; ?>; ?> مردم سالاری آنلاين - زنگ خطر برای کشتی به صدا در آمده است - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

علیرضا دبیر:

زنگ خطر برای کشتی به صدا در آمده است

22 خرداد 1399 ساعت 10:45

رئیس فدراسیون کشتی گفت: زنگ خطر برای کشتی به صدا در آمده است و ما باید واقعیت ها را ببینیم.


رئیس فدراسیون کشتی گفت: زنگ خطر برای کشتی به صدا در آمده است و ما باید واقعیت ها را ببینیم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا دبیر رئیس فدارسیون در مورد شرایط و برنامه های فدراسیون کشتی از اواخر اسفندماه سال ۹۸ تا به حال گفت: بحث کشتی خیلی کلان تر است که بخواهیم سطحی صحبت کنیم، مرداد سال گذشته که جامعه کشتی به من اعتماد کردند و فدراسیون را به بنده سپردند. با بررسی هایی که انجام دادیم دیدیم که در آخر دهه ۷۰ حدود یک و نیم میلیون نفر کشتی گیر فعال داشتیم و امروز این تعداد زیر پنجاه هزار نفر رسیده است و این یعنی تا ۵ سال آینده کشتی رو به تعطیلی می رود و چراغ قرمز و زنگ خطر برای کشتی به صدا درآمده است. و اگر به کلیت موضوع نگاه کنیم، نشان می دهد که در ده، پانزده سال گذشته خیلی عقب افتاده ایم.
وی در مورد این موضوع که چرا در طی این سال ها تعداد کشتی گیرانمان کم شده است، اظهار داشت: چندین موضوع اثرگذار بوده، یکی بحث بودجه است. در سال ۱۳۹۲ بودجه کشتی با دلار زیر سه هزار تومان حدود ۱۴ میلیارد تومان از سوی وزارت ورزش و ۵ میلیارد تومان از سوی کمیته ملی المپیک بود و بودجه کشتی در آن زمان جمعا به حدود ۱۹ میلیارد تومان می رسید، اما امروز باید با حدود ۱۴ میلیارد تومان آن هم با دلار ۱۷ هزار تومان کار کنیم و نسبت به قبل بسیار چانه کشتی کوچک شده است. 
وی ادامه داد: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینه های تیم های ورزشی برای شرکت در مسابقات از جمله ثبت نام در مسابقات، هزینه بلیط هواپیما، هزینه هتل با دلار است و فقط هزینه های آماده سازی ما به ریال است.
دبیر تصریح کرد: ما باید ۲ فدراسیون را اداره کنیم، فدراسیون کشتی آزاد و فدراسیون کشتی فرنگی، اما بعنوان یک فدراسیون به آن نگاه می شود، ورزش های دیگر مانند والیبال، بسکتبال یا فوتبال یک رشته هستند. اما در کشتی اینطور نیست ضمن اینکه در کشتی ما ۵ رده سنی در آزاد و ۵ رده سنی در فرنگی و ۱۰ تیم کامل داریم. ما در سال حدود ۴۰ اعزام برون مرزی داریم و هر اعزام به طور میانگین حدود یک میلیارد تومان می شود و این هزینه ها فقط در بحث اعزام ها است و نه اردوها و مسائل دیگر.
وی گفت: این را هم می دانیم که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نیز محدودیت هایی در بحث بودجه دارند، اما اگر به کشتی به طور ویژه نگاه نشود، در سال های آینده مدال گرفتن در  آن تبدیل به آرزوی می شود و این نگاه ویژه به کشتی فراتر از کمک های وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک است. 
دبیر ادامه داد: اگر همین الان بخواهیم همین ۴۵ هزار کشتی گیر را در سال آینده، همین موقع حفظ کنیم و هیچ توسعه ای نخواهیم بدهیم نیاز به ۷۰ میلیارد تومان بودجه برای حفظ وضع موجود داریم، اما بودجه ای که به کشتی تعلق گرفته بسیار ناچیز است.
وی یکی دیگر از دلایل افت کمیت کشتی را بحث رسانه دانست و گفت: واقعا نگاه کنیم در رسانه ها چقدر به کشتی پرداخته می شود، چقدر بحث و گفت و گو می شود. از سوی دیگر ما چقدر توانسته ایم در گذشته کار زیربنایی انجام دهیم و ببنید که در چند سال اخیر چقدر باشگاه های کشتی تعطیل شده، تبدیل به باشگاه های بدنسازی و بلیارد شده یا تغییر کاربری داده است.
دبیر افزود: ما هفت، هشت مورد جدی را در مورد افت تعداد کشتی گیران پیدا کردیم و باید در مورد آن بیشتر در رسانه بحث کنیم و به دنبال نجات کشتی باشیم. با این سرعت نزولی که به جلو می رود، مطمئنا باشید که کشتی تک مدالی می شود و شرایطمان شبیه کشورهایی مانند بلغارستان می شود. 
رئیس فدارسیون کشتی در مورد عملکرد باشگاه های حاضر در لیگ در کار آموزش و کار بر روی کشتی پایه گفت: باشگاه داری در کشتی با فوتبال متفاوت است. از طرفی در چند سال گذشته عدم دقیق و درست اجرا کردن لیگ های کشتی و اینکه مسابقات در چند روز برگزار شده باعث شده که فعالیت باشگاه ها در تیم داری کم شود. 
وی ادامه داد: لیگ معنی دارد و در یک فرآیندی باید انجام شود و حداقل چند ماه باید طول بکشد تا اسپانسر انگیزه پیدا کند و همچنین در رسانه دیده شود و تبلیغات به خوبی انجام شود. باید طوری برنامه ریزی شود که باشگاه ها تمایل داشته باشند در لیگ شرکت کنند، باید لیگ را به شهرستان ها ببریم و اگر این کار را بکنیم، انگیزه را در آن شهرستان ها برده ایم. وقتی مسابقه کشتی در شهرستان ها می رود بچه های آن شهر در باشگاه ها می آیند و سالن ها پر می شود. ما مشکلمان این است که ثبت نام در کشتی پایین آمده و هر روز هم پائین تر می رود و این یعنی اینکه، کشتی دارد جذابیتش را از دست می دهد. البته با تحقیقاتی که انجام داده ایم، راهکارهای آن کامل مشخص شده، اما احتیاج به حمایت ملی داریم.
دبیر افزود: ما بعد از چند سال که لیگ در چند روز برگزار می شد، سال گذشته این مسابقات را در ۴۵ روز انجام دادیم، اما امسال درنظر داشتیم که برگزاری مسابقات لیگ را در دو ماه و نیم انجام بدهیم که به ویروس کرونا برخوردیم. امیدواریم که اگر خدا بخواهد تا زمان آغاز لیگ، کرونا رفع شود و ستاد ملی مقابله با کرونا این اجازه را به ما بدهد که مسابقات را برگزار کنیم.
دبیر در مورد اینکه فعالیت در باشگاه های کشتی چه موقع آغاز می شود گفت: تقریبا تمامی باشگاه های کشتی کشور دولتی هستند و طبق نظر دولت و وزارت ورزش تصمیم می گیرند. در حال حاضر تمامی باشگاه ها تعطیل هستند و بچه های ما در پارک و فضاهای باز تمرین می کنند. البته استثنائا تعدادی از کشتی گیران هستند که برای آن ها باشگاه را باز و به صورت انفرادی مرور فن می کنند، اما واقعا این موارد برای کشتی گیران جوابگو نیست. ما متأسفانه در حال حاضر فعالیت هایمان همه به حالت تعلیق است و کشتی گیران هیچ فعالیتی  ندارند، البته فدراسیون و هیأت های کشتی فعال هستند و در حال برنامه ریزی برای کارهای تحقیقاتی، توسعه ای و زیربنایی هستیم.
دبیر گفت: مشکلات کشتی کم نبود و کرونا هم اضافه شد. بدهی های زیادی برای فدراسیون کشتی از قبل مانده و باید پاسخگوی طلبکارها باشیم. عدم به موقع پرداخت ها به ما نیز از دیگر مشکلات است.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد اینکه برنامه اش برای رفع این مشکلات چیست، تصریح کرد: کشتی حمایت می خواهد، حتما نه من و هر شخص دیگر هم بخواهد شخصی کار کند نتیجه نمی گیرد و این تهدیدی که برای کشتی بوجود آمده با کمک وزارت ورزش به تنهایی قابل جمع کردن نیست و یک عزم و کمک ملی می خواهد و در گفتن این مورد تعارفی نداریم. 
وی ادامه داد: البته با آموزش و پرورش تفاهم نامه داریم که در مدارس برویم و کانون های کشتی را فعال کنیم و هیأت های کشتی استان ها باید بروند این تفاهم نامه با آموزش و پرورش استان خود انجام دهند و کار را از مدارس شروع کنند و حتما در اولین نشست با هیأت ها، یکی از موضوعات جدی مان در بحث ارزیابی و عملکرد هیأت ها، اجرای این تفاهم نامه است.
دبیر گفت: وقتی به فدراسیون آمدم، نمی دانستم که چه مقدار بدهی دارد، پس از حسابرسی رسمی متوجه شدیم که حدود ۵۸ میلیارد تومان بدهی قطعی فدراسیون است. البته این ها دلیل نمی شود که ما تلاش نکنیم و ما وظیفه داریم که پاسخگو باشیم. 
دبیر با اشاره به همکاری فدراسیون کشتی با دانشگاه صنعتی شریف گفت: ما یک کار تحقیقاتی را با دانشگاه شریف انجام دادیم که چرا برای کشتی این اتفاق افتاده و برند کشتی پایین آمده است. بعنوان مثال ببینید که چقدر برند والیبال بالا آمده و در جامعه چقدر مخاطب پیدا کرده، آیا کشتی توانسته مخاطب خود را حفظ کند و جذب مخاطب هم داشته باشد. حتی در نظرسنجی هایی انجام شده، کشتی جایگاه خود را نسبت به گذشته از دست داده است و در این مورد رادیو و تلویزیون بسیار اثرگذار هستند و باید به این موضوعات بپردازند و پیگیری و آسیب شناسی کنند.
وی افزود: با همکاری یک تیم کارشناسی از دانشگاه صنعتی شریف پیش نویس طرح سند توسعه کشتی آماده شده است و انشاء اله تا شهریورماه قطعی می شود و ما در این زمینه جلسات را با دستگاه هایی که می توانند به ما کمک کنند شروع کردیم.
دبیر تصریح کرد: روزی که فدراسیون را تحویل گرفتم، برنامه و سند توسعه را از دبیرخانه خواستم و آنجا متوجه شدم که سندی وجود ندارد. اینکه ما بگوییم کشتی مان خوب است و ما خوبیم، بنده همچنین حرفی را بدون برنامه قبول ندارم. یک انسان معمولی برای کار روزانه اش حتما احتیاج به برنامه دارد، آیا می شود فدراسیون کشتی ایران برنامه توسعه نداشته باشد. ما اولین قدمی که برداشتیم این بود که با دانشگاه شریف تفاهم نامه ای را نوشتیم و از بسیاری از خبرگان کشتی دعوت کردیم که در نوشتن این سند و برنامه به ما کمک کنند. 
نکته ی دیگری که رئیس فدراسیون کشتی به آن اشاره کرد این بود که برای بالا آمدن برند کشتی، صدا و سیما، فضای مجازی، رسانه های نوشتاری و غیره بسیار اثر گذارند. 
رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: رسانه ها باید از مسئولین و دولت بخواهند که به کشتی کمک کنند. دوره مسئولیت بنده نیز دیر یا زود به پایان می رسد، اما واقعیت ها را باید بگویم و زنگ خطر را برای کشتی به صدا در بیاورم. 
دبیر گفت: یکی دیگر از علت هایی که باعث شده باشگاه ها تعطیل شوند، اردوهای درازمدت بوده است. وقتی قهرمان یک شهر و یک باشگاه کل سال را در اردوی تیم ملی باشد و در باشگاه خود تمرین نکند، انگیزه ای برای نوجوانان و نونهالان ایجاد نمی شود که در باشگاه حضور داشته باشند.
وی در مورد برنامه های کشتی برای المپیک توکیو گفت: از اواخر بهمن فعالیت هایمان تعطیل شد و تا ۱۱ تیر هم اتحادیه جهانی اعلام کرده است که هیچ فعالیتی برگزار نمی شود و در آخرین وبیناری که مسئولان کمیسیون فنی اتحادیه جهانی برگزار کردند، بحث بر این بود که آیا مسابقات جهانی امسال برگزار شود یا خیر، ما تا ۱۱ تیر قطعا فعالیتی نداریم و از آنجایی که زیر مجموعه دولت هستیم، هر موقع ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کند، فعالیت های ورزشی خود را از سر می گیریم. 
دبیر ادامه داد: ما اعلام کردیم که اگر ۱۰ تیر فعالیت هایمان آغاز شود، بلافاصله در اول مردادماه لیگ برتر آزاد و فرنگی را آغاز می کنیم. و در این راستا امروز آئین نامه برگزاری لیگ را اعلام کردیم و به همه کشتی گیران هم اطلاع دادیم که بدنشان را آماده نگه دارند و اگر شرایط محیا شود ما قطعا در زمان مقرر لیگ را راه می اندازیم. 
رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: از سوی دیگر منتظر اتحادیه جهانی کشتی هستیم که رسما اعلام کند چه زمانی مسابقات نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان برگزار می شود. ما باید یک هدفی داشته باشیم. هدف داخلی ما فعلا برگزاری لیگ است. و پس از آن برای حضور المپیک یک چرخه انتخابی تیم ملی داریم و منتظریم که چه زمانی می توانیم شروع کنیم. چرخه انتخابی حدودا ۴ تا ۵ ماه طول می کشد، ولی با توجه به زمان مسابقات قابل تغییر است. ما آماده ایم که هر زمانی که فدراسیون جهانی و ستاد مقابله با کرونا در وزارت ورزش اعلام کند کار را شروع کنیم و برای آغاز کار برنامه داریم، اما فعلا تصمیم قطعی گرفته نشده است.
وی در مورد اینکه آیا در زمان فعالی اردوها برگزار می شود، گفت: ما قطعا در حال حاضر اردو نداریم. حدود یک ماه پیش بود که پیشنهاداتی به اتحادیه جهانی کشتی دادیم که شامل ۱۷ راهکار برای اینکه چگونه در زمان شیوع کرونا می توانیم باشگاه ها را راه بیاندازیم بود. پس از ما فدراسیون آمریکا پیشنهادات خود را به اتحادیه جهانی فرستاد که حدود ۲۴ مورد بود. آمریکایی ها قرار بود هفته بعد فعالیت های کشتی را از سر بگیرند، اما هنوز هم مشخص نیست. روز سه شنبه با رئیس فدراسیون کشتی روسیه صحبت می کردم آن ها فعالیت خود را شروع کردند.
دبیر ادامه داد: کشتی با فوتبال فرق دارد، در فوتبال مربی تیم ملی ۲۰ تا ۳۰ نفر را انتخاب می کند اما در کشتی، ملی پوشان باید روی تشک انتخاب شوند. ما تا کسی انتخاب نشود نمی توانیم آن را به اردو دعوت کنیم و هرکس را دعوت کنیم سایرین نمی گویند که چرا آن ها را انتخاب کردید و ما را چرا انتخاب نکردید. پس اول باید مسابقه انتخابی باشد تا ما نفرات برتر را بتوانیم به اردو دعوت کنیم.
رئیس فدراسیون کشتی اظهار داشت: نمی خواهیم با عجله در اردو برگزار کردن، خدای نکرده کشتی گیری بیمار شود. کشتی ورزش پرخطری از نظر شیوع ویروس کرونا است و باید منتظر مجوز ستاد مقابله با کرونا در ورزش باشیم چراکه اگر اردو بگذاریم و اتفاقی بیافتد نمی توانیم پاسخگو باشیم و ما در این زمینه مسئول هستیم.
وی افزود: تا جایی که بنده اطلاع دارم مربیان تیم ملی از طریق شبکه های مجازی به کشتی گیران برنامه می دهند و کشتی گیران را رصد می کنند و آن ها تمرینات را به صورت انفرادی را انجام می دهند. از سوی دیگر ورزشکار حرفه ای هم نمی گذارد که بدنش بدون تمرین بماند و حتما فعالیت بدنی دارد.
دبیر در پایان خاطرنشان کرد: کشتی ورزش وارداتی نیست و بومی است و مزیت رقابتی ما است. انشاالله همه کمک کنند که کشتی به روزهای خوب خود بازگردد.


کد مطلب: 130934

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/130934/زنگ-خطر-کشتی-صدا-آمده

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir