کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ابتلای ۲۱ درصد دانش آموزان به چاقی شکمی

10 آبان 1399 ساعت 15:52

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اجرای برنامه مشترک معاونت بهداشت وزارت بهداشت و معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش برای کنترل چاقی دانش آموزان خبر داد.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اجرای برنامه مشترک معاونت بهداشت وزارت بهداشت و معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش برای کنترل چاقی دانش آموزان خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی اظهار داشت: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۸ سال در جهان به صورت یک مشکل همگانی درآمده است و به سرعت رو به افزایش است.  
وی افزود: این معضل از یک سو ناشی از تغییر الگوی غذایی و مصرف غذاهای پرانرژی با ظاهر جذاب ولی با ارزش غذایی کم، مصرف میان وعده های حاوی مقدار زیادی قند، نمک و چربی، مصرف ناکافی مواد غذایی دارای فیبر و از سوی دیگر، کاهش فعالیت جسمانی روزانه و تنش های عصبی ناشی از زندگی ماشینی حاکم در بیشتر جوامع می باشد.  
وی ادامه داد: از پیامدهای نامطلوب چاقی در دوران کودکی و نوجوانی می توان افزایش خطر دیابت نوع ۲، اختلالات چربی خون، کبد چرب، پرفشاری خون، آسم، مشکلات تنفسی و بیماری های قلبی، عروقی را نام برد.  
عبداللهی بیان کرد: بر اساس نتایج بررسی های ملی انجام شده حدود ۲۰ درصد دانش آموزان دچار اضافه وزن و چاقی هستند و حدود ۲۱ درصد از چاقی شکمی رنج می برند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: کنترل چاقی دانش آموزان یکی از اولویت های برنامه سلامت دانش آموزان کشور است که با همکاری واحدهای مرتبط در معاونت بهداشت وزارت بهداشت و معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در سطح کشور به مورد اجرا گذاشته است.
وی افزود: این برنامه بر اساس راهنمای ملی مراقبت تغذیه ای دانش آموزان مبتلا به اضافه وزن و چاقی که توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه تدوین و به معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: کارشناسان تغذیه موظفند در تعامل با کارشناسان آموزش و پرورش، خدمات مشاوره تغذیه و تنظیم رژیم غذایی را برای دانش آموزان چاقی که توسط معلمین و مراقبین سلامت مدارس شناسایی و به مراکز جامع خدمات سلامت ارجاع شوند را ارائه دهند.
وی تصریح کرد: با تدوین بسته آموزشی تغذیه صحیح در کودکان سنین مدرسه، برنامه های آموزشی وسیع به طریق مجازی، حضوری و غیر حضوری توسط کارشناسان تغذیه از طریق سامانه مشاوره تلفنی ۴۰۳۰ به دانش آموزان و خانواده های آنها ارائه می شود.  
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، عبداللهی گفت: با اجرای برنامه "کوچ" سعی بر آن است که قد و وزن و نمایه توده بدنی ۱۴ میلیون دانش آموز در سطح کشور تعیین شده و با آموزش  وسیع و همه جانبه و استفاده از کلیه ظرفیت های موجود  در حیطه تغذیه سالم و ترویج فعالیت بدنی شیوع اضافه وزن و چاقی دانش آموزان که خود عامل خطر انواع بیماری های زمینه ای مثل دیابت، کبد چرب، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی و حتی افزایش احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ است، کاهش یابد.


کد مطلب: 138975

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/138975/ابتلای-۲۱-درصد-دانش-آموزان-چاقی-شکمی

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir