معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: ۵۲ درصد خانمها به بیماری کرونا مبتلا میشوند که دلیل آن رعایت نکردن فاصله اجتماعی در مجامع خود و استفاده از روسری به عنوان ماسک است.
روسری را جایگزین ماسک سه لایه نکنید
16 تير 1399 ساعت 17:50
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: ۵۲ درصد خانمها به بیماری کرونا مبتلا میشوند که دلیل آن رعایت نکردن فاصله اجتماعی در مجامع خود و استفاده از روسری به عنوان ماسک است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: ۵۲ درصد خانمها به بیماری کرونا مبتلا میشوند که دلیل آن رعایت نکردن فاصله اجتماعی در مجامع خود و استفاده از روسری به عنوان ماسک است.
علیرضا آرمانیکیان ظهر امروز (۱۵ تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه که بهصورت ویدئو کنفراس برگزار شد، ضمن تشکر از رسانههای استان و با اشاره به تاثیر حضور خبرنگاران سلامت در صحنه مبارزه با ویروس کرونا در استان، اظهار کرد: خبرنگاران, همیاران اصلی دستگاهها در اطلاعرسانی و آموزش به مردم استان هستند.
وی با بیان اینکه پس از اطلاعرسانی و تبلیغات اخیر در خصوص استفاده از ماسک در استان، براساس آمار میدانی استفاده ماسک مردم استان از ۱۰ درصد به ۶۰ درصد رسیده است، افزود: بیماری کرونا بهطور قاطع و جدی، دارو، واکسن و درمان ندارد.
این مسئول با بیان اینکه سن ابتلا به بیماری کرونا در استان به حدود ۱۵ سال رسیده و سن مرگ و میر ناشی از این بیماری نیز به پایینتر از ۶۰ سال رسیده است، تصریح کرد: کودکان و نوجوانان نیز به بیماری کرونا مبتلا میشوند ولی کودکان بیشتر در چرخه انتقال قرار میگیرند، زیرا کودکان دارای سیستم ایمنی بدنی قوی هستند و جزو ۸۵ درصد بیماران بدون علامت و دارای علائم بسیار خفیف مبتلا به این بیماری هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه در استان زنجان ۴۸ درصد آقایان و ۵۲ درصد خانمها به بیماری کرونا مبتلا میشوند، ولی ارتباط معنادار جدی در این خصوص وجود ندارد، ادامه داد: گمان میکنم خانمها در مجامع خودشان فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند.
آرمانیکیان با تاکید بر استفاده از ماسک سه لایه در خانمها و با اشاره به باور غلط، گرفتن روسری بر روی صورت برای محافظت در برابر ویروس کرونا، عنوان کرد: قابل ذکر است استفاده از روسری به هیچعنوان جایگزین ماسک سه لایه نخواهد بود.
وی با اشاره به دوخت و ساخت ماسک در منزل و ضدعفونی کردن آن در روز با آب و صابون و اتو کردن آن با دمای بالای ۶۰ درجه در منزل، افزود: در حال حاضر ۵۶۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند و مجموع مبتلایان به این بیماری در استان، ۵ هزار و ۹۰۸ نفر بوده که طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۸ نفر از لحاظ آزمایشگاهی به این بیماری مبتلا شدهاند و ۸۳ نفر نیز در ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستانهای استان بستری شدهاند.
این مسئول با بیان اینکه افراد مبتلا به بیماری کرونا که در منزل خود را ایزوله کردهاند، باید برای پیشگیری از ابتلای سایر افراد خانواده به این بیماری همه وسایل شخصی و غذایی که استفاده میکنند جدا کرده و در حد مقدور سرویس بهداشتی مورد استفاده این بیماران نیز باید به صورت جداگانه باشد و اتاق آنان تهویه مناسب داشتهاند و و از هوای مشترک بین اتاقها استفاده نکنند، تصریح کرد: بیماران مبتلا به کرونا باید به اندازه کافی مایعات مصرف کنند و درصورت داشتن تب، سرفه شدید، تنگی نفس و مشکلات گوارشی شدید حتما به بیمارستان مراجعه کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه بیماران مبتلا به کرونا از غذاهای بسیار تند و ترش که تحریککننده سیستم تنفسی و گوارشی هستند، استفاده نکنند، ادامه داد: این بیماران از غذاهای تازه و میوههای فصل نیز به خوبی استفاده کنند.
آرمانیکیان در رابطه با کمبودهای موجود در زمینه درمان در استان زنجان، اظهار کرد: در حال حاضر در استان تعدادی از افراد بستری در بیمارستانها ممکن است از برخی تجهیزات پزشکی نتوانند استفاده کنند، زیرا در هیچ جای دنیا پیشبینی نمیشد که این حجم از بیماران نیاز به دستگاه اکسیژن داشته باشند. قابل ذکر است در گذشته بیمارستان آیتالله موسوی زنجان تنها دو دستگاه اکسیژن ساز داشت و اکنون دو دستگاه دیگر اضافه شده است و بازهم نیاز به دستگاه دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه تعداد بیماران بستری در بخش آیسییو بیمارستانها نیازمند سه برابر نیروی انسانی موجود برای مراقبت هستند ولی اکنون دچار کمبود نیروی انسانی متخصص هستیم، افزود: در زمینه نقدینگیهای مورد نیاز دچار کسریهایی هستیم ولی وزارت بهداشت با همه توان در حال حمایت است تا کمبودها برطرف شود.
کد مطلب: 132373