قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت تاثیر وخامت شیوع ویروس کرونا و جنگ قیمت میان عربستان سعودی و روسیه، به شدت کاهش پیدا کرد.
سقوط دوباره قیمت نفت
11 فروردين 1399 ساعت 11:12
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت تاثیر وخامت شیوع ویروس کرونا و جنگ قیمت میان عربستان سعودی و روسیه، به شدت کاهش پیدا کرد.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت تاثیر وخامت شیوع ویروس کرونا و جنگ قیمت میان عربستان سعودی و روسیه، به شدت کاهش پیدا کرد.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی نفت برنت یک دلار و ۶۸ سنت معادل ۶.۷ درصد کاهش یافت و به ۲۳ دلار و ۲۵ سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و ۱۷ سنت معادل ۵.۴ درصد کاهش یافت و به ۲۰ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا ابتدای معاملات تا مرز ۱۹ دلار و ۹۲ سنت سقوط کرده بود که پایینترین قیمت در ۱۸ سال اخیر بود.
شاخص نفت برنت در هفته گذشته حدود هشت درصد و نفت آمریکا بیش از سه درصد کاهش داشت. هر دو شاخص امسال حدود دو سوم سقوط کرده اند و افت ناشی از شیوع ویروس کرونا در فعالیت اقتصادی و تقاضا برای سوخت باعث کاهش سرمایه گذاری در شرکتهای نفت و انرژی شده است.
بازارهای نفت از تاثیر منفی شیوع ویروس کرونا بر تقاضا و جنگ قیمت نفت میان عربستان سعودی و روسیه که بازار را با عرضه ارزان نفت لبریز خواهد گرفت، درهم شکسته اند.
با وجود فشار واشنگتن برای توقف جنگ قیمت در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، عربستان سعودی روز جمعه اعلام کرد با روسیه برای متعادل کردن بازار نفت مذاکره نمی کند. یک مقام ارشد روسی پیشتر گفته بود شمار زیادی از تولیدکنندگان می توانند با اوپک و روسیه برای تقویت قیمتها همکاری کنند.
لاچلان شاو، مدیر بخش تحقیقات کالای بانک ملی استرالیا در این باره گفت: اوپک، عربستان سعودی و روسیه می توانند اختلافاتشان را حل کنند اما کار چندانی از دست اوپک ساخته نیست. شوکی که شیوع بیماری کووید ۱۹ بر تقاضا وارد کرده، بسیار بزرگ است. واقعیت این است که مخازن جهانی نفت تا چند ماه دیگر گنجایشان تکمیل می شود و این امر روی قیمت گذاری تاثیر منفی خواهد گذاشت.
اکنون که پیش بینی می شود تقاضا برای نفت نسبت به سال گذشته ۱۵ یا ۲۰ میلیون بشکه در روز معادل ۲۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد، تحلیلگران می گویند به کاهش تولید نفت فراتر از گروه اوپک نیاز است.
شرکت سینوپک پترولیوم که بزرگترین پالایشگر نفت آسیا است، پیش بینی کرده است فعالیت پالایشی در سال ۲۰۲۰ به دلیل کاهش تقاضای داخلی برای سوخت در پی شیوع کرونا کمتر از سال ۲۰۱۹ خواهد بود. لینگ یی کینگ، نایب رییس سینوپک اعلام کرد افت تقاضا در نیمه اول امسال ادامه پیدا خواهد کرد و به تقاضای سالانه کمتر منجر خواهد شد اما پیشبینی می شود مصرف نفت پالایش شده در سه ماهه سوم یا چهارم سال ۲۰۲۰ به وضعیت عادی برگردد.
این شرکت هزینه سرمایه خود در سال ۲۰۲۰ را به میزان ۲.۵ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش خواهد داد و قصد دارد امسال ۱۴۳.۴ میلیارد یوان معادل ۲۰.۲۱ میلیارد دلار هزینه کند.
بر اساس گزارش رویترز، اپیدمی ویروس کرونا که حدود ۳۲ هزار نفر را در جهان به کام مرگ فرستاده و بیش از ۶۶۰ هزار نفر را آلوده کرده است، صنعت جهانی هواپیمایی را زمینگیر کرده و حدود سه میلیارد نفر را در قرنطینه نگه داشته است.
کد مطلب: 126408