; ?>; ?> مردم سالاری آنلاين - تولید روزانه ۲۵هزار لیتر الکل در فارس - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

تولید روزانه ۲۵هزار لیتر الکل در فارس

3 شهريور 1399 ساعت 22:10

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی از رشد قابل توجه تعداد داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش دارو و تولید روزانه ۲۵هزار لیتر الکل در استان خبر داد.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی از رشد قابل توجه تعداد داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش دارو و تولید روزانه ۲۵هزار لیتر الکل در استان خبر داد.

محمدرضا حیدری بعدازظهر دوشنبه سوم شهریور در جمع خبرنگاران به تشریح مهم ترین دستاوردهای علوم پزشکی شیراز در حوزه توسعه خدمات غذایی و دارویی پرداخت و گفت: داروسازان و داروخانه‌های استان در آغاز بحران کرونا و مواجه با کمبود مواد ضدعفونی کننده، در راستای همکاری و کنترل این بیماری، به تولید و توزیع مواد ضدعفونی کننده در استان پرداختند و این امر نقش موثری در مقابله با این بحران داشت.
او با اعلام حمایت دانشگاه از این مشارکت‌ها با صدور مجوز برای ۷۵ کارگاه تولیدی در آغاز شیوع بحران کرونا برای کمک به سلامت عمومی جامعه، افزود: در طول بحران کرونا نیز هفت کارخانه و کارگاه تولیدی ماسک در راستای همکاری با مجموعه سلامت فارس به تولید ماسک پرداختند.
توانمندی آزمایشگاه رفرنس کنترل غذا و دارو در تامین امنیت غذایی و دارویی
حیدری به آزمایشگاه رفرانس کنترل غذا و دارو در دانشکده داروسازی به عنوان یکی از توانمندی‌های استان فارس در تامین سلامت غذایی و دارویی اشاره و از تلاش دانشگاه برای توسعه فضای فیزیکی این آزمایشکاه، تاسیس بخش‌های سم شناسی، دارو و بیولوژی، انجام آزمون‌های جدید میکروبی، شیمی، سم شناسی، بیولوژی مواد غذایی و کنترل دارویی برای رصد و ارزیابی تولیدات کارخانه‌های تحت پوشش خبر داد.
معاون غذا و داروی دانشگاه ادامه داد: ساخت دو ساختمان مجهز با زیر بنای هزار و ۷۰۰ مترمربع در دانشکده داروسازی از جمله اقدامات مهم انجام شده از سوی این معاونت است که پس از آزمایشگاه رفرانس کشور، عملکرد و کارهای تحقیقاتی این آزمایشگاه و کارکنان آن جزو آزمایشگاه‌های برتر کشور بوده است؛ به طوری که به تمام آزمایشگاه‌های جنوب کشور نیز خدمات آزمایشگاهی ارائه می‌کند.
او دریافت مجوز برای آزمایشگاه‌های همکار و مجاز و انجام برنامه‌های منظم ممیزی از آنها را از جمله اقدامات مهم این حوزه برشمرد و افزود: خریداری و ارتقای سیستم‌های سخت افزاری و نرم افزاری آزمایشگاه و اتصال به سامانه جامع مدیریت اطلاعات آزمایشگاهی کشوری، انجام طرح‌های تحقیقاتی مهم مانند طرح پایش سموم در فرآورده های کشاورزی و پایش فرآورده‌های گوشتی نیز از دیگر دستاوردهای مهم این مدیریت در چهل ساله اخیر است.
گسترش فرآیندهای اندازه گیری سموم دفع آفات کشاورزی در فارس
حیدری، انجام برنامه PMS (کنترل کیفیت فراورده‌های مواد غذایی در سطح عرضه) کشوری و استانی، ارتقای سطح آزمایشگاه در برنامه رتبه بندی آزمایشگاه‌های سراسر کشور و ارتقای سطح اندازه گیری سموم دفع آفات کشاورزی را از دیگر اقدامات مهم حوزه غذا و داروی دانشگاه عنوان کرد.
او با تبیین وظایف دو مدیریت فنی و نظارت بر فرآورده‌های دارویی و بیولوژیکی و مدیریت تجهیزات و ملزومات پزشکی، از راه‌اندازی سامانه اطلاع رسانی کمبود دارو در قالب سامک (سامانه SMS مردمی) برای شرکت‌های دارویی و داروخانه‌ها، اتصال نرم افزار نسخه پرداز الکترونیک به سامانه مدیریت مخازن اسناد الکترونیک در بستر سامانه HIX، اتصال سامانه‌های HIS بیمارستان‌های دانشگاهی به سامانه مدیریت داروخانه در بستر HIX و اتصال مراکز عرضه دارو ( خصوصی و دولتی ) و بیمارستان‌های غیردانشگاهی به سامانه مدیریت داروخانه‌ها در بستر HIX به عنوان دیگر اقدامات مهم انجام شده در این مدیریت خبر داد.
این مقام مسئول اضافه کرد: در صورت دسترسی به مواد اولیه تامین ماسک در استان، روزانه دو تا سه میلیون ماسک در فارس تولید می‌شود، برای نخستین بار در کشور، یک گروه از محققان استان نیز موفق به تولید پارچه نانو شدند که تا ۹۹ درصد از ابتلا به کرونا در افراد پیشگیری می‌شود.
حیدری همچینن از واگذاری نزدیک به ۷۰ درصد داروخانه بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی در راستای اشتغالزایی خبر داد و با ارائه توضیحاتی درباره فعالیت بخش تجویز منطقی دارو در این معاونت گفت: شرکت‌های دارویی توزیعی و پخش دارو به سامانه‌ای متصل هستند که امکان نظارت و دریافت روزانه موجودی و اطلاعات هر دارو را فراهم می‌کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در گذشته، ۵ تا ۶ شرکت دارویی در استان فعالیت داشته و توزیع دارو تنها در داروخانه‌های مرکز انجام می‌گرفت، گفت: ۳۰ شرکت پخش دارو با هدف تامین و توزیع دارو در سطح استان فعالیت دارند و به تمام داروخانه‌های استان در تمام شهرستان‌ها و مناطق دور استان نیز، خدمات ارائه می‌دهند.
حیدری با اشاره به اینکه روزانه در استان نزدیک به ۲۵ هزار لیتر الکل تولید می‌شود، درباره فرآیند تولید الکل در استان نیز توضیح داد: الکل در استان تنها در شهرستان‌های فسا، جهرم، آباده و اقلید انجام تولید می‌شد و این کارخانه‌ها در آغاز شیوع بیماری کرونا نیز، بسیار در مدیریت بیماری کووید ۱۹، مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز را یاری رساندند، اما با تلاش مسئولان معاونت غذا و داروی دانشگاه، نزدیک به چهار کارخانه در شهرستان‌های داراب، اقلید و استهبان نیز معرفی شده تا با تغییر خط تولید و نصب تجهیزات مرتبط، به مدار تولید الکل در فارس بپیوندند.
او یکی از بخش‌های مهم حوزه متبوع را اداره نظارت بر فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معرفی کرد که از سوی سازمان غذا و داروی کشور به عنوان بهترین واحد برتر کشوری در این حوزه انتخاب شده و اعلام کرد: یکی از مهمترین اقدامات در حال پیگیری و انجام از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه به همت این اداره، تدوین سیمای مواد غذایی استان است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه با اصلاح پرونده برای ۳۰ محصول تولید شده در استان، نشان سلامت صادر شده و ۹۵ درصد فرآورده‌های غذایی در فارس دارای نشانگر رنگی تغذیه ای هستند، عنوان کرد: با توجه به آمار تولید محصولات غذایی در استان، دانشگاه ما نیز جزو دانشگاه های علوم پزشکی کشور برتر بوده و بیشترین محصولات تولید شده در استان، دارای نشان سیب سلامت است.
او از رشد قابل توجه تعداد داروخانه‌ها در استان به میزان نزدیک به دو برابر و معادل با ۴۰ درصد و شرکت‌های پخش دارو تا ۳۰ درصد خبر داد و افزود: صدور مجوز برای شرکت تولید سِرُم و فعالیت شرکت‌های دارویی در استان که به تولید فرآورده های گیاهان دارویی می پردازند نیز از دیگر اقدامات معاونت غذا و داروی دانشگاه است.
به گفته این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، استان فارس از لحاظ پوشش گیاهی به ویژه گیاهان دارویی در وضعیت بسیار مناسب و ظرفیت بالایی بوده که با نظارت بر تولید این فرآورده‌ها در مراکز تولیدی، عطاری‌ها و فروشگاه‌های عرضه کننده گیاهان دارویی و سنتی، این موضوع نیز مورد حمایت جدی این معاونت قرار گرفته است.
او همچنین با اشاره به اقدامات نظارتی این معاونت به ویژه در ایام کرونا اعلام کرد: در آغاز شیوع کروناویروس، نزدیک به ۷۰ نوع ماده ضدعفونی کننده در سطح استان توزیع شده بود که با آزمایش‌های انجام شده و نمونه برداری در آزمایشگاه رفرانس دانشگاه، ۲۰ درصد از آنان استاندارد نبود و در این راستا، گزارشی به وزارت بهداشت برای اطلاع رسانی و تامین سلامت جامعه ارسال شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه یادآور شد: نظارت بر عرضه مکمل‌های ورزشی نیز یکی از اقدامات مهمی است که از سوی بازرسان معاونت غذا و دارو دانشگاه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و چندین کارخانه تولیدی فرآورده‌های گیاهان دارویی و یک کارخانه تولید مکمل‌های ورزشی در شهرک صنعتی شیراز نیز در این حوزه در حال فعالیت هستند.


کد مطلب: 135212

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/135212/تولید-روزانه-۲۵هزار-لیتر-الکل-فارس

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir