رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین این سازمان و مؤسسه فرهنگی اکو، گفت: میراث جاده ابریشم به عنوان طرح مشترک کشورهای عضو اکو مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، با هدف توسعه همکاریهای مشترک بینالمللی و تحکیم پیوستگیهای فرهنگی، تفاهمنامه همکاری بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مؤسسه فرهنگی اکو به امضای ابوذر ابراهیمیترکمان و سرور بختی رسید.
ابراهیمیترکمان در سخنانی، با اشاره به زمینههای همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مؤسسه اکو گفت: در راستای امضای این سند که برای اولین بار بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مؤسسه فرهنگی اکو منعقد میشود، برنامههای مشترک فرهنگی برای ارتقای فعالیتها و ارتباطات دوجانبه در سطح منطقه اجرا خواهد شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر وجود ظرفیت مناسب همکاری بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مؤسسه اکو افزود: امیدواریم در آیندهای نزدیک، علیرغم محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا، بتوانیم همکاریهای خوبی را با یکدیگر رقم بزنیم.
وی اظهار کرد: همافزایی رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای عضو اکو بسیار سودمند خواهد بود. این ظرفیت عظیم نیازمند فضایی است تا در چهرهای نو و بینالمللی تجلی یابد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: فرهنگ در بین کشورهای عضو اکو، موضوع بسیار مهمی است و مشترکات بسیار فراوانی در بین کشورهای عضو اکو وجود دارد که در این میان، جمهوری اسلامی ایران سهم بسزایی برخوردار است.
قرابت فرهنگی بین کشورهای عضو اکو
ابراهیمیترکمان با اذعان اینکه جاده ابریشم یکی از طرحهای مهم مشترک کشورهای عضو اکو است، گفت: بسیاری از کشورهای عضو اکو، عضو جاده ابریشم هستند، از این رو باید میراث جاده ابریشم به عنوان یکی از طرحهای مشترک کشورهای عضو اکو مورد توجه قرار گیرد. کشورهای عضو اکو، قلب این جاده به شمار میآیند که میتوانند در این مسیر کارهای مشترک بسیار ارزشمندی انجام دهند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به میراث پُربار و غنی فرهنگی کشورهای عضو اکو اظهار کرد: جاده ابریشم اگرچه یکی از بزرگترین طرحهای اقتصادی دنیاست، اما مهمترین مسئلهای که در آن اتفاق افتاده، موضوع فرهنگ و هنر است.
وی تأکید کرد: ایران و کشورهای عضو اکو سهم ارزندهای در ارتقای فرهنگ کشورهای یکدیگر در مسیر جاده ابریشم دارند. امید است با امضای این تفاهمنامه که محصول چندین جلسه نشست و گفتوگو بین کارکنان دو مرکز است و دربردارنده نقاط اصلی و مشترکات فرهنگی هستند، بتوانیم از میراث مشترک به خوبی پاسداری کنیم و با قدرت در حوزه فرهنگی خود گام برداریم.
نهادینه سازی همکاریهای دوجانبه
سرور بختی، رییس مؤسسه فرهنگی اکو امضای این تفاهمنامه را پایه و اساس همکاریهای مشترک فرهنگی در منطقه پهناور اکو دانست و حضور رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای عضو اکو را در راستای اجرای فعالیتهای مشترک و تقویت ارتباطات، مثمرثمر برشمرد.
وی در ادامه سخنانش، بر لزوم معرفی و اشاعه میراث فرهنگی اعضای اکو با هدف حفظ هویت فرهنگی و نهادینه سازی همکاریهای دوجانبه بین کشورهای عضو اکو، تأکید کرد.