طی نشستی مجازی با حضور اعضای هیئت رئیسه دانشگاه شیراز و رئیس و جمعی از مسئولان پژوهشگاه قوه قضائیه یک تفاهمنامه همکاری امضا و مبادله شد.
تفاهم دانشگاه شیراز با پژوهشگاه قوه قضائیه
13 دی 1399 ساعت 12:47
طی نشستی مجازی با حضور اعضای هیئت رئیسه دانشگاه شیراز و رئیس و جمعی از مسئولان پژوهشگاه قوه قضائیه یک تفاهمنامه همکاری امضا و مبادله شد.
طی نشستی مجازی با حضور اعضای هیئت رئیسه دانشگاه شیراز و رئیس و جمعی از مسئولان پژوهشگاه قوه قضائیه یک تفاهمنامه همکاری امضا و مبادله شد.
طی نشستی مجازی، بهمیزبانی دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز، با حضور دکتر نادگران، رئیس، اعضای هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه شیراز و دکتر علمالهدی، رئیس و جمعی از مدیران پژوهشگاه قوه قضائیه، تفاهمنامهی همکارهای مشترک میان دانشگاه شیراز و پژوهشگاه قوهی قضائیه، امضاء شد.
رئیس دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز در این جلسه به بیان تاریخچه و اقدامات این دانشکده پرداخت و از آمادگی این دانشکده، برای همکاریها با قوهی قضائیه خبر داد.
به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه شیراز، دکتر ابراهیم عباسی با اشاره دیگر تفاهمنامههای دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه و همچنین همکاریهای پیشین دانشگاه شیراز با دادگستری فارس، از انعقاد این تفاهمنامه برای خدمت بیشتر و حل مسائل جامعه ابراز امیدواری کرد.
دانشگاه شیراز بهدنبال بینالمللیسازی علوم انسانی
رئیس دانشگاه شیراز نیز، با اشاره به تاریخچهی این دانشگاه و بیان ظرفیتهای آن گفت: دانشگاه شیراز، بهعنوان یکی از دانشگاههای جامع و برتر کشور، با سابقهی بیشاز هفتاد سال فعالیت؛ با توجه به وسعت و گستردگی، دارای ظرفیتهای بسیاری است که میتواند منشا خدمات بسیار مؤثری درسطح کلان کشور باشد.
دکتر حمید نادگران افزود: دانشگاه شیراز از دیرباز، بالاخص در چندسال اخیر، علاوهبر رسالتهای آموزشی و پژوهشی، بهطور جدی رسالت اجتماعی و ایفای نقش در حل مسائل جامعه را که یکی از اهداف دانشگاههای نسل سوم و چهام (دانشگاههای کارآفرین و جامعهمحور) است؛ در اولویت قرار داده و در این مسیر برنامهریزیهای متعدد داشته است.
رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به ضرورت بینالمللیسازی علوم انسانی، گفت: در دانشکدههای ادبیات و علوم انسانی و حقوق و علوم سیاسی، به دنبال این هستیم که نتایج فعالیتها در مجامع بینالمللی مطرح شود؛ درواقع بهدنبال بینالمللیسازی علوم انسانی هستیم و برای دستیابی به این مهم، در دانشگاه شیراز برنامهریزیهای زیربنایی صورت گرفته است.
نادگران با بیان اینکه دانشگاه شیراز با رویکرد درهمتنیدگی دانشگاه و جامعه، هماره خواستار جدی تعامل این دو طرف بوده است، اعلام کرد: در این مسیر، دانشگاه طالب بهرهمندی از قضات محترم و دانشمندان حوزهی قضاست و امید است با انعقاد این تفاهمنامه؛ قوهی قضائیه نیز، بیشاز پیش محل رفتوآمد دانشگاهیان شود.
استفاده از ظرفیت علمی و نخبگانی کشور در جهت پیشبرد امور قوه قضائیه
در ادامهی این نشست، دکتر بهادری، قائممقام پژوهشگاه قوهی قضائیه، به معرفی اجمالی این پژوهشگاه و برخی از فعالیتهای آن پرداخت و سپس دکتر سید حجتالله علمالهدی، رئیس پژوهشگاه قوهی قضائیه، به ایراد سخن پرداخت.
علمالهدی با بیان این مقدمه که این پژوهشگاه، بهلحاظ مدیریتی سابقه و کادر جوانی دارد؛ گفت: پژوهشگاه، مرکز تصمیمسازی قوهی قضائیه است و با توجه به اینکه قوهی قضائیه بهعنوان یکی از سه قوه کشور، نقش مهمی در سلامت، پیشرفت و پیشبرد امور دارد؛ اگر کار خود را درست انجام دهد، قوای دیگر کارشان روی ریل و سلامت خواهد افتاد.
رئیس پژوهشگاه قوهی قضائیه با اشاره اینکه این پژوهشگاه، نقش موثری در حل چالشها و ارائه مشاوره به مسئولان دستگاه قضایی دارد؛ استفاده از ظرفیت علمی و نخبگانی کشور در جهت پیشبرد امور قوه قضائیه را از وظایف پژوهشگاه دانست و گفت: ما موظف هستیم از تمام ظرفیتهای علمی موجود در کشور برای حل مسائل قوه قضائیه استفاده کنیم.
علمالهدی با تأکید بر اینکه نیاز قوهی قضائیه تنها مربوط به رشتهی حقوق نیست، توضیح داد: نیازمندیهای این قوه، نیازمندیهایی است که بهفراخور پروندههای مختلف قضایی، شبکهی نیازمندی این قوه را تشکیل میدهد؛ از همینرو باید از همهی ظرفیتهای دانشگاهها بهره برد.
وی افزود: امروز ما در پژوهشگاه قوه قضائیه، شش پژوهشکده شامل حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرمشناسی، حقوق عمومی و بینالملل، پژوهشکدهی استخراج آرا، پژوهشکدهی آمار و فناوری اطلاعات و پژوهشکدهی آمار پایه داریم و پژوهشگاه میتواند واسطهی خوبی برای ارتباط با مراکز دانشگاهی باشد؛ از همینرو باید ارتباط دوسویهای برقرار شود.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه گفت: پژوهشگاه قوهی قضائیه میتواند از طرحهای پژوهشی و رسالهها و پایاننامههای دانشگاهی استفاده کند و از نظرات دانشگاهیان در حل مسائل جامعه بهرهمند شود و از آن طرف قوهی قضائیه هم خدمات ویژهای ازجمله بازدید از مراکز قضایی (پزشکی قانونی، دیوان عالی کشور، زندانها و..) را برای دانشگاهیان فراهم کند و با پیشنهاد موضوعات پژوهشی به اساتید و دانشجویان برای بررسی مشکلات جامعه، برگزاری نشستهای علمی، کارگاههای آموزشی برای آشنایی دانشجویان با رویهی دادگاه با حضور قضات و... همکاری شایستهای داشته باشد.
وی با انتقاد به اینکه، علوم انسانی بهدلیل ضعف ارتباط با جامعه و صنعت لطمه خورده و در یک فضای غیرکاربردی به سر میبرد؛ خواستار بهرهمندی بیشازپیش دانشگاه و قوهی قضائیه از یکدیگر شد و از مسئولان دانشگاه خواست تا دانشگاهیان، بهویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی را برای انجام پژوهشهای مرتبط با مشکلات و پروندههای مختلف قوهی قضائیه سوق داده و تشویق کنند.
علمالهدی با ابراز خرسندی از انعقاد این تفاهمنامه بهمنظور همکاریهای مشترک با دانشگاه شیراز گفت: امید است با انعقاد این تفاهمنامه، بتوان از ظرفیت هر دو نهاد دبرای عملیاتیسازی پژوهشها و آموزشهای دانشگاه کمک کرد.
کد مطلب: 142509