دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در خصوص امحای جوجههای یکروزه که روز گذشته ویدیویی از آن در فضای مجازی منتشر شد، توضیحاتی ارائه کرد.
; ?>; ?>
علت معدومسازی جوجههای یکروزه چه بود؟
30 فروردين 1399 ساعت 10:28
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در خصوص امحای جوجههای یکروزه که روز گذشته ویدیویی از آن در فضای مجازی منتشر شد، توضیحاتی ارائه کرد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در خصوص امحای جوجههای یکروزه که روز گذشته ویدیویی از آن در فضای مجازی منتشر شد، توضیحاتی ارائه کرد.
محمدرضا صدیق پور در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در ماههای اخیر تولید کنندگان گوشت مرغ شامل پرورش دهندگان مرغ مادر گوشتی و مرغ گوشتی با مشکلات عدیده ای روبرو بوده اند، اظهار کرد: عمدهترین این مشکلات، کاهش قیمت مرغ زنده و جوجه یکروزه است که ضرر و زیان سنگینی را به تولید کنندگان جوجه یکروزه و گوشت مرغ کشور وارد کرده است.
وی ادامه داد:یکیاز دلایل این ضرر و زیان، برنامه ریزی تولید جوجه یکروزه گوشتی بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار علیرغم نظر تشکل های صنفی مرتبط برای تامین گوشت مرغ شب عید و ماه مبارک رمضان درجوجه ریزی دی و بهمن سال ۱۳۹۸ بود که براساس آن بالغ بر ۱۳۰ و ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه به ترتیب در دی و بهمن ماه تولید شد که این میزان تولید افزایش بی سابقه ای در تولید جوجه یکروزه و به تبع آن تولید گوشت مرغ برای تامین نیاز شب عید و ماه مبارک رمضان در کشور رقم زد و سبب شد حداقل ۱۰ درصد جوجه یکروزه بیش از نیاز تولید شود.
دبیرانجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه اضافه کرد: آن چیزی که این معضل را جدی تر کرد کووید ۱۹، محدودیت تردد، کاهش سفر و عدم برگزاری مراسمات به دلیل این بیماری بود که کاهش ۲۰ درصدی در مصرف گوشت مرغ را به دنبال داشت و مجموع این عوامل سبب شد تا بخشی از مرغ گوشتی تولیدی جذب نشده و عرضه مرغ گوشتی پایان دوره، بیش از نیاز باشد و با توجه به عدم امکان نگهداری مرغ پایان دوره، مرغداران گوشتی مجبور شوند تا مرغ زنده را ۳۰۰۰ تومان زیر قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار بفروش برسانند و دیگر انگیزه ای برای جوجه ریزی بعدی نداشته باشند.
به گفته وی تولیدکنندگان جوجه یکروزه هم با توجه به تولید جوجه بیش از نیاز کشور با کاهش شدید قیمت جوجه مواجه شدند به نحوی که جوجه یکروزه با قیمت ۲۵۰۰ تومان زیر قیمت مصوب ستاد تنظیم بازارعرضه و باعث شد تا تولیدکنندگان جوجه یکروزه نیز همانند مرغداران گوشتی، متحمل ضرر و زیان سنگینی شوند.
صدیق پور با بیان اینکه مشکل دیگری که مرغداران در کنار کاهش قیمت با آن مواجه هستند، کمبود شدید ذرت و سویا به عنوان دو نهاده اصلی خوراک به دلیل عدم تخصیص یا عدم انتقال ارز است که اثرات ناشی از کاهش قیمت را تشدید کرده، گفت: با توجه به شرایط بحرانی به وجود آمده و درخواست های مکرر مرغداران و پیگیری های تشکل های صنفی در خصوص وضعیت قیمت مرغ گوشتی و جوجه یکروزه، جلسه ستاد تنظیم بازار در تاریخ ۱۲ فروردین برگزار و بر اساس آن مقرر شد تا شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به خرید بخشی از مرغ زنده مازاد اقدام کند و میزان جوجه یکروزه تولیدی نیز از ۱۴۰ میلیون اواخر سال ۱۳۹۸ به تعداد ۱۱۵ میلیون قطعه در ماه فروردین کاهش یابد.
وی افزود: انجمن صنفی جوجه یکروزه کشور به عنوان تشکل صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه به منظور دستیابی به ۱۱۵ میلیون قطعه جوجه بر اساس مصوبه هیات مدیره خود تصمیم گرفت با دو اقدام خرید و ذخیره سازی تخم مرغ نطفه دار و همچنین حذف تخم مرغ های ست شده در ستر جوجه کشی ها، نسبت به کاهش تولید جوجه یکروزه اقدام کند و بر این اساس نسبت به جمع آوری و ذخیره سازی تخم مرغ نطفه دار اقدام کرد که این روند همچنان ادامه دارد.
دبیرانجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در خصوص جمع آوری تخم مرغ های ست شده نیز گفت: مقرر شد تا تخم مرغ ها با توجه به حساسیت های موجود قبل از تبدیل شدن به جوجه از ستر جمع آوری شود. البته از ۲۱ روز مدت جوجه کشی، تخم مرغ ها ۱۸ روز آن را در ستر قرار دارند و پس از آن به هچر منتقل و ۳ روز پایانی را در دستگاه های هچر قرار می گیرند و جوجه ها در هچر از تخم خارج می شوند. در حقیقت تصمیم هیات مدیره انجمن نیز بر این اساس بود که تخم مرغ ها قبل از هچ شدن و تولید جوجه جمع آوری و حذف شوند.
وی با اشاره به اینکه فیلم و تصاویری از حذف تعدادی جوجه یکروزه در شبکه های اجتماعی در حال گردش است که در آن تعدادی از واحدهای مرغ مادر به علت عدم وجود مشتری و عدم امکان نگهداری بیش از ۱۰ تا ۱۲ ساعت جوجه یکروزه در جوجه کشی بدلیل کاهش کیفیت آن مجبور به حذف جوجه های تولیدی خود شدند، اظهار کرد:تأکید می شود مصوبه هیات مدیره انجمن صنفی جوجه یکروزه حذف تخم مرغ های ست شده در ستر بوده که اجرایی خواهد شد تا شاهد عدم جذب و امحای جوجه یکروزه نباشیم. البته انتشار این تصاویر در فضای مجازی می تواند اهداف خاصی را در پی داشته باشد که نیازمند بررسی موضوع از طریق وزارتخانه های صمت و جهاد کشاورزی و دستگاه های نظارتی است.
وی در پایان گفت:در این شرایط تحریم ظالمانه کشور و در سالی که به نام سال جهش تولید مزین شده است بایستی شرایط جهش تولید را در صنعت طیور گوشتی کشور فراهم کرد تا علاوه بر تأمین نیاز کشور، صادرات هم توسعه داده شود. البته این امر نیازمند همکاری همه دست اندرکاران شامل تولید کنندگان، تشکل های صنفی، دستگاهای اجرایی دولتی ذی ربط صنعت پرورش طیور گوشتی است تا روند فعلی قیمت ها اصلاح و شرایط بهبود وضعیت تولید کنندگان مرغ گوشتی و جوجه یکروزه فراهم شود. موضوعی که اگر اتفاق نیفتد می تواند علیرغم میل همه دست اندرکاران، علاوه بر عدم جذب و امحای جوجه یکروزه در مراحل بعدی حذف گله های مرغ مادر در سنین پایین را در بر داشته باشد که اثرات آن بسیار زیان بار و جبران ناپذیر خواهد بود و می تواند کشور را در زمینه تولید گوشت مرغ با چالش جدی مواجه کند.
کد مطلب: 127586