آمارهای یک گروه حامی شهرک نشینان رژیم صهیونیستی نشان داده جمعیت شهرک نشینهای این رژیم در کرانه باختری در چهار سال گذشته نسبت به کلیت جمعیت این رژیم با سرعت خیلی بیشتری رشد یافته است؛ دورهای که در عین حال مصادف با اقدام بیسابقه دولت دونالد ترامپ در پذیرش فعالیتهای مربوط به شهرکسازی بوده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، گزارش منتشر شده از سوی گروه "آمارهای جمعیت یهودی کرانه باختری" نشان میدهند که از آغاز ۲۰۱۷ جمعیت شهرک نشینان اسرائیلی به میزان ۱۳ درصد افزایش یافته و به ۴۷۴ هزار و ۴۸۱ نفر رسیده است. این در حالی است که در طول همین دوره جمعیت اسرائیل به میزان حدود هشت درصد رشد یافته و به حدود ۹.۳ میلیون نفر طبق اعلام دولت این رژیم رسیده است.
گزارش این گروه که مبتنی بر دادههای رسمی دولت اسرائیل است شامل قدس شرقی که در آن بیش از ۲۰۰ هزار شهرک نشین هستند، نمیشود.
باروچ گوردون، مدیر گروه "آمارهای جمعیت یهودی کرانه باختری" تاثیر سیاست آمریکا را کم اهمیت دانسته و گفت، نرخ رشد سالانه عملا در سالهای اخیر حتی قبل از همه گیری کروناویروس تنزل یافته است. طبق آمارهای او جمعیت شهرکنشینان کرانه باختری در سال ۲۰۲۰ به میزان ۲.۶۲ درصد رشد یافته که در مقام مقایسه در کلیت اسرائیل جمعیت ۱.۷ درصد رشد پیدا کرده است. در سال ۲۰۱۶ جمعیت شهرکنشینها ۳.۵۹ درصد رشد پیدا کرده است.
او گفت: فکر نمیکنم هیچ رئیس جمهوری در آمریکا بتواند آن چنان بر این مساله تاثیر بگذارد زیرا رشد جمعیت در منطقه متکی به تصمیمات داخلی دولت اسرائیل است در خصوص اینکه چقدر ساخت و ساز کند چقدر نکند.
بسیاری از شهرکنشینها یهودیان مذهبی هستند که تمایل به داشتن خانوادههای بزرگتر دارند و این به رشد جمعیت دامن میزند و تعداد زیادی از اسرائیلیها به دلیل ارائه مسکن مقرون به صرفهتر به شهرکها کشیده میشوند.
گوردون انتظار دارد که این رشد حتی در صورت فشار وارد کردن جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به اسرائیل برای مهار آن همچنان ادامه یابد. او گفت: حقایق در میدان قویتر از هر سیاست خارجی آمریکا هستند.
اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ کرانه باختری و قدس شرقی را به اشغال خود در آورد و فلسطینیها هر دو را به عنوان بخشی از کشور آینده خود میخواهند. بخش عمده جامعه بینالمللی و فلسطینیها شهرکها را غیرقانونی و مانعی برای ایجاد یک کشور فلسطین بادوام و پیوسته میدانند.
مقامهای اسرائیلی تنها چند روز قبل از آنکه دونالد ترامپ ریاست جمهوری را ترک کند به پیشبرد برنامههایی برای ساخت حدود ۸۰۰ خانه در شهرکهای کرانه باختری پرداختند. گروه "صلح اکنون" یک گروه اسرائیلی ناظر مخالف با شهرکسازیها میگوید اسرائیل در سال ۲۰۲۰ به تایید و پیشبرد ساخت بالغ بر ۱۲۰۰۰ خانه شهرکی پرداخته که بالاترین میزان در عرض یک سال از زمانی که این گروه در سال ۲۰۱۲ شروع به ثبت آمارها کرد به حساب میآید.
اسرائیل همچنین به پیشبرد پروژههای زیرساختی بزرگ که ارتباط نزدیکتری بین شهرکها و شهرهای بزرگش برقرار کرده و صحنه را برای رشد بیشتر در آینده فراهم میکند، میپردازد.
نبیل ابوردینه، سخنگوی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مقصر این رشد شهرکها را "دولت قبلی آمریکا و دولت فعلی اسرائیل" دانسته و تاکید کرد آنها "بر طبق قوانین بینالمللی غیرقانونی هستند".