علی کریمی فیروزجایی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از نمایشگاه آثار سوزندوزی معاصر ایران با عنوان نخ و نگاره بازدید کرد.
قول یک نماینده درباره بیمه هنرمندان سنتی
5 شهريور 1399 ساعت 0:53
علی کریمی فیروزجایی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از نمایشگاه آثار سوزندوزی معاصر ایران با عنوان نخ و نگاره بازدید کرد.
علی کریمی فیروزجایی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از نمایشگاه آثار سوزندوزی معاصر ایران با عنوان نخ و نگاره بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران در پایان این بازدید که با مشایعت عباد رضا اسلامی کولایی رییس فرهنگسرای نیاوران همراه بود علی کریمی فیروزجایی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی در صحبت هایی با سپاس از فرهنگسرای نیاوران در برگزاری چنین نمایشگاهی اظهار داشت : بسیار خوشحالم که آثارهنرمندانی از سراسر ایران در این فرهنگسرا در معرض دید عموم قرار گرفته است.
کریمی خاطر نشان کرد :برگزاری این نمایشگاه ها می تواند در چرخش چرخه اقتصادی هنرمندان تاثیرات مثبتی به همراه داشته باشد . تولیدات فرهنگی که از نسل های گذشته به ما رسیده در کنار انتقال فرهنگی می تواند تلنگری برای انسان امروزی باشد که از مفاهیم انسانی و طبیعت دوستی فاصله گرفته است.
نماینده مردم بابل در مجلس با ذکر این مطلب که باید در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حلقه وصلی میان مراکزعلمی تحقیقاتی و دانشگاه های فنی و حرفه ای با هنر مندان این حوزه باشیم تا این هنرها به دست فراموشی سپرده نشوند ابراز داشت: مشکلات صنفی و بیمه هنرمندان صنایع دستی و سنتی از مسائلی است که باید در مجلس پیگیری کنیم تا هنرمندان صنایع دستی به کارشان دلگرم تر شوند و چراغ چنین هنرهایی تا سال های سال روشن بماند.
گفتنی است نمایشگاه آثار سوزندوزی معاصر ایران با عنوان "نخ و نگاره" از بیست ام تا سی یکم ام مرداد ماه توسط پژوهشکده هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری شرکت آرمان رخش غزل (هیما) و فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
حسینی در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به این مطلب که اگر میراثی و یا چهره تاریخی توسط سازمانی جهانی به نام کشوری دیگر ثبت شود مسئولیت ما دو چندان می شود تا ابعاد مختلف آن هنر و یا آن شخصیت هنری را معرفی کنیم گفت: به عنوان مثال مولانا برخاسته از فرهنگ ایرانی اسلامی است اگر چه در ترکیه سالیانی زیسته و به خاک سپرده شده است. اگر کلیت ویژگیهای فرهنگی یک تمدن معرفی شود ثبت یک پدیده از آن به معنای بیگانه شدن آن نیست. مثلاً اگر کشوری حافظ را ثبت کند آیا کسی باور میکند که حافظ متعلق و متأثر از فرهنگ ایران نیست؟ از این رو تعلق هنر و هنرمندان با ثبت از بین نمی رود اما وظیفه ثبت و معرفی هنر و هنرمندان را باید با جدیت مورد توجه قرار داد.
زهرا نژاد بهرام عضو شورای شهر تهران نیز در بازدید از این نمایشگاه با اشاره به توانمندی بانوان ایرانی در احیای هنر های سنتی و صنایع دستی از علاقمندی شورای اسلامی شهر تهران در برگزاری چنین نمایشگاه هایی خبر داد.
شایان ذکراست آیین اختتامیه نمایشگاه آثار سوزندوزی معاصر ایران با عنوان "نخ و نگاره" نیز با معرفی نفرات برگزیده، در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم عباد رضا اسلامی کولائی رییس فرهنگسرای نیاوران در سخنانی با ذکر این مطلب که پیشینه فرهنگسرای نیاوران دلیل برگزاری چنین نمایشگاه هایی است گفت: با وجود چنین دست های طلایی در کشور و بینش فلسفی و نگاه عارفانه و عاشقانه ای که در هنر ایران خصوصا هنرهای دستی وجود دارد چرا چرخه اقتصادی این هنر به خوبی نمی چرخد و ما باید نگران اساتیدی باشیم که کمتر از آنها سراغی است.
وی افزود:حیثیت و آبروی هر کشوری به فرهنگ وهنر به ویژه هنر های دستی و سنتی آن کشور وابسه است چرا که آثار هنری، تعریف جامعی ازفرهنگ و هنر و سرزمین خود در کمترین زمان ممکن به مخاطب انتقال می دهد. امیدوارم دراین زمینه در آینده بتوانیم با دنیا ارتباط بهتری برقرار کنیم.
دکتر سید عبدالمجید شریف زاده رییس پژوهشکده هنرهای سنتی ایران نیز با ذکر این مطلب که امروز جایگاهی برای هنرمندان سنتی ایران وجود ندارد خاطر نشان کرد : به جای اقتصاد کارخانه داران باید به فکر اقتصاد هنرمندان باشیم.
وی افزود: هنر سوزندوزی توسط بانوان ایرانی از گذشته تاکنون اعتبار بسیار به خود گرفته است .شاهکار هنر این هنرمندان در موزه های بزرگ دنیا در معرض دید عموم است . هنرمندانی که در جای جای این کشور آثار بدیع خلق کردند . وقتی ما می خواستیم این نمایشگاه را در فرهنگسرای نیاوران برگزار کنیم به ما خرده گرفتند که شما هنر های تجسمی نیستید . از رییس فرهنگسرای نیاوران سپاسگذارم که اجازه برگزاری این نمایشگاه در یک بنای فاخر را به ما دادند این گونه همراهی ها به ندرت اتفاق می افتد.
رییس پژوهشکده هنر های سنتی ایران با ذکر این مطلب که باید برای هنر سوزن دوزی موزه ای داشته باشیم تا بتوانیم مروج این هنر برای نسل های بعد باشیم ابراز داشت : امیدورام با همکاری شرکت هیما مسابقه طراحی صنایع دستی را به زودی برگزار کنیم
مهدی افضلی رییس بنیاد فرهنگی هنری رودکی نیز به عنوان اخرین سخنران با حضور در جایگاه گفت : اگر هنر صنایع دستی ایران در دیگر کشورها بود قطعا تبدیل به صنعت بسیار درآمد زا و بزرگ می شد. از این رو با اشتیاق فراوان اعلام میکنم بنیاد فرهنگی هنری رودکی آمادگی خود را برای مشارکت و برگزاری برنامه های مختلف از این دست را اعلام میدارد
در پایان این برنامه برگزیدگان بخش های مختلف جوایز خود را دریافت کردند.
گفتنی است نمایشگاه آثار سوزندوزی معاصر ایران با عنوان " نخ و نگاره" از بیست ام تا سی ام مرداد ماه توسط پژوهشکده هنر های سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری شرکت آرمان رخش غزل (هیما) و فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
کد مطلب: 135277