رئیس گروه بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت آذربایجان شرقی با بیان اینکه سلام دادن ورزشکاری یا سلام دادن با مشت گره کرده هم می تواند کرونا را منتقل کند، گفت: این نوع احوالپرسی نیز ناقل بیماری بوده و تفاوتی با سلام دست دادن معمولی ندارد.
سلام دادن با مشت هم کرونا را منتقل میکند
25 آبان 1399 ساعت 10:02
رئیس گروه بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت آذربایجان شرقی با بیان اینکه سلام دادن ورزشکاری یا سلام دادن با مشت گره کرده هم می تواند کرونا را منتقل کند، گفت: این نوع احوالپرسی نیز ناقل بیماری بوده و تفاوتی با سلام دست دادن معمولی ندارد.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت آذربایجان شرقی با بیان اینکه سلام دادن ورزشکاری یا سلام دادن با مشت گره کرده هم می تواند کرونا را منتقل کند، گفت: این نوع احوالپرسی نیز ناقل بیماری بوده و تفاوتی با سلام دست دادن معمولی ندارد.
سیمین خیاطزاده در گفتوگو با ایسنا، در این خصوص اظهار کرد: در شرایط کنونی، برای نشان دادن عواطف و سلام و احوالپرسی، نیازی به دست دادن نیست، چراکه با نگاه محبت آمیز هم میتوان احترام و محبت را به طرف مقابل نشان داد.
وی ادامه داد: دست دادن با مشت گره کرده باعث نقض پروتکلهای بهداشتی میشود، چرا که در این حالت نیز دستمان با دست فرد دیگر تماس پیدا کرده و در صورت آلوده بودن، ویروس را منتقل میکند؛ همچنین فاصلهی اجتماعی مورد تاکید هم رعایت نمیشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت آموزش به کودکان برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و ناقل نبودن، تاکید کرد و گفت: از همان کودکی باید به بچهها بیاموزیم که برای سالم زندگی کردن باید رفتارهای متفاوتی نسبت به گذشته داشته باشند.
خیاطزاده افزود: به عنوان مثال والدین باید بچهها را اقناع کنند که با شیوع بیماری در شرایط فعلی، خوردن خوراکی در بیرون از منزل کار درستی نیست، ای بسا والدینی که پس از خرید، بستهی خوراکی را باز کرده و آن را به دست بچه میدهند؛ این رفتار با پروتکلهای بهداشتی مورد قبول، مغایرت دارد.
وی با بیان اینکه شست و شوی دستها و صورت بچهها به ویژه در زمان بازگشت از بیرون به منزل حتما باید مورد توجه والدین قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: اگر سن کودک بسیار کم بوده و قانع کردنش سخت است، توصیه میشود چنین کودکی را از منزل خارج نکنیم، در غیر اینصورت اگر مادری به همراه فرزندش مجبور به خروج از منزل شد، باید در یک بطری، آب آشامیدنی لازم و بستهی کوچکی از خوراکی را از خانه داخل کیفش قرار داده و همراه خود داشته باشد.
وی تاکید کرد: باید هر لحظه از تمیز بودن دستهای خود و کودکانمان مطمئن باشیم، هر چند بسیاری از افراد تصور میکنند که بچهها بیمار نمیشوند، اما کودکان هم بیمار و آلوده و حتی بستری هم میشوند؛ با وجود اینکه تعداد کودکان بستری شده بر اثر ابتلا به کرونا و دارای علامت کم ابوده، اما این کودکان به عنوان مخزن آلودگی، موجبات آلوده شدن بزرگترها را هم فراهم میکنند.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت استان با توصیه به مادر دانش آموزان، اظهار کرد: مدارس را تعطیل نکردهایم که مادرها برای انجام کارهای روزانه و با راحتی خیال بچهها را برای بازی به کوچه بفرستند و یا اصلا در خانه پیدایشان نشود؛ «در خانه ماندن» همچنان یکی از توصیههای اصلی و ضروری ما برای مبارزه با کرونا است.
وی با بیان اینکه در این شرایط بچهها باید در خانه مانده و با برنامههای تلویزیونی، کتابها و برادر و یا خواهرانشان مشغول شوند، اضافه کرد: خوشبختانه امروزه اغلب بچهها به گوشی موبایل هوشمند دسترسی دارند و میتوانند از کتابخانههای اینترنتی هم استفاده کنند، اما اگر مادر خانواده خودش در خانه نمانده و به توصیهها عمل نکند، دیگر نمیتوان از بچهها چنین انتظاری داشت.
وی با بیان اینکه با تعطیلی مدارس، شاهد شلوغی شهر بازیها بودیم، گفت: بر همین اساس تصمیم به تعطیلی شهربازیها گرفتیم، اگر بنا به رفت و آمد آزادانهی کودکان و بازی با همسالان بود، مدرسه هم تعطیل نمیشد، چرا که معتقد هستیم مدارس امنتر از شهربازی و کوچه و خیابان بوده و حداقل معلمان و مدیر مدرسه نظارت دارند.
خیاطزاده بیان کرد: همان مادری که نسبت به بازگشایی مدارس معترض بود و در مورد به خطر افتادن سلامتی فرزندش ابراز نگرانی میکرد، متاسفانه بدون آموزش و در نظر گرفتن جوانب احتیاط و رعایت شیوهنامههای بهداشتی، به فرزندش اجازه میدهد تا در کوچه با بچهها بازی کند.
وی تصریح کرد: مدارس برای جلوگیری از تردد غیرضروری و دادن فرصت به مدارس برای فراهم کردن شرایط بازگشایی، مانند آموزشهای لازم، تمیزی سرویسهای بهداشتی، تامین مواد ضدعفونی کننده، در تماس نبودن دانش آموزان با هم برای مدت طولانی و تجمع نکردن والدین مقابل مدارس، تعطیل شده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه این رفتارها وجود دارد و برخی مادران بدون ماسک و رعایت فاصله در کوچه و دم در مشغول صحبت با همسایهها هستند و بچهها را هم به دنبال خودشان به بازار و سایر اماکن میکشانند؛ ما هم وظایفی مانند بیماریابی، آموزش و نظارت به رعایت پروتکلهای بهداشتی داریم، اما تا مردم کنارمان نباشند، نمیتوانیم وظایمان را به درستی انجام دهیم.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت استان در خاتمه با بیان اینکه تعیین یک مراقب برای کنترل رفتارهای بهداشتی تک تک افراد امکان پذیر نیست و این موضوع به فرهنگ مردم بازمیگردد، گفت: احساس میکنم در جامعه و بین مردم و ما نوعی احساس تقابل ایجاد شده است، درحالیکه ما هم از همان مردم هستیم و اگر مردم را به رعایت فاصله و بهداشت دعوت میکنیم، برای حفظ سلامتی خودشان است.
کد مطلب: 139796