وزیر ارتباطات گفت: اینستاگرام به دلیل سیاستهای ما و از دور خارج کردن بقیه پلتفرمها امروز به قطب سرگرمی تبدیل شده است، همه چیز با دست روی دست گذاشتن و بستن شبکههای اجتماعی حل نمیشود.
با بستن شبکه ها چیزی درست نمیشود
1 تير 1399 ساعت 17:30
وزیر ارتباطات گفت: اینستاگرام به دلیل سیاستهای ما و از دور خارج کردن بقیه پلتفرمها امروز به قطب سرگرمی تبدیل شده است، همه چیز با دست روی دست گذاشتن و بستن شبکههای اجتماعی حل نمیشود.
وزیر ارتباطات گفت: اینستاگرام به دلیل سیاستهای ما و از دور خارج کردن بقیه پلتفرمها امروز به قطب سرگرمی تبدیل شده است، همه چیز با دست روی دست گذاشتن و بستن شبکههای اجتماعی حل نمیشود.
به گزارش ایسنا، «محمد جواد آذری جهرمی» امروز (یکشنبه) در پاسخ به سوالات و انتقادات نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: «اگر اینستاگرام در زمان شهادت حاج قاسم سلیمانی، صفحههای مربوط به ایشان و کاربرانی که ابراز ارادت کردند را میبندد، باید بدانیم آنها تروریست های کت و شلوارپوش هستند و در آن شکی نیست. اما اگر سردار در بغداد به شهادت میرسید ما باید آن شهر را خالی میکردیم؟ دغدغه شما در خصوص فضای مجازی و اینستاگرام درست است، اما استفاده حداکثری از این فضا نگاه دیگری است.»
وزیر ارتباطات گفت: فضای مجازی و شبکه ملی اطلات، سه لایه شامل لایه محتوا، خدمات و زیرساخت است که تمام این لایه ها باید به موازات هم رشد کنند و پیش بروند.
آذری جهرمی با بیان اینکه وظیفه وزارت ارتباطات صرفا رشد و تهیه زیرساخت برای شبکه ملی اطلاعات است، اضافه کرد: اگر حمل و نقل وارد شبکه ملی اطلاعات شده است وظیفه پاسخگویی درباره عملکرد آن با وزارت ارتباطات نیست، اگر جرم و جنایتی در فضای مجازی رخ میدهد وظیفه رسیدگی آن با وزارت ارتباطات نیست. سوالات نمایندگان و دغدغههایی که دارند همگی درست است اما باید آن را از مسئولان دیگری بپرسند.
وی اظهار داشت: انتقاد دیگری که به درستی مطرح شد، درباره «نسبت ترافیکی» است. این نسبت ترافیکی از کجا به دست میآید؟ از جریان تبادل و مصرف داده. اگر این اتفاق به درستی پیش نرفته به دلیل عدم تولید محتوا و گردش آن روی پلتفرم ها است. راه اندازی تلوزیون های اینترنتی به همین دلیل بوده است.
وزیر ارتباطات گفت: شما در خصوص نگرانی هایی که در حوزه تولید محتوا به ویژه برای کودک و نوجوان وجود دارد صحبت کرده اید، وزارت ارتباطات با اینکه در این حوزه مسئولیتی نداشته است، اما به آن ورود کرده تا بتواند بستر خوبی را مهیا کند؛ اما از من به دادگاه شکایت کرده اند که چرا در این حوزه ورود می کند.
آذری جهرمی گفت: ما از قالیباف (رییس مجلس) خواهش می کنم که به بحث فیبرنوری و مساله خصوصیسازی ورود و آن را حل کنند. این طرح را دو مرتبه به مجلس آوردم که با کندی پیش رفته است.
وی اشاره کرد: مانع بزرگ، مخابرات ایران است که از انحصار ذاتی خود نمی گذرد تا توسعه شبکه به خوبی پیش برود. اکنون کانال زیرزمینی در خصوصی سازی واگذار شده است، چطور چنین چیزی ممکن است؟ من بیش از دو سال است این مورد را پیگیری می کنم اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
آذری جهرمی با بیان اینکه انحصار شبکههای اجتماعی دغدغه بهجا و درستی است، افزود: تمام دغدغههایی که در حوزه فرهنگ، سبک زندگی، دین و کودکان مطرح شد درست و بهجاست، اما با دست روی دست گذاشتن و بستن شبکههای اجتماعی این مساله حل نمیشود.
وی ادامه داد: من باید بهعنوان مسئول پیش بروم و شما نیز پشتیبانی کنید. این ساماندهی بهتنهایی اتفاق نمیافتد. نباید با محدودسازی و بستن شبکههای اجتماعی از این مهم گذشت. باید بر این مساله تأکید کنم که کسی موافق بیدینی و دغدغههای مهمی که دارید، نیست.
قالیباف: فضای مجازی را مثل بازار خودرو مدیریت کنیم
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود مشکلاتی در بخش پیامرسانها گفت: چرا باید یک پیام ساده بین دو شهروند ابتدا به خارج برود بعد به داخل بازگردد.
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) و در جریان بررسی مسائل حوزه ارتباطات بر اهمیت شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد و گفت: این هم نیاز همه مردم در شئونات مختلف زندگی است و از سوی دیگر امنیت ملی، عمومی، اجتماعی و اخلاقی ما در گروی شبکه ملی اطلاعات است.
وی ادامه داد: همین شبکه ملی اطلاعات که الان وجود دارد دارای اشکالاتی است. ما عدم تناسب در رشد ترافیک داخلی و خارجی را داریم و آنقدر که رشد ترافیک در بخش خارجی است، در حوزه داخلی نتوانستیم کنترل کنیم لذا نیازمند سیاستهای تعدیلی و راهبردی هستیم که در اختیار این وزارتخانه است.
قالیباف ادامه داد: جنس و شکل ترافیک هم مهم است. در ارسال یک پیام ساده بین دو شهروند ابتدا این پیام به خارج میرود و بعد به داخل بازمیگردد که ضعف جدی است. ما در همین شبکه ملی اطلاعات در خدمات پایه عمومی دچار کمبود جدی هستیم از جمله در بخش پیامرسان و سیستم عامل که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به آن توجه کند. بحث صیانت از همین شبکه ملی هم موضوعی مهم است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کودکان، نوجوانان و خانوادههای ما در معرض فضای آلوده هستند، ادامه داد: این فضای آلوده را باید از دو جهت نگاه کرد یکی تولید محتوا که هم وزارتخانه و هم بقیه دستگاهها مسئول هستند و یکی توسعه سرویسهای داخلی، سیاستهای دولت و اعمال مدیریت در شبکه. امروز ما این لجام گسیختگی را میبینیم این ضعف مدیریت و بدون سیاستگذاری بودن را در کشور مشابهی در شرق و غرب نداریم و حس میکنید حالت لجام گسیخته و رها شدهای وجود دارد.
قالیباف با بیان اینکه شبکه ارتباطی ما متکی به حوزه موبایل است، افزود: ما در شبکه ثابت فیبر نوری بسیار ضعیف عمل میکنیم فیبر نوری از ۷۰ کیلومتر به ۲۰۰۰ کیلومتر رسیده، اما سیاست مشخصی نیست. این از وظایف روشن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و نیاز به پول دولت هم ندارد. بخش خصوصی میتواند این کار را انجام دهد و اپراتورها هم داوطلب هستند، چرا منازل و مدارس نباید فیبر نوری داشته باشند که با توسعه شبکه داخلی آسیبپذیری، کاهش یابد.
وی یادآور شد: این وظایف تقسیم کار شده و شورای عالی فضای مجازی آن را مشخص کرده است اگر هم کمک مجلس شورای اسلامی نیاز باشد آماده هستیم که شرایط نابسامان این بخش را بسامان کنیم. ابهامی در وظایف نیست.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت زیرساخت محتوا و خدمات تصریح کرد: بخشی از محتوا حتما در اختیار دستگاههای دیگر و مردم است، اما سیاستگذاری و مدیریت وجود ندارد چطور ما در حوزه خودرو سیاستگذاری، تعرفهگذاری و حمایت از صنعت داخل میکنیم تا این صنعت رشد کند، چرا در حوزه وظایف وزارتخانه مربوطه که باید سیاستهای تعدیلی داشته باشد و رشد حوزه داخلی و خارجی متناسب باشد این سیاست اعمال نمیشود و این فرصت داده نمیشود. حمایت در حوزه محتوا از بخش داخلی صورت نمیگیرد.
قالیباف با بیان اینکه انتظار تولید محتوا از وزارت ارتباطات نداریم، ادامه داد: اما سیاستگذاری در دست شماست. این بحث مهم کشور است. در جنگ اقتصادی هم مبانی زیرساخت و خدمات عمومی است که باید از آن استفاده شود.
وی با اشاره به آغاز به کار فعالیت کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی از امروز یادآور شد: ما دو اولویت اقتصاد و فرهنگ را دنبال میکنیم و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشران این اولویت است. انشاءالله در جلسات بعدی به طور روشن و براساس سیاستهای شورای عالی فضای مجازی موضوعات را دنبال میکنیم.
کد مطلب: 131506