رییس سازمان پزشکی قانونی کل کشور گفت که تا پایان سال ۲۰۰ نفر پزشک جذب این سازمان خواهند شد.
اعلام گزارش آسیه پناهی تا دو روز آینده
31 خرداد 1399 ساعت 14:10
رییس سازمان پزشکی قانونی کل کشور گفت که تا پایان سال ۲۰۰ نفر پزشک جذب این سازمان خواهند شد.
رییس سازمان پزشکی قانونی کل کشور گفت که تا پایان سال ۲۰۰ نفر پزشک جذب این سازمان خواهند شد.
به گزارش ایسنا عباس مسجدی آرانی در نشست خبری امروز با خبرنگاران ضمن گرامیداشت یاد شهدا گفت: در آستانه آغاز هفته قوه قضاییه هستیم و از فردا شروع می شود. ما در سازمان در هفته قوه قضاییه افتتاح پروژه هایی را در برخی از استان های کشور از جمله هرمزگان و مرکزی و مازندران داریم و سه پروژه مهم ماست.
وی افزود: در سال گذشته ۱۶ پروژه مهم و ۲۰ مرکز را افتتاح کردیم. برای روز یکشنبه حدود ۱۰ هزار مترمربع به فضاهای فیزیکی ما اضافه می شود. از مهمترین برنامههای ما که از زمستان سال گذشته آغاز شد برنامه طرح تحول است.
رییس سازمان پزشکی قانونی گفت: از جمله کارهای مهم در سال ۹۸ که ادامه دارد دسترسی به پرونده بیماران است. در یزد و تهران و برخی از استانهای دیگر به پرونده بیماران دسترسی داریم و از تردد بیماران جلوگیری می شود.
وی افزود: ما ۳۰ درصد از پستهایمان اشغال است و کمبود نیرو داریم. توانستیم برای سال ۹۹ مجوز را اخذ کنیم و در شرف برگزاری آزمون هستیم و تا پایان سال ۲۰۰ نفر پزشک اضافه خواهد شد.
مسجدی آرانی خاطرنشان کرد: ما در سراسر کشور ۱۰ ازمایشگاه ژنتیک داریم و ۹۲ هزار نمونه کشف و ۲۰ هزار پروفایل احصا و ۱۶ هزار داده بارگذاری شده است. ما در حوزه قصور پزشکی ۹۸۸۴ پرونده داشتیم که تعداد ۴۰۰۱ محکومین و ۵۲۸۳ تبرئه را داشتیم.
وی افزود: بیش از ۱۲ هزار پرونده برای سقط داشتیم که ۲.۶ کاهش داشتیم. دادستان کل ماموریت یافته که جلسه ای با وزارت بهداشت و سازمان پزشکی و ... داشته باشیم و آمار رشد سقط های جنایی بررسی شود.
مسجدی آرانی افزود: در حوزه اخلال جنسیتی در سال گذشته ۵۸۰ پرونده بوده که ۴۰۰ پرونده مربوط به خانمها بوده و تغییر جنسیت در خانمها افزایش یافته و ۱۰۳ مورد آن تایید شده است و ۱۸۰ پرونده مربوط به آقایان که ۵۶ مورد آن تایید شده است.
وی گفت: سال گذشته ۲۸ و ۹ دهم درصد افزایش پرونده شخصیت هم برای عفو و هم عدم تحمل کیفر را داشتیم که بسیار مهم بود البته محدودیتهایی را در حوزه تخصصی و مالی داریم که نتوانستیم برای همه آنها پرونده تشکیل دهیم که انشاءالله رفع خواهد شد.
رییس سازمان پزشکی قانونی افزود: در سال ۹۸ متوفیان ناشی از الکل را داشتیم که ۶۲۷ مورد در سال گذشته بود و نسبت به سالهای گذشته ۱۴۲ درصد رشد را شاهد بودیم.
مسجدی آرانی تصریح کرد: راهبرد امسال قوه قضاییه مبارزه با فساد و تکریم و حمایت از جهش تولید است. از جمله کارهای دیگر ما این است که فعالیتهای ما شفاف است. ما در شرف راه اندازی شورای حل اختلاف برای کمیسیون های خودمان هستیم. سیستم نوبت دهی الکترونیک را راه اندازی کردیم و در تلاشیم از مراجعات مکرر به سازمان جلوگیری کنیم.
وی گفت: استفاده از خیرین مهم است و ۳۸۳ مرکز که در اختیار ماست ۱۸۵ تا تملیکی و ۹۷ امانی است و ۴۷ استیجاری و ۴۳ تا در مطب است و این امر نشان می دهد که در حوزه پشتیبانی و فیزیکی دچار محدودیتیم و ۱۸۵ ساختمان ما در سراسر کشور قدمت بالای ۳۰ سال دارند. از مجلس می خواهیم در حوزه فیزیکی و اعتبارات و نیروی انسانی دست ما را بگیرند.
رییس سازمان پزشکی قانونی تاکید کرد: در حوزه تصادفات آمار تکان دهنده است و باید به این موضوع توجه شود.
مسجدی آرانی افزود: ۸۵ هزار و ۴۲۰ مورد همسر آزاری در سال گذشته گزارش شد. داد زدن، فحش دادن، انداختن بار زندگی روی دوش همسر، حصار کشیدن دور همسر، تحقیر، بداخلاقی و انعطاف ناپذیری و علل فرهنگی و فقر فرهنگی از جمله مصادیق همسر آزاری است.
وی افزود: در حوزه کودک آزاری نیز ۲۴۸۸ پرونده با رشد ۱۲/۵ درصدی داشتیم و عوامل مهم کودک آزاری ناشی از وضعیت خود کودک، پیش فعالی، نامشروع بودن کودک، مشکلات اقتصادی، عدم دسترسی به بهداشت و آموزش، عریان پوشی است. عریان پوشی زمینه کودک آزاری را افزایش میدهد. مشکلات محیطهای آموزشی و انتظارات بیش از حد از کودک و همچنین اشتغال مادر در این مسائل تأثیرگذار است. شایعترین نوع کودک آزاری غفلت است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به تصادفات گفت: رشد منفی ۵/۶ درصدی را در این زمینه داشتیم که امیدواریم ادامه داشته باشد. همچنین ۲۸ هزار و ۲۰۸ مورد حادثه کار را در سال گذشته داشتیم. همچنین ۱۸۵۴ مورد سوختگی و ۱۲۷۵ مورد فوتی ناشی از غرق شدگی را داشتیم.
وی افزود: ۱۶ هزار و ۹۴۶ مورد فوت ناشی از تصادفات داشتیم که ۱۱ هزار و ۸۵ مورد فوتی برون شهری داشتیم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: تهران، فارس و البرز بیشترین تعداد پرونده قصور و پزشکی و ایلام، لرستان و هرمزگان کمترین میزان قصور پزشکی را داشتند.
وی افزود: سازمان پزشکی قانونی در بحرانها حضور فعال دارد که میتوان به حوادث آبان ماه، سقوط هواپیما، فوت شدگان تشییع جنازه سردار سلیمانی اشاره کرد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: راه اندازی بانک ژنتیک و سند پژوهشی از جمله اقدامات ما بوده است و حدود ۲ میلیون پرونده قضایی به سازمان ما ارجاع شد و از این میان ۹۰ درصد مربوط به معاینات بود و حدود ۳۳ درصد مربوط به ادعای نزاع، ۲۰ درصد حوادث رانندگی و ۲۰ درصد معاینات مجدد بوده است. در فصل تابستان بیشترین آمار با ۲۹ درصد و در فصل بهار ۲۵ درصد، پاییز ۲۴ درصد و زمستان ۲۰ درصد بوده است.
مسجدی گفت: در حوزه تشریح رشد و در حوزه آزمایشگاه کاهش داشتیم که این موضوع باعث کاهش هزینهها و بهبود عملکرد همکاران ما شده است و در سال گذشته توانستیم ارتباط دادهای با مرکز هویت ناجا داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه در خصوص حوادث آبان ماه سال ۹۸ چرا شبهاتی در خصوص پزشکی قانونی مطرح شد علی الخصوص نامه جعلی که در خصوص این سازمان مطرح شد؟ گفت: دستگاه قضایی و سازمان پزشکی براساس مر قانون عمل می کند و دشمنان خارجی و عناصر داخلی شان آن را دنبال می کنند و دنبال سوء استفاده هستند. نامه جعلی را دیدید و شتاب زده و عجولانه و غیر فنی بود.
رییس سازمان پزشکی قانونی افزود: ما براساس دستوراتی که از مرجع قضایی داریم نظرات را اعلام می کنیم. شورای امنیت کشور مسئول اعلام حوادث بود و با دولت و وزیر کشور است و ما از روز اول با تمام احترام به ارباب رجوعان به سازمان، گفتیم که مسئولش آنها بودند.
وی افزود: بیش از آن چیزی که باید توجه کرد سو استفاده دشمنان است. خوشبختانه وزیر کشور آمار را شفاف اعلام کرد و با مردم صحبت شفافی داشت و نامه های جعلی را دیدید که خندهآور بود. سازمان ما شفاف و براساس قانون عمل می کند.
مسجدی در پاسخ به سوالی درباره اهدای جسد گفت: اهدای پیکر کار خداپسندانه است زیرا تعداد دانشجویان پزشکی که می توانند از یک پیکر استفاده کنند زیاد است و یک پیکر را در اختیاریک دانشگاه قرار می دهیم و تعداد افراد زیادی از جسد می توانند استفاده کرده و یاد بگیرند برای نجات جان دیگر انسانها. کار ارزشمند و فرهنگی است. ما ریالی دریافت نمی کنیم و در سال گذشته ۱۵۰۰ مورد اهدای جسد را داشتیم ولی باید باز هم فرهنگ سازی شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره آمار خودکشی اعم از قرص و گازگرفتگی نسبت به سال ۹۷ و ۹۸ گفت: خودکشی در سال ۹۸ ، ۵۱۴۳ بوده که نسبت به سال ۹۷، ۸ دهم درصد رشد داشته است. ۱۵۱۷ زن و ۳۶۲۳ مورد مرد بوده است و استان کهگیلویه و ایلام و کرمانشاه بیشترین آمار و کمترین آمار مربوط به خراسان رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان بوده است. بیشترین روش خودکشی حلق آویزی بوده است و استفاده از سموم ۲۱ و ۸ درصد بوده است. بیشترین سن خودکشی ۳۰ تا ۳۹ سال بوده و بعد از ان سن ۱۸ تا ۲۴ سال بوده است. میزان تحصیلات راهنمایی و دیپلم و دانشگاه و بعد ابتدایی است.
وی افزود: خودکشی گناه کبیره است. ما در مقایسه با سایر کشورهای دیگر کمتر هستیم اما روند صعودی طی ۱۰ سال گذشته برای مراکز دانشگاهی و فرهنگی زنگ خطر جدی است و نظام سلامت باید اقدامات عاجلی را انجام دهد.
مسجدی آرانی در پاسخ به سوالی در خصوص علت نهایی مرگ آسیه پناهی گفت: ظرف دو روز آینده گزارش نهایی به دستگاه قضا ارسال می شود.
مسجدی همچنین درباره مرگ قاضی منصوری گفت: در این رابطه چنانچه دستور قضایی برای بررسی علت فوت صادر شود سازمان پزشکی قانونی ورود میکند. در حال حاضر نمیتوان در این رابطه نظر قطعی اعلام کرد.
مسعود قادی پاشا معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی نیز در این نشست خبری گفت: سال گذشته ۲۸ هزار حادثه کار داشتهایم که نسبت به سال ۹۷ یک درصد کاهش داشته است و بیشترین حادثه کار در قم، یزد و اصفهان و کمترین در گرگان، سیستان و بلوچستان بوده است.
رییس سابق پزشکی قانونی تهران افزود: آزمایشگاه کهریزک رتبه اول در خاورمیانه را دارد. در مورد حادثه هواپیمایی اوکراین ما توانستیم در این آزمایشگاه با حداکثر توان در کمتر از یک هفته احراز هویت را انجام دهیم.
در ادامه نشست رضا حاج منوچهری معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان پزشکی قانونی گفت: در حوزه منابع انسانی پتانسیل نیروی انسانی ما ۳ هزار نفر است.
وی ادامه داد : ۲۱ شهریور ماه امسال آزمونی برگزار میشود و ۲۰۰ نفر در این آزمون جذب میشوند و قولهایی داده شده تا بعد از آزمون هم بتوانیم نیروی مورد نیاز خود را جذب کنیم.
حاج منوچهری گفت:۲۰ هزار متر مربع به مجموعه سازمان اضافه شده است و کمیسیون های پزشکی ما به ویدئو کنفرانس تجهیز شده است.
در ادامه نشست غلامرضا حسن زاده رئیس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی اظهار کرد: سال ۹۸ آموزش همگانی در سازمان پزشکی قانونی آغاز شد و ۷۲ مقاله علمی در مجلات معتبر بین المللی منتشر کردیم.
رئیس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی ادامه داد: سیستم اهدای پیکر برای مقاصد آموزشی راه اندازی شد و دفتر مطالعات فقهی درباره مباحث حقوقی و فقهی وجود دارد.
در ادامه نشست رضا رئوفیان رئیس بانک اطلاعات ژنتیک ایران اظهار کرد: قوانین بالادستی در خصوص تشکیل بانک ژنتیک داریم. در بحث توسعه ذخایر با اولویت متهمین و مجرمین انجام شد که با همکاری سازمان زندان ها بود. در کشف علمی جرم مرکز تشحیص هویت ناجا با ما همکاری داشت. در حوزه نرم افزار نیز با کمک نیروی انسانی انرا توسعه دادیم و در حال بهره برداری است و به کشف جرم کمک می کند.
سعید شاه حسینی رئیس بانک سلول بافت و عضو نیز گفت: هدف ما این است که در پیوند اعضا و با ساخت بافت بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم. در حوزه تحقیقاتی کار انجام میشود و مراکز دانشگاهی از نمونههای بیماری خاص خود استفاده میکنند و به نیروی طبیعی دسترسی ندارند اما سازمان پزشکی قانونی میتواند نیروها را در اختیار دانشگاهها قرار دهد و همچنین در حوزه درمان انواع بیماریها هم نمونهها به پزشکان کمک میکنند.
کد مطلب: 131430