فعال فرهنگی اهواز در مراسم نشست با جهانگیری پیشنهاد کرد که هرگونه تحقیر و توهین به هویتهای محلی، دینی و قومی طی لایحهای از دولت برای قانونی شدنِ برخورد نسبت به این جرم به مجلس ارائه شود که با موافقت جهانگیری مواجه شد.
یک درخواست در حضور جهانگیری در اهواز
12 بهمن 1399 ساعت 14:55
فعال فرهنگی اهواز در مراسم نشست با جهانگیری پیشنهاد کرد که هرگونه تحقیر و توهین به هویتهای محلی، دینی و قومی طی لایحهای از دولت برای قانونی شدنِ برخورد نسبت به این جرم به مجلس ارائه شود که با موافقت جهانگیری مواجه شد.
فعال فرهنگی اهواز در مراسم نشست با جهانگیری پیشنهاد کرد که هرگونه تحقیر و توهین به هویتهای محلی، دینی و قومی طی لایحهای از دولت برای قانونی شدنِ برخورد نسبت به این جرم به مجلس ارائه شود که با موافقت جهانگیری مواجه شد.
جهانگیری در این نشست تاکید کرد: پیگیر تنظیم لایحهای در دولت برای جرم دانستنِ تحقیر و اهانت به اقوام ایرانی میشوم و به طور کلی هر کسی چنین عملی انجام دهد باید در مقابل ملت ایران در دستگاه قضایی محاکمه شود.
قاسم منصور آل کثیر در نشست فعالان فرهنگی اجتماعی با معاون اول رئیس جمهور در اهواز گفت: جناب آقای جهانگیری حضور شما در محفل فعالان سازمان های مردم نهاد گواهی است بر شخصیت اهل تعامل و انتقاد پذیر شما که همواره سعی کرده اید دلنگرانیهای سمنها و فعالان اجتماعی را دیده و بشنوید.
آل کثیر افزود: دولت تدبیر و امید با شعار "توسعهی اجتماعی و حمایت از گروههای مدنی" کار خود را آغاز کرد و با توجه به وجود چهرههای اجتماعی و دارای خواستگاه فرهنگی در دولتِ جنابِ روحانی، امید در بین فعالان اجتماعی و فعالان اتنیکی شکل گرفت که دولتِ نو آمده است تا سنگ بنایِ درستی در تعامل با فعالان اجتماعی بنهد و به سیاست های شدید و غلیظ دولت قبل پایان دهد.
این فعال فرهنگی توضیح داد: چهرههایی که در راس آنها حضرتعالی بودید. با وجود تمام تلاش هایی که در این هفت سال انجام گرفته اما من به عنوان نماینده سازمان های مردم نهاد و فعالان اجتماعی و رسانهای میخواهم از منظری منتقدانه با شما حرف بزنم. معتقدم برای منتقدانه حرف زدن، دلایل قانع کنندهای دارم.
آل کثیر اظهار کرد: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری گمان می کنیم که حضرتعالی باید دلنگرانیهای فعالان را بشنوید و با شما از منظر تعریف و تمجید حرف زدن خیانت به شما است و چشم های شما را در برابر واقعیتهایی میبندد که توجه به آنها توفیقتان در انتخابات پیش رو را تقویت می کند. امام صادق فرموده اند بهترین برادرانم آنهایی هستند که کاستی ها را به من یاداوری کنند.
وی گفت: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید و با تلاش دکتر شریعتی خانه سمنها در اهواز افتتاح شد و فضای مناسبی را ایجاد کرد تا تشکل ها کنار همدیگر به هم اندیشی بپردازند تا در نهایت به هم افزایی در جامعه ختم شود.
آل کثیر با بیان اینکه جهان مدرن به این نتیجه رسیده است که جوامع را نه سازمانهای کلان بلکه نهادهای کوچک هستند که می گردانند و مدیریت می کنند افزود: اگر جامعه ای در خلق و حمایت از این نهادهای کوچک ضعف نشان دهد در مدیریتِ جامعه هم ضعیف عمل خواهد کرد و در نتیجه جامعه ای پر بحران و نا ایمن خواهد بود که هر آن ممکن است از هم بپاشد. در همین راستا رئیس جمهور در سخنرانی 22 مرداد 1393 در سخنرانی اش با سازمان های مردم نهاد نیز تاکید کرد: آنجایی که سازمانهای غیردولتی فعال نبودند، دولتها دچار شکست شدهاند.
وی همچنین یاداور شد: مقام معظم رهبری بر حضور در صحنه مردم در میادین مختلف اجتماعی همواره تاکید داشته و خوشبختانه در کلام مقام معظم رهبری و رئیس جمهور محترم؛ آگاهیِ واضحی از این مسئله بوده و ایشان بر اهمیت فعالیت این نهادهای اجتماعی محلی و کوچک و نقش آن در پیشبرد برنامه های نظام تاکید داشته اند. اما در عرصه عمل، دولتِ جناب آقای روحانی در حد انتظارات ظاهر نشده است. با اینکه بلحاظ کمی وضعیت سازمان های مردم نهاد گسترش خوبی در استان داشته اما نگاه ویترینی به سازمان های مردمی در بعضی حوزه ها باعث شده که فعالیت این سازمان ها در طول این هفت سال از لحاظ کیفیت در کشور دچار افت شود و این می تواند دروازه ای باشد برای فروریختن نهادهایی که واسط اجتماعی میان حاکمیت و توده مردم به شمار می روند.
این فعال فرهنگی اجتماعی گفت: سازمان های مردم نهاد در دوران مدرن هزینههای نگاهداشت امنیت را برای دولت ها کم می کنند و با نگهداشتن شکاف های اجتماعی در سطح گفتمانی امکان اجماع بر سر موضوع های مورد اختلاف در بین نخبگان را فراهم آورده تا این شکاف ها در سطح جامعه تبدیل به تنش و تهدید امنیتی نشوند. نمونهی این کارکرد، نهادهای مردمی را در استان خوزستان میشد در نقش آنها در نقادیِ پروژه های مضر به محیط زیست و در راس آن ها پروژه های انتقال آب از استان به چشم دید که می توان آن ها را دغدغه نخست مردم استان خوزستان و استان های همجوار و مانع اصلی به فرجام رسیدن طرح 550 هزار هکتاریِ مدِ نظر مقام معظم رهبری دانست که می تواند آینده استان را با مخاطرات جدی رو برو کند. دولت می توانست و هنوز می تواند با حمایت از کارکرد نقادانه نهادهای مردمی در برابر پروژه های انتقال آب، از تبدیل شدن این شکاف اجتماعی به تنش اجتماعی جلوگیری کند.
آل کثیر به همچنین دغدغههای جدیِ سازمانهای مردم نهاد در حوزه فرهنگ و میراث فرهنگی پرداخت و گفت: در این زمینه میتوان مواردی را برشمرد که همگی دارای اهمیت و اولویت هستند. تعینن تکلیفِ تنها موزه هنرهای معاصر اهواز و همچنین بررسیِ جانمایی اشتباه موزه منطقهای خوزستان در دل کارون و رفع مشکلاتِ سینماها از جمله مسئلههای مهم فعالان فرهنگی و هنری به حساب میآید.
وی درباره کمتوجهی دولت به میراث فرهنگی در خوزستان گفت: دولت لازم است تکلیف خود را با میراث فرهنگی در خوزستان مشخص کند. ثبت ملی آثار قطعا ارزشمند است اما بعد از آن هیچ تلاشی و اراده ای برای حفظ، مرمت، کاوش و تحقیق وجود ندارد. یگان حفاظت میراث فرهنگی نباید نمادین باشد و باید تقویت شود. بافت های تاریخی ما در اهواز و دیگر شهرستان ها خصوصا سایت های باستانی مدام مورد تعرض قرار می گیرند.
وی همچنین به مسائل حقوق فرهنگهای کشور پرداخت و توضیح داد: از لحاظ مسائل قومی نیز مردم نباید ناراضی باشند. راه حلِ این مسائل سیاسی نیست. مردم باید به نهادهای مردمی اعتماد کنند و این نهادهای کوچک نیز باید در فضایی دموکراتیک اعتماد عمومی را جلب کند. این نهادها باید توسط دولت تقویت شوند اما نباید دولت اقدامات مداخله جویانه در رویه ی سازمان های مردم نهاد داشته باشد و به مردم بومی خصوصا در مسائل اقتصادی اعتماد بیشتری کند که سرانجام اینکار استحکام در همگاریی خواهد بود.
آل کثیر پیشنهاد کرد: در پایان نیز پیشنهادی را مطرح میکنم که امیدوارم جناب آقای جهانگیری این مسئله را در هیئت دولت مورد بررسی قرار دهند.
وی افزود: پیشنهاد می کنم دولت طبق لایحهای هر گونه تحقیر و توهین، هتاکی، تحریک هویتهای قومی، محلی، دینی و... را که منجر به تفرقه میشود را جرم انگارانه دانسته و آن را تصویب کند تا دیگر هیچ شخصیت حقیقی یا حقوقی به خود جرات ندهد فرهنگهای موجود در کشور را مورد بیحرمتی قرار دهد. اهانتها و بیاحترامیها به فرهنگهای مختلف گاها از رسانهها، صدا و سیما یا اشخاص مختلف شنیده شده که موجبات نگرانی را ایجاد کرده است.
این فعال فرهنگی اظهار کرد: درحالی که لازم است برخوردها به صورت جدی و قانونمند از دولت شروع شود و به مرور توسط سازمانهای مردم نهاد به اقشار مختلف جامعه سرایت کند.
دانلود
کد مطلب: 144147