جشنواره انار تفت که چندسالیست در شهرستان تفت در استان یزد برگزار میشود به ثبت ملی رسید. به دنبال ثبت ملی جشنوارهی انار تفت، مسوولان توسعهی اقتصاد گردشگری روستاها را از مهمترین ویژگیهای این جشنواره برشمردند.
«علیرضا نوکار» فرماندار تفت در گفتوگو با خبرنگار ایسنا این ثبت ملی را رخداد خجستهای برای این شهرستان خواند و گفت: جشنوارهی انار چند سالی است که در شهرستان تفت برگزار میشود و بسیار در جذب گردشگری و توسعهی شرایط اقتصادی و فروش فراوردههای باغی انار و تولیدات جنبی و صنایعدستی و موثر بوده است.
وی با بیان اینکه این جشنواره متنوعتر و با حضور چشمگیر مردم در سال گذشته برگزار شد، افزود: جشنوارهی انار تفت، سال گذشته با حضور مردم در باغها و محلههای تفت برگزار شد که کشاورزان، باغداران و مردم بومی بسیار از این رخداد خرسند بودند و در کنار آن توانستند دیگر فراوردههای خود را نیز عرضه کنند.
فرماندار تفت با بیان اینکه امسال این جشنواره در پیِ فراگیری کرونا برگزار نشد، گفت: با رفع محدودیتهای کرونایی، جشنوارهی انار را در سالهای آینده گستردهتر و متنوعتر برگزار خواهیم کرد.
نوکار از رونق گردشگری این شهرستان به دنبال برگزاری این جشنواره یاد کرد و گفت: نهتنها مجموعههای اقامتی و گردشگری از برگزاری این رویداد خرسند بودند بلکه این جشنواره به توسعهی اقتصادی این شهرستان در بازه برگزاری جشنواره در روزهای پیرامون آن نیز انجامید و گردشگرانی از سراسر ایران مهمان تفت بودند.
رویدادهای گردشگری فرصتی برای توسعهی اقتصاد روستاها
«سیدمصطفی فاطمی» مدیر کل میراثفرهنگی یزد نیز در گفتوگو با ایسنا از ثبت ملی جشنوارهی انار استان خبر داد و گفت: جشنواره انار استان یزد با محوریت شهرستان تفت به عنوان یکی از رویدادهای گردشگری در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
وی با بیان اینکه این رویداد یکی از فرصتهای مناسب توسعه گردشگری است، گفت: رویدادهایی مانند جشنوارههای میوه در شهرستانهای مختلف استان راهکار موثری برای معرفی انواع خوراکیها، فرهنگ، توانمندیها، صنایعدستی و جاذبههای گردشگری هر شهرستان و در نهایت استان است.
وی با بیان اینکه جشنوارهی انار در شهرستانهای یزد، میبد و مهریز نیز برگزار میشود، گفت: این جشنواره در این شهرستانها به صورت انارچینی در باغها برگزار میشود و در دید همگان بهویژه گردشگران قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه ضریب اشغال هتلها در مناسبت مربوط به این جشنواره به بالاترین میزان میرسد، گفت: تورهای گردشگری همزمان با برگزاری جشنوارهی انار استان یزد در شهرستانهای میبد، مهریز و تفت تقسیم میشوند و تجربهی ما در این زمینه بسیار خوب است.
فاطمی در ادامه انار را نماد شهرستان تفت اعلام کرد و گفت: هر شهرستان نماد ویژه خود را دارد که برای نمونه برای شهرستان بافق خرما و برای شهرستان مهریز خرمالو و همچنین شهرستان ابرکوه زردالو است و در رویدادهای گردشگری به ارزشآفرینی اقتصادی نیز انجامیدهاند.
مدیر کل میراث فرهنگی استان از توسعهی گردشگری روستایی و رونق اقتصاد روستاها به دنبال رویدادهای گردشگری خبر داد و تاکید کرد: رویدادهای گردشگری میتوانند مشاغل روستایی را رونق داده و تولیدات روستاها را به طور مستقیم به گردشگران عرضه و درآمد ایجاد کنند که این درآمد موجب بهرهمندی جامعهی بومی و سودبران (:ذی نفعان) آن میشود.
فاطمی رونق اقتصاد روستاها را موجب کوچ (:مهاجرت) معکوس و همچنین خودکفایی روستاییان دانست و گفت: یکی از راهکارهای حفظ روستاها و جلوگیری از مهاجرت روستاییان توسعهی گردشگری روستایی به واسطهی راهکارهایی مانند ایجاد کارآفرینی روستایی و کمک به درآمدزایی روستاهاست و افزونبر آن میتواند فرهنگ بومی و اصیل روستاها و سنتهای هر روستا را نیز در چارچوب گردشگری روستایی حفظ کند.
مدیر کل میراث فرهنگی یزد در پایان یادآور شد: همهی برنامهها و رویدادهای گردشگری در شرایط کنونی به دستورات ستاد کرونا بستگی دارند.