شورای ملی سوریه، شورایی که آمریکا به تازگی اعلام کرده آن را به عنوان نماینده اپوزیسیون سوریه به رسمیت نمی شناسد ، ضمن اعلام عدم حضور خود در این اجلاس این انتقاد را به طرح مزبور وارد کرده است که مشخص نیست کدام گروههای اپوزیسیون سوریه برای شرکت در گفتوگوهای مربوط به این طرح در دوحه حضور پیدا خواهند کرد
در حالی که غرب حمایت خود از طرح پیشنهادی قطر مبنی بر تشکیل یک اپوزیسیون سوری منسجم و واحد را اعلام کرده است، شورای ملی سوریه این طرح را مورد انتقاد قرار داده و روسیه نیز با آن مخالفت کرده است.
روزنامه گاردین نوشت: از ۱۱ آبانماه تلاش برای تشکیل یک گروه دربرگیرنده مخالفان داخلی و خارجی سوریه در دوحه قطر و با حمایت انگلیس، آمریکا و دیگر کشورهای غربی آغاز شده است. قرار بر این است که شورای «ابتکار ملی سوریه» متشکل از گروههای مختلف اپوزیسیون بوده و تا حد ممکن «برای گذار دموکراتیک در سوریه تلاش کند».
این طرح پیشنهادی قطر در حالی مورد حمایت غرب قرار گرفته است که شورای ملی سوریه معتقد است که این طرح «ضعیف» است. روسیه نیز با این طرح مخالفت کرده و میگوید این برنامه به منزله کنار گذاشته شدن توافق پیشین قدرتهای جهانی بر سر تشکیل دولت انتقالی در سوریه است.
طبق طرح پیشنهادی قطر، قرار بر این است که شورای «ابتکار ملی سوریه» دارای حدود ۵۰ عضو باشد و «ریاض سیف» تاجر سنی سوریه ای که پس از زندانی شدن در سوریه، در ماه ژوئن این کشور را ترک کرد ریاست آن را بر عهده داشته باشد.
شورای ملی سوریه، شورایی که آمریکا به تازگی اعلام کرده آن را به عنوان نماینده اپوزیسیون سوریه به رسمیت نمی شناسد ، ضمن اعلام عدم حضور خود در این اجلاس این انتقاد را به طرح مزبور وارد کرده است که مشخص نیست کدام گروههای اپوزیسیون سوریه برای شرکت در گفتوگوهای مربوط به این طرح در دوحه حضور پیدا خواهند کرد.
این شورا همچنین میافزاید که تضمینی وجود ندارد که این گروهها با یکدیگر به توافق برسند.
روسیه نیز این طرح را ناقض توافقی میداند که تابستان سال جاری در ژنو صورت گرفت. «گروه اقدام برای سوریه»، متشکل از قدرتهای بزرگ جهان، ۱۰ تیرماه در ژنو سوئیس بر سر تشکیل دولت انتقالی بیطرف در سوریه برای حل و فصل بحران این کشور به توافق رسیده بودند.
اگر طرح قطر اجرایی شود، در صورت شکست مذاکرات با حکومت سوریه و گذار دموکراتیک در این کشور، آمریکا و غرب میتوانند بصورت علنی با انتقال سلاح ، از اپوزیسیون این کشور حمایت کنند.
یک مقام غربی در این خصوص به روزنامه گاردین گفته است که هدف اولیه این طرح، متحد کردن اپوزیسیون سوریه و برگزاری مذاکرات صلح است. به گفته این مقام غربی، این طرح شکل اجرایی توافق صورت گرفته در ژنو است، نه جایگزین آن.
۱۹ ماه از آغاز اعتراضها در سوریه میگذرد و تا کنون هیچیک از طرفین درگیر در این منازعه نتوانسته اند طرحی اجرایی برای برون رفت از بحران ارائه دهند.