در مردم، مسئولان، اصناف و سایر نهادهایی هستیم که باید پای کار باشند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: طبق پروتکل کشوری در شهرهای قرمز تنها مشاغل گروه ۱ اجازه فعالیت دارند اما مشاهده میشود همه مشاغل در حال فعالیت هستند و تردد و تجمع وجود دارد؛ قرار بود از ساعت ۲۱ به بعد تردد نباشد اما همچنان خیابانها شلوغ است و مثل اینکه جریمه کردن نیز دیگر کفاف نمیکند.
وی افزود: عادیانگاری در تمام سطوح وجود دارد؛ شرایط قرمز اعمال نشده و تنها در کلمه، قرمز است. شرایط قرمز در رفتار مردم، اصناف و برخی مسئولان دیده نمیشود.
سلمانزاده تصریح کرد: قبل از وضعیت قرمز میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم و اصناف در شادگان بسیار کاهش یافته بود و میزان استفاده از ماسک ۱۵ درصد بود اما با اقدامات انجام شده اکنون میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی بهتر شده است اما کفاف نمیدهد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان بیان کرد: زمانی میتوان نسبت به کنترل بیماری امیدوار بود که میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم، ادارات و اصناف به بیش از ۹۰ درصد برسد اما با وجود اقدامات انجامشده، هنوز تا رسیدن به این عدد فاصله داریم.
وی در خصوص بازگشایی تالارها تصریح کرد: بحث مرگ و زندگی است و تصمیماتی که گرفته میشود برای حفظ جان مردم است و ما از روی عناد نمیگوییم که محدودیت یا تعطیلی اعمال شود؛ ادعای بازگشایی تالار با رعایت پروتکلهای بهداشتی، تنها یک شعار است.
سلمانزاده گفت: محال است در یک مراسم عروسی همه از ماسک استفاده کنند یا در فاصله دو متری بایستند. همه باید اعتراف کنیم که چنین اتفاقی نخواهد افتاد. خلاف عقل است که تصور شود یک مراسم عروسی یا عزاداری برگزار شود و پروتکلهای بهداشتی رعایت شود.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان بیان کرد: در بحرانیترین شرایط چند قرن گذشته قرار داریم اما حساسیت لازم ایجاد نشده است. بیماری در کمین همه مردم است. شرایط مانند شرایط جنگی و شاید بدتر از آن است؛ در شرایط جنگی دشمن مشخص است اما اکنون دشمن در خانههای ما است و از آن اطلاعی نداریم و آن را نمیبینیم.
وی تصریح کرد: شرایط بسیار سخت و بحرانی است و به همان نسبت باید رفتار تغییر پیدا کند. همه باید چند هفته بحرانی را تحمل کنیم. برخیها متضرر یا دلخور میشوند اما بهتر از این است که عزیزانمان را از دست بدهیم.
سلمانزاده در خصوص واکسیناسیون کادر درمانی در جنوب غرب خوزستان نیز بیان کرد: مرحله اول تزریق واکسن کرونا به پرسنل بخشهای ویژه انجام شد که دریافتکنندگان واکسن، هیچ عارضه مهمی نداشتهاند. نوبت دوم این مرحله از تزریق واکسن کرونا در یکی دو روز آینده برای پرسنل بخشهای بستری، اورژانسها، پرسنل بهداشت و فوریتهای پزشکی که در تماس مستقیم با بیماران مبتلا با کرونا هستند، آغاز میشود.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: مردم نباید زیاد به واکسن دلخوش باشند زیرا فکر نمیکنم حداقل تا پنج شش ماه آینده بتوانیم واکسیناسیون عمومی را برای همه مردم انجام دهیم. همچنان بهترین واکسن، پیشگیری است؛ مانند در خانه ماندن و رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی.
وی با بیان اینکه اجرای کامل طرح شهید سلیمانی در پیشگیری از انتشار بیماری و قطع چرخه انتقال کرونا بسیار تاثیرگذار است، گفت: شناسایی بیماران و موارد تماس بیماران، نظارت بر ایزولاسیون بیماران یا ایزوله کردن بیماران در نقاهتگاه، اطلاعرسانی و آموزش مردم از طریق فضای مجازی و بیلبوردها در حوزه پیشگیری در حال انجام است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان بیان کرد: با ویروسی مواجه هستیم که اگر وضعیت با این روند ادامه یابد و محدودیتهای بیشتری اعمال نشود، ممکن است روزهای آینده از نظر موارد بستری و مرگ و میر در خوزستان با فاجعه مواجه شویم.
وی افزود: متاسفانه رفتار ما متناسب با این ویروس جهشیافته نیست و اگر به موقع اقدام نشود و محدودیتهای بیشتری اعمال نشود و مردم بیشتر مراقبت نکنند، در روزهای آینده در خوزستان با یک فاجعه روبهرو میشویم.
سلمانزاده گفت: تعطیلی بازار در شبها که آن هم انجام نمیشود، تنها یک دلخوش کردن است. در طول روز ویروس در بازارها، معابر، بانکها و سایر ادارات چرخش دارد. باید فکری اساسی کرد و محدودیتهای جدی اعمال شود؛ زمانی که بحث مرگ و زندگی مردم است، نباید هیچ تعارفی کرد.
وی افزود: ما معتقد بودیم که باید خوزستان دو هفته تعطیل و تردد به استان قطع شود اما اکنون باید در فرودگاهها و ترمینالها از مسافران تست بگیریم که کار سختی است. مگر با تعطیلی خوزستان چه اتفاقی میافتد؟ دو هفته خوزستان را تعطیل کنیم و در عوض جان مردم را نجات دهیم. سهلانگاری تا چه حد؟
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان تصریح کرد: زمانی که جان مردم در خطر باشد باید شدیدترین محدودیتها اعمال شود و مرزها باید با سایر کشورها به صورت نامحدود بسته شوند.
وی گفت: اگر اکنون تسامح کنیم و عده زیادی از مردم را از دست بدهیم، خودمان را در آینده نخواهیم بخشید. اکنون وقت عمل و اجرای محدودیتها است تا زنجیره بیماری قطع شود. برای محافظت از جان مردم باید شدیدترین محدودیتها اعمال شوند.
سلمانزاده که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، افزود: این ویروس از انگلیس به اینجا رسیده است بنابراین اگر رعایت نشود قطعا به سایر نقاط کشور نیز خواهد رفت.