بررسی و ثبت خوراکهای سنتی زرتشتیان استان یزد که هر یک در این فرهنگ مجموعهای از ارزشها، باورها و نگرشها را در قالب آیین های متفاوت در برمیگیرد در قالب طرح پژوهشی پژوهشکده مردم شناسی به انجام رسید.
با هدف حفظ الگوهای غذاهای بومی انجام شد
مطالعه انسان شناسي خوراك زرتشتيان يزد
22 ارديبهشت 1399 ساعت 15:45
بررسی و ثبت خوراکهای سنتی زرتشتیان استان یزد که هر یک در این فرهنگ مجموعهای از ارزشها، باورها و نگرشها را در قالب آیین های متفاوت در برمیگیرد در قالب طرح پژوهشی پژوهشکده مردم شناسی به انجام رسید.
بررسی و ثبت خوراکهای سنتی زرتشتیان استان یزد که هر یک در این فرهنگ مجموعهای از ارزشها، باورها و نگرشها را در قالب آیین های متفاوت در برمیگیرد در قالب طرح پژوهشی پژوهشکده مردم شناسی به انجام رسید.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، مريم پهلوان شريف كارشناس و مجري طرح «مطالعه انسان شناسي خوراك زرتشتيان استان يزد » امروز «دوشنبه » با اعلام این خبر گفت: یکی از مهمترین عناصر فرهنگی در میان اقوام و اجتماعات مختلف، خوراک و آیینهای مربوط به آن است.
به گفته این پژوهشگر حوزه مردم شناسی ، خوراکهایی که طبخ میشود، طرز تهیه، کاربرد و چگونگی استفاده در میان اقوام مختلف شکل متفاوتی به خود میگیرد.
او با بیان اینکه زرتشتیان یکی از قدیمیترین ادیان نظام یافته و اقوام ساکن در کشور ایران هستند که در گستره فرهنگ خود آیینهای بسیاری را به نمایش میگذارند اظهار داشت : زرتشتیانی که امروز ساکن شهر تهران هستند، مهاجرینی را تشکیل میدهند که اکثریت از دو شهر یزد و کرمان کوچ کردهاند.
پهلوان شریف تصریح کرد : در این پژوهش محقق به مطالعه، بررسی و ثبت خوراکهای سنتی زرتشتیان در استان یزد میپردازد که شامل خوراکهایی است که در زمان و مکانهای خاص طبخ میشود و هر یک در فرهنگ زرتشتی مجموعهای از ارزشها، باورها و نگرشها را در قالب آیین های متفاوت در برمیگیرد.
او گفت : خوراک های سنتی زرتشتیان در استان یزد، یک پژوهش مردم شناسی است که برای شناخت و بررسی موضوع، از روش مطالعات مردم شناسی چون مطالعه اسنادی، کتابخانه ای، میدانی و تکنیک های مشاهده مستقیم، مشاهده مشارکت آمیز و مصاحبه عمیق با مطلعین زرتشتی که ساکن استان یزد هستند و سایر مطلعین زرتشتی در این حوزه بهره خواهد برد.
عليرضا حسن زاده ريیس پژوهشكده مردم شناسي نیز در باره اين طرح گفت:یکی از حوزه های مهم پژوهش های پژوهشکده مردم شناسی فرهنگ غذا در ایران است.
وی با اشاره به برگزاری همایش خوراک و فرهنگ توسط این پژوهشکده در سال ۱۳۸۴ و انتشار چند کتاب در این حوزه همچون غذا در آیینه فرهنگ و خوراک افزود : یکی از خروجی های مطالعات مردم شناسی غذا در ایران اطلس مردم نگاری سرزمین است.
او با مهم خواندن مسئله تغدیه و الگوهای متنوع آن در سطح جهان تصریح کرد: فراموش کردن الگوهای غذاهای بومی و اصیل هر کشور یعنی نابود شدن بخش مهمی از دستاوردهای فرهنگی آن کشور که طی سالیان طولانی برای شکل گیری آن تلاش شده است.
حسن زاده يكي از مهمترين راههاي حفظ اين امر مهم را ثبت و ضبط اطلاعات مربوط به این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: اين اقدام توسط پژوهشكده مردم شناسي در حال انجام است.
کد مطلب: 129169