کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دبیر کل حزب مردم سالاری:

عادی‌سازی روابط بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی قطعاً در بلندمدت به نفع آن‌ها نخواهد بود

29 شهريور 1399 ساعت 15:12

دبیر کل حزب مردم‌سالاری گفت: عادی‌سازی روابط بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی قطعاً در بلندمدت به نفع آن‌ها نخواهد بود.


دبیر کل حزب مردم‌سالاری گفت: عادی‌سازی روابط بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی قطعاً در بلندمدت به نفع آن‌ها نخواهد بود.
به گزارش فراتیتر، در حالی روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی از سوی امارات و بحرین در کاخ سفید امضا شد که کارشناسان از ادامه این عادی‌سازی از سوی دیگر کشور‌های منطقه خبر می‌دهند. این کارشناسان معتقدند با توجه به همسویی این کشور‌ها با ایالات‌متحده، احتمالاً این عادی‌سازی تنها یک ابزار برای پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات ماه نوامبر خواهد بود. در این رابطه خبرنگار فراتیتر گفتگویی با مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم‌سالاری داشته است که در ادامه می‌خوانید.

آیا کشور‌هایی که به روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی پیوسته‌اند، در گذشته فاقد روابط با این رژیم بودند؟
در خصوص نمایشی که برای عادی‌سازی روابط کشورهایی، چون امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی به راه افتاده است؛ باید توجه کرد که عادی‌سازی روابط این کشور‌ها با رژیم صهیونیستی پدیده چندان جدیدی نیست و همان روابط غیررسمی و پنهان گذشته به شکل رسمی و علنی ظاهر شده است. این کشور‌ها در گذشته نیز روابط سیاسی و اقتصادی پنهان و غیرعلنی با این رژیم نامشروع داشته‌اند.

ایالات‌متحده در این میان به دنبال چه اهدافی است؟
 امریکا اهداف سیاسی و اقتصادی را در این موضوع دنبال می‌کند. هدف سیاسی این کشور تبلیغات برای انتخابات ماه نوامبر است و ترامپ به دنبال استفاده ابزاری از این موضوع برای پیروزی خودش در انتخابات آتی است. آمریکایی‌ها از این عادی‌سازی اهداف اقتصادی را نیز دنبال می‌کنند و به دنبال فروش سلاح‌های بیشتر به کشورهایی، چون امارات و بحرین در اهداف خود تعریف می‌کنند. از سوی دیگر به دنبال حضور در خلیج‌فارس و داشتن پایگاه‌های بیشتر در آن هستند.
 
 رژیم صهیونیستی با این عادی‌سازی به دنبال چه اهدافی است؟
رژیم صهیونیستی از این عادی‌سازی بسیار خرسند است چرا که تصور می‌کنند، این اقدام تضمین امنیت آن‌ها خواهد بود و با این کار از انزوا در منطقه خارج خواهند شد.

 ارزیابی شما از واکنش ایران به روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی از سوی کشور‌های منطقه چیست؟
جمهوری اسلامی موافقتی با این روند نخواهد کرد و به شدت با این خیانت مخالف است. باز کردن پای رژیم صهیونیستی به منطقه خلیج‌فارس، امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد و نوعی بمب‌گذاری در مسیر ثبات، آرامش و امنیت خلیج‌فارس است. روند عادی سازی روابط با امنیت جمهوری اسلامی ایران نیز مغایرت دارد و ایران اجازه نخواهد داد رژیم صهیونیستی کنار گوش خود پایگاه داشته باشد.

 این موضوع چه پیامد‌هایی برای کشور‌های منطقه خواهد داشت؟
 عادی‌سازی روابط ممکن است در کوتاه‌مدت منافعی برای کشور‌های طرف این نمایش داشته باشد، اما قطعاً در بلندمدت به نفع آن‌ها نخواهد بود و در نهایت هم به کمپ دیوید انور سادات تبدیل خواهد شد که حدود ۴۰ سال قبل به دنبال روند صلح مصر و رژیم صهیونیستی بود. این عادی‌سازی هیچ چشم‌انداز مثبتی در درازمدت نخواهد داشت و در همین ابتدا هم شاهد اعتراض ملت‌های منطقه نسبت به این توافق هستیم. این موضوع به اعتراضات و انتفاضه‌های جدیدی منجر خواهد شد که قطعاً به ضرر رژیم صهیونیستی خواهد بود. امارات و بحرین احساس می‌کنند با این کار زیر چتر حمایت امریکا و رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرند و حکومت خود را مستحکم کرده‌اند، اما قطعاً اثر آن کوتاه‌مدت خواهد بود. آل نهیان و آل خلیفه حاکمان امارات و بحرین باید بدانند که این روند در درازمدت به ضرر آن‌ها خواهد بود و دود این خیانت به چشم خودشان خواهد رفت و نه تنها منجر به تثبیت موقعیت و حکومت آن‌ها نمی‌شود بلکه شاهد شورش ملت‌های منطقه علیه این اقدام آن‌ها خواهیم بود.

 با توجه به روابط ترکیه با رژیم صهیونیستی در ناتو، آیا ممکن است این کشور هم به روند عادی‌سازی روابط بپیوندد؟
فکر نمی‌کنم اردوغان حتی تصور همکاری با رژیم صهیونیستی را داشته باشد. ترکیه مخالف این عادی‌سازی است. برخلاف کشورهایی، چون امارات و بحرین، افکار عمومی برای دولت ترکیه حائز اهمیت است. سیاست‌های دولت و اکثریت مسلمان ترکیه اجازه چنین کاری را به اردوغان نخواهند داد. شاید مواضع ترکیه دربارۀ رژیم صهیونیستی به طور صد در صد منطبق با مواضع جمهوری اسلامی ایران نباشد، اما در خصوص موضوع عادی‌سازی روابط و مشروعیت بخشیدن به جایگاه غاصبانه این رژیم، همانند ایران مخالف خواهد بود.

اخبار ضدونقیضی در خصوص پیوستن پاکستان و عربستان به روند عادی‌سازی روابط منتشر شده است، ارزیابی شما نسبت به این اخبار چیست؟
پاکستان مخالفت خود را با این عادی‌سازی اعلام کرد. جمعیت قابل‌توجه مسلمان پاکستان اجازه عادی‌سازی به دولت پاکستان را نخواهند داد و این کشور نیز همانند ترکیه مخالف عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. در خصوص عربستان باید گفت که این کشور به طور غیررسمی و پنهانی با حاکمان رژیم صهیونیستی روابط داشته، اما جرئت علنی کردن آن را ندارد. آن‌ها برای این کار نیاز به زمان دارند. حکام عربستان همانند حکام بحرین و امارات این اندازه خام‌اندیش نیستند که رسمی و علنی این کار را انجام دهند. عربستان خود را برادر بزرگ‌تر کشور‌های خلیج‌فارس تلقی می‌کند. در نتیجه کشورهایی، چون امارات و بحرین را جلو می‌اندازد تا بازخورد‌ها و واکنش‌ها را ببینند و بعد تصمیم نهایی خود را علنی کند.

مسئولان سیاسی ایران نسبت به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی چه موضعی باید داشته باشند؟
ممکن است بعضی‌ها فکر کنند که نباید موضعی نسبت به عادی‌سازی روابط کشور‌ها با رژیم صهیونیستی بگیریم، اما من تأکید دارم که در اینجا بحث خیانت آشکار به آرمان فلسطین، مسلمانان و اعراب مطرح است و ما نمی‌توانیم در این باره بی‌تفاوت باشیم. از سوی دیگر این روند ممکن است باعث تغییرات در ترکیبات امنیتی منطقه شود. از این رو باید نسبت به منافع ملی کشور و دفاع از امنیت ملی خودمان موضع داشته باشیم و اجازه ندهیم با چنین اقداماتی برای کشور ایجاد دردسر کنند.


کد مطلب: 136672

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/136672/عادی-سازی-روابط-بحرین-امارات-رژیم-صهیونیستی-قطعا-بلندمدت-نفع-آن-ها-نخواهد

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir