بامداد شنبه (۲۷ دی) زمینلرزهای به بزرگی ۵/۵ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتری زمین، مرز خلیج فارس، جزیره قشم و هرمزگان - حوالی کنگ در استان هرمزگان را لرزاند.
برقراری اسکان اضطراری به میزان مورد نیاز
27 دی 1399 ساعت 12:48
بامداد شنبه (۲۷ دی) زمینلرزهای به بزرگی ۵/۵ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتری زمین، مرز خلیج فارس، جزیره قشم و هرمزگان - حوالی کنگ در استان هرمزگان را لرزاند.
بامداد شنبه (۲۷ دی) زمینلرزهای به بزرگی ۵/۵ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتری زمین، مرز خلیج فارس، جزیره قشم و هرمزگان - حوالی کنگ در استان هرمزگان را لرزاند.
این زلزله ساعت ۰۱:۰۱ بامداد شنبه (۲۷ دی) در ۲۸ کیلومتری کنگ، ۳۴ کیلومتری بندر لنگه و ۴۵ کیلومتری جزیره تنب بزرگ در استان هرمزگان اتفاق افتاد و در پی آن، تیمهای ارزیاب به مناطقی که زمینلرزه بیشتر در آنها احساس شده است، اعزام شدند.
اسکان اضطراری به میزان مورد نیاز انجام شد
مدیرکل بحران استانداری هرمزگان گفت: برای رفاه مردم ۴ روستای زلزله زده شهرستان بندرلنگه چادرهای امدادی اضطراری برپا شده است.
مهرداد حسن زاده در گفت و گو با ایسنا، افزود: بلافاصله پس از وقوع زلزله تیم های ارزیابی و عملیاتی به منطقه اعزام شدند.
وی با بیان اینکه تنها یک مصدوم در این زلزله گزارش شد که به صورت سرپایی مداوا یافت، تصریح کرد: قطعی آب و برق اکنون برطرف شده و تمامی نیروهای امدادی و عملیاتی در آماده باش کامل هستند.
حسن زاده خاطرنشان کرد: در چهار روستا کلاتو، دژگان، سایه خوش و باسعیدو اسکان اضطراری به میزان مورد نیاز انجام شد.
بناهای تاریخی هرمزگان از زلزله در امان ماندند
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان گفت: زلزله آسیبی به بناهای تاریخی هرمزگان وارد نکرده است.
رضا برومند صبح امروز(۲۷ دیماه) بابیان این مطلب افزود: با توجه بهشدت زلزله بامداد امروز و اهمیت بناها و بافت تاریخی واقع در مرکز و همسایگی کانون زلزله، از اوایل صبح امروز کارشناسان میراثفرهنگی اقدام به پایش و بررسی ابنیه تاریخی کردند.
وی ادامه داد: خوشبختانه، گزارشهای رسیده حاکی از آن است که آسیبی به بافت تاریخی بندرکنگ و بناهای تاریخی در همسایگی کانون زلزله وارد نشده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان عنوان کرد: کارشناسان میراثفرهنگی در حال بررسی شرایط هستند و در صورت وصول گزارشی مبنی بر خسارت به آثار و ابنیه تاریخی اطلاعرسانی خواهد شد.
آخرین وضعیت آب و برق مناطق زلزله زده استان هرمزگان
در منطقه زلزله زده استان هرمزگان شرایط آب نرمال است و دو آب شیریکن وارد مدار شده و در بخش برق نیز هیچچ مشترک بدون برقی وجود ندارد و تنها یک سایت پرورش ماهی و میگو دچار قطع برق شده که اقدامات لازم برای رفع این مشکل نیز در حال انجام است.
میثم جعفرزاده در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تیمهای عملیاتی وزارت نیرو از لحظه وقوع حادثه در مناطق زلزلهزده استان هرمزگان، در حالت آمادهباش بوده و رفع عیب شبکههای آب و برق آغاز شده است، گفت: در پست دژگان شهرستان خمیر پس از وقوع زلزله ۳ فیدر از مدار خارج شده بود که اکنون مشکل تا حد زیادی حل شده است و تیمهای عملیاتی در منطقه در حال رفع عیب بوده و تلاشها تا حل کامل مشکل در منطقه ادامه خواهد داشت.
وی در خصوص آخرین وضعیت حوزه آب استان هرمزگان نیز گفت: چاههای تامینکننده آب مورد نیاز آبشیرینکنهای مجتمع روستایی دژگان بر اثر ریزش از مدار خارج شده بودند و آبرسانی به صورت سیار از ابتدای حادثه در حال انجام است.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران وزارت نیرو با تلاش صورت گرفته، ساعاتی پیش یکی از آب شیرینکنها با ظرفیت ۲۶۰۰ متر مکعب در شبانهروز وارد مدار و اکنون یک آب شیرین کن دیگر نیز وارد مدار شده و شرایط آب پایدار است.
بامداد شنبه (۲۷ دی) زمینلرزهای به بزرگی ۵/۵ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتری زمین، مرز خلیج فارس، جزیره قشم و هرمزگان - حوالی کنگ در استان هرمزگان را لرزاند. این زلزله ساعت ۰۱:۰۱ بامداد شنبه (۲۷ دی) در ۲۸ کیلومتری کنگ، ۳۴ کیلومتری بندر لنگه و ۴۵ کیلومتری جزیره تنب بزرگ در استان هرمزگان اتفاق افتاده است و در پی آن، تیمهای ارزیاب به مناطقی که زمینلرزه بیشتر در آنها احساس شده است، اعزام شدهاند.
آب ۱۰ روستای دژگان پس از زلزله وارد مدار شد/خسارت به حدود ۸۰ واحد روستایی
استاندار هرمزگان گفت : در پی زلزله ۵.۵ ریشتری شب در بندرلنگه و قشم تا کنون مصدومیت یک نفر گزارش شده و خساراتی به سیستم آبرسانی و برقرسانی وارد شده است.
فریدون همتی صبح امروز(۲۷ دی ماه) در جمع خبرنگاران، افزود: مصدوم در سایه خوش بندرلنگه بصورت سرپایی درمان شده و علت مصدومیت ترس از زلزله و به دلیل قصد فرار از منزل رخ داده است.
وی اظهار کرد: ترک خوردگی و ریزش برخی از منازل مسکونی در دژگان، سایه خوش، دوآب، برکه سفلین در بندرلنگه و باسعیدو در قشم رخ داده که تاکنون خسارت به حدود ۸۰ واحد روستایی با ۲۰ تا ۸۰ درصد خرابی و تعمیرات گزارش شده است.
استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: خسارت به بخشی از شبکه برق سایه خوش بندرلنگه وارد شده که با پیگیری صورت گرفته، نیروهای فنی و بهره برداری به منطقه اعزام شدند و مشکل با پیگیری جدی همکاران مرتفع شد.
همتی بیان کرد: قطعی آب در حدود ۱۰ روستا در منطقه دژگان به دلیل ریزش چاههای آب شیرینکن دژگان،رخ داده بود که با پیگیری مدیریت بحران استان ، نیروهای فنی و بهرهبرداری به منطقه اعزام و مقرر شد تمهیدات لازم جهت آب رسانی سیار صورت گیرد.
وی ادامه داد: به محض این اتفاق دستورات لازم به فرماندار بندرلنگه صادر شد تا با هماهنگی مدیر کل مدیریت بحران و جمعیت هلال احمر در مناطق زلزله زده حضور داشته باشند و از شب گذشته تاکنون پیگیر ی و رصد وضعیت در حال انجام است.
استاندار هرمزگان افزود: در پی این حادثه طبیعی، جلسه ستاد بحران بندرلنگه تشکیل و اقدامات لازم از شب گذشته در حال انجام است.
وی بیان کرد: نتایج کامل میزان خسارات پس از بازدید میدانی مجدد دستگاه های مربوطه و ارائه گزارشات کتبی ارائه خواهد شد.
همتی یادآور شد: شب گذشته ستاد استانی نیز با فوریت تشکیل و هماهنگی های لازم با اعضا و فرمانداران قشم، بندرعباس. بندرلنگه، خمیر، مدیر عامل هلال احمر، مدیر عامل شرکت توزیع برق استان، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان، مدیرکل راهداری و حمل و نقل استان انجام شد.
به گزارش ایسنا، دو پس لرزه ۲/۹و ۳/۸ریشتر هم تاکنون در روستاهای سایه خوش، کلاتو و دژگان بندرلنگه رخ داد و اسکان اضطراری توسط جمعیت هلال احمر و با هماهنگی مدیریت بحران استان و فرمانداری بندرلنگه انجام شد.
اسکان اضطراری در روستاهای زلزله زده هرمزگان برقرار است
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان با بیان اینکه شرایط روستاهای زلزله هرمزگان به صورت متناوب رصد می شود، اظهار کرد: ترک خوردگی های عمیق منازل روستایی و آسیب به بافت فرسوده این روستاها عمده خسارات وارده بوده است.
مختار سلحشور در گفت و گو با ایسنا، در خصوص آخرین جزئیات زمینلرزهای ۵/۵ ریشتری در عمق ۱۹ کیلومتری زمین، مرز خلیج فارس، جزیره قشم و هرمزگان - حوالی کنگ بامداد شنبه(۲۷ دی ماه)، افزود: از بدو وقوع زلزله تیم ارزیاب هلال احمر به محل مورد نظر اعزام و از شب گذشته تاکنون تمامی مسئولین در حال رصد اتفاقات هستند.
وی با بیان اینکه عمده اتفاقات در بندرلنگه و در سه روستای کلاتو، سایه خوش و دژگان این شهرستان رخ داد، خاطرنشان کرد: ترک خوردگی های عمیق منازل روستایی و آسیب به بافت فرسوده این روستاها عمده خسارات وارده بوده است.
سلحشور با اشاره به اینکه در هر سه روستا اسکان اضطراری، چادر و موکت برپا شده و تمامی امکانات فراهم شده است، عنوان کرد: با هماهنگی مناسب بین فرماندار، بخشداران و دهیاران تمامی شرایط لازم پیش بینی شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان با بیان اینکه خوشخبتانه تاکنون خسارت جانی گزارش نشده است، اضافه کرد: تنها یک مصدوم در روستای سایهخوش نیز گزارش شده بود که به صورت سرپایی درمان شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه با همکاری سایر نهادهای مسئول بررسی ها به صورت متناوب رصد و استمرار خواهد یافت، خاطرنشان کرد: به طور حتم تیم های ارزیاب و امدادی در محل مستقر و تمامی پیش بینی های لازم صورت گرفته است.
کد مطلب: 143293