مدیر عامل هلدینگ پارس گفت : مهمترین راهکار برای توسعه کشور روی آوردن به دانشگاه های کارآفرینی و مهارت آموزی است.
مدیر عامل هلدینگ پارس:
لازمه توسعه کشور روی آوردن به دانشگاههای کارآفرینی است
29 مرداد 1399 ساعت 10:57
مدیر عامل هلدینگ پارس گفت : مهمترین راهکار برای توسعه کشور روی آوردن به دانشگاه های کارآفرینی و مهارت آموزی است.
مدیر عامل هلدینگ پارس گفت : مهمترین راهکار برای توسعه کشور روی آوردن به دانشگاه های کارآفرینی و مهارت آموزی است.
میثم شکری ساز با اشاره به اینکه تب مدرک گرایی در کشور ما تبدیل به فرهنگ بدی شده که باعث می شود جلوی بسیاری از پیشرفت ها گرفته شود می گوید: متاسفانه در کشور ما یک فرد حتی برای راه اندازی یک کسب و کار کوچک مجبور است که مدرک کارشناسی داشته باشد .
وی ادامه داد: کشور ما بسیار مدرک گرا است و فردی که می خواهد در یک سازمان دولتی مقام مدیریت داشته باشد باید حتما دکتری داشته باشد و این درست نیست .
وی ادامه داد: دکتر کسی است که تصمیم گرفته مرزهای علم را بگستراند و هدف اش این است که به کنج کتابخانه برود علم را مطالعه کند، مرزهای علم را گسترش دهد و در راستای تجاری سازی دانش قدم بردارد، دانش را تولید کند و در اختیار صنعتگران اقتصاددانان قرار دهد.
این کارآفرین تاکید کرد: کسی که می خواهد مدیر باشد اصلا نیازی به این نیست که مدرک عالیه داشته باشد، بلکه باید الفبای مدیریت را بداند حالا می تواند لیسانسه باشد یا کارشناسی ارشد وقتی بتواند از پس مدیریت و حل مشکلات برآید می توان گفت مدیر خوبی است .
شکری ساز با مقایسه بین تعداد دانشگاه های چین و ایران اظهار داشت: چین با جمعیت دو میلیاردی خود کمی بیشتر از 2500 دانشگاه دارد در حالی که کشور ایران با 90 میلیون جمعیت 2500 دانشگاه داریم و تنها 100 دانشگاه کمتر از چین در ایران وجود دارد و این نکته پیش می آید که واقعا چه نیازی به اینهمه دانشگاه در کشور وجود دارد؟
وی ادامه می دهد: این همه دکتر و مهندس نیاز ما نیست بلکه ما باید در راستای فرهنگ دانش ورزی و مهارت آموزی گام برداریم و از این غوغا سالاری ها در حوزه مدرک اجتناب کنیم.
مدیرعامل هلدینگ پارس با تاکید بر اینکه مهمترین راهکار برای توسعه کشور روی آوردن به دانشگاه های کارآفرینی و مهارت آموزی است تصریح کرد: ما دیگر نیاز به دانشگاهی که مدرک بدهد نداریم و ما به دانشگاهی نیاز داریم که بتواند ثروت ایجاد کند.
شکری ساز افزود: دانشگاه های کارآفرین نسل 5 بیشترین تمرکزشان بر پارک های علم و فناوری آنکوباتورها و شرکت های دانش بنیان است.
وی ادامه داد: این دانشگاه ها به استارتاپ ها توجه می کنند و هدفشان ایجاد شغل است و دانشگاه هایی که تنها بر روی مدرک پایه گذاری شده باشد، دیگر منسوخ شده است و این در حالی است که در تمام دنیا در حال رفتن به سمت دانشگاه ثروت ساز هستیم .
این کارآفرین، مهمترین راهکار فاصله گیری از مدرک گرایی و نزدیک شدن به اقتصاد دانش بنیان را ایجاد شهرک های علمی تحقیقاتی دانست و گفت : اگر این دانشگاه ها به این سمت نروند باید از گردونه خارج شوند.
وی افزود: به این دلیل که آرزوی بزرگ همه ایرانی ها توجه به مقوله اقتصاد است می توانیم با توسعه کارآفرینی از بسیاری از تخلفات مالی جلوگیری کنیم .
شکری ساز با اظهار تاسف از اینکه کشور ما ازجمله کشورهای کارآفرین ستیز است، بیان داشت : کشور ما رتبه پایینی در زمینه کارآفرینی دارد و در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است و به همین خاطر افرادی که می خواهند در کشور بمانند و به آرزوهایشان برسند، وقتی می بینند در زمینه کارآفرینی سالم و نظام مند به جایی نمی رسند، اقدام به تخلف می کنند.
ایشان نزدیک به ۴۰ سال سن دارد وتاکنون نزدیک به ۲۰ هزار مدرک جعل کرده که حدود ۱۰هزار مدرک دکتری از دانشگاه های خارجی و داخلی وحتی با اعزام به کشور روسیه که مدرک دانشگاه امریکایی به نمایندگی در روسیه تحویل داده است .
مدیرعامل هلدینگ پارس با اشاره به برگزاری دادگاه جاعلان مدارک آموزشی اظهار داشت: بنده بیش از 15 سال است که در زمینه های آموزشی مشغول به فعالیت هستم و تنها عاملی که باعث می شود در حوزه آموزش مشکلات عدیده باشد این است که این حوزه دارای متولیان متعدد است.
شکری ساز ادامه داد: البته این نکته را هم تاکید کنم که عدم تعهد و وفای به عهد کسانی که روحیه قانون شکنی و اخلال دارند نیز مزید بر علت شده است.
این فعال حوزه آموزش با اعلام اینکه عللی که امیررضا ثابت، سرکرده کلاهبردارانی که در فضای مجازی قصد اخاذی داشتند را به این راه کشانده است، تفرعن شدیدی است که در وجود ایشان است.
وی ادامه داد: کسی قبل از این او را امیررضا ثابت صدا نمی کرد و تاکید داشته که به او امپراطور بگویند. در این زمینه حتی ایشان نماینده وزیر علوم را مورد اهانت قرار داده و برخوردهای بدی با ایشان داشته است.
مدیرعامل هلدینگ پارس با اشاره به اینکه وی بارها تعهد داده بود ولی بر این موضوع پایبند نبود و بارها به علت روحیه قانون شکنی و اخلالگری مورد بازخواست قرار گرفته بود اظهار داشت: عدم وفای به عهد ایشان از مشکلاتی بود که باعث شده وی به دادگاه کشیده شود.
وی در پاسخ به این سوال که چه خلأهای قانونی یا بسترهایی در ساختن ثابت و ثابتها موثرند نیز گفت: چون این فرد دوستانی در دستگاه های نظارتی و امنیتی داشته و فکر می کرده که با اعمال نفوذ هر چیزی را می تواند حل کند، با تکیه بر این موضوع به تخلفاتش ادامه داده ، در حالیکه این نگاه بسیار خطرناک است و این آفت بزرگی بود که به جان ایشان افتاد.
شکری ساز در ادامه پیرامون مشکلات مربوط به حوزه آموزش نیز اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما متولی آموزش بیش از یک سازمان است و شامل فنی و حرفه ای، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش می شود که هر کدام با خط مشی های متفاوت کار می کنند و همین موضوع می تواند نقصان های زیادی را ایجاد کند و جای پای مناسبی برای خلافکاران باشد.
وی افزود: در برخی مواقع حتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تعدادی از دستگاه ها و نهادها وعامرین به معروف در حوزه آموزش ورود پیدا کرده اند و به هر حال زمانی که چندین آیین نامه موازی درحوزه ای مثل آموزش باشد، سبب می شود که قوانین متعارضی نوشته شود .به عنوان مثال امیررضا ثابت از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری یک سمینار مجوز می گیرد و پس از آن سر از مباحث حوزه آموزش عالی درمی آورد، در حالیکه اگر همه اینها متقن بود و از یک مرجع خاص مجوز دریافت می کرد، وقتی مجوزش ابطال می شد، نمی توانست با جاهای دیگری قرارداد ببندد مدیرعامل هلدینگ پارس افزود: باید یک وزارت آموزش داشته باشیم و همه فعالیت ها تحت لوای این سازمان انجام شود.
شکری ساز ادامه داد: خلا دومی که وجود دارد این است که چون آموزش و پرورش نهاد مقدسی است و همیشه تعلیم و تربیت در کنار هم قرار می گیرند، هم از حیث قرآنی و هم نگاه آموزشی نگاه تربیتی وجود دارد، باعث می شود که در این موارد تعامل صورت گیرد و اگر خطایی پیش می آید از آن خطا بگذرند، در حالیکه باید اقتدار بیشتری وجود داشته باشد و این موضوع آفتی است که باید در دستگاه های آموزشی در مورد آن با قاطعیت بیشتری عمل شود.
وی با اظهار تاسف از اینکه یکسری از دستگاه های دیگر مثل سیستم های قضایی ونهادهای غیر نهادهای آموزشی نگاهشان این است که تخلفات در حوزه آموزشی تخلفات جدی نیست و اعتقاد دارند که اختلاس های نفت و سلطان های طلا و ارز مهم هستند، گفت: این در حالی است که این بزرگترین اشتباه محسوب می شود.
شکری ساز ادامه داد: آلمان و ژاپن کشورهایی بودند که در جنگ به کل نابود شدند و آنچه که این کشورها را به کشورهای جهانی تبدیل کرده توجه به مقوله آموزش است، یعنی این دو کشور با بها دادن به آموزش ارزش افزوده ای به آنها داده که باعث شده این کشورها در عرصه جهانی بدرخشند.
مدیر عامل هلدینگ پارس تصریح کرد: زیربنای اقتصاد یک کشور قطعا مباحث آموزشی آن کشور است به این خاطر که زیربنای یک کشور حوزه آموزش است و نباید درجه دو به آن نگاه شود.
وی اضافه کرد: در تاریخ جمهوری اسلامی ایران این اولین دادگاه علنی با این حجم گسترده بود که در حوزه تخلفات آموزشی برگزار شد و به نظر من نگاه حاکمیتی به حوزه آموزش عالی باید نگاه بسیار بزرگ، موشکافانه، دقیق و مطالبه گری باشد تا اگر خدا بخواهد دیگر از این پدیده ها نببینیم.
کد مطلب: 134877