نمایندگان هشت کشور جهان در نامهای به « آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد بر اثرات منفی تحریمها در مبارزه با کووید-۱۹ تاکید کردند و نسبت به پیامدهای ادامه تحریم ها هشدار دادند.
نامه 8کشور به سازمان ملل برای لغو تحریمها
7 فروردين 1399 ساعت 10:09
نمایندگان هشت کشور جهان در نامهای به « آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد بر اثرات منفی تحریمها در مبارزه با کووید-۱۹ تاکید کردند و نسبت به پیامدهای ادامه تحریم ها هشدار دادند.
نمایندگان هشت کشور جهان در نامهای به « آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد بر اثرات منفی تحریمها در مبارزه با کووید-۱۹ تاکید کردند و نسبت به پیامدهای ادامه تحریم ها هشدار دادند.
به گزارش ایرنا این نامه روز چهارشنبه به امضای نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، کوبا، کره شمالی، عراق، ونزوئلا و نیکاراگوئه در سازمان ملل متحد رسیده است.
در این نامه آمده خطاب به آنتونیو گوترش با توجه به بحران ناشی از کووید-۱۹ که سازمان جهانی بهداشت هم آن را تایید کرده، آمده است بدون شک این شرایط بزرگترین اورژانس بهداشت عمومی زمان ما است. اگرچه در زمانی اتفاق میافتد که چند جانبه گرایی مورد حمله قرار می گیرد اما فرصتی بی نظیر برای موفقیت در چند جانبه گرایی و تقویت آن است.
این نامه به تاکید دبیرکل به همبستگی و اراده سیاسی برای عبور از این بحران اشاره شده و افزوده است: ما باید به تلاشها بپیوندیم و به عنوان اعضای مسئول جامعه بین المللی به صورت جمعی ، هماهنگ و قاطع عمل کنیم. این وظیفه مشترک ماست که نه تنها نسلهای آینده را از معضل جنگ نجات دهیم ، بلکه اتخاذ به موقع سیاست ها و راهبردها را نیز برای نجات خود و زمان حال خود حفظ کنیم.
نمایندگان هشت کشور در سازمان ملل متحد با یادآوری اینکه دولتهای ملی آنها با اتخاذ تدابیر احتیاطی در مبارزه با شیوع و خود ویروس کرونا با مسئولیت عمل کرده اند، تصریح کردند: ما همچنین در طراحی برنامه های اضطراری پیشرفت کرده ایم تا عملکرد سرویسهای اساسی و سیستم های واکنش اضطراری را تضمین کنیم.
نامه یادآور میشود: ما با سیستم سازمان ملل متحد برای تقویت برنامه های همکاری خود و همچنین با سایر شرکای خود کار کرده ایم تا از تجربیات آنها استفاده کرده و بهترین شیوه ها را به اشتراک بگذاریم. با وجود همه اینها ، ما می دانیم که هنوز باید کارهای زیادی انجام شود تا در این نبرد موفق باشیم.
هشت کشور عضو سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه کووید-۱۹ دشمن مشترک همه است، تصریح کردند: همه ما می دانیم که این زمان تاریخی، خواستار بزرگترین سطح همبستگی، همکاری و همیاری با یکدیگر است. با این وجود ، باید بدانیم که این کار برای کشورهایی که در حال حاضر با اعمال اقدامات قهریه یکجانبه که غیرقانونی و آشکارا نقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل است، روبرو هستند، اگرچه غیرممکن نیست اما سخت است.
در این نامه به تاثیر مخرب اقدامات مذکور در سطح ملی و فرازمینی آنها، همراه با پدیدههای ترس بیش از حد از "تحریم های ثانویه"، مانع از توانایی دولت های ملی دسترسی منظم به سیستم مالی بین المللی و یا تجارت آزاد می شود. به این ترتیب ، تلاشهای مداوم دولتهای ملی برای مبارزه با کووید-۱۹، به ویژه در رابطه با تهیه اثربخش و به موقع تجهیزات و لوازم پزشکی از جمله کیت های آزمایش و داروهایی که برای معالجه بیماران ضروری است، تضعیف می شود همانطور که اخیراً توسط مدیرکل سازمان بهداشت جهانی به رسمیت شناخته شده است.
نمایندگان این هشت کشور تصریح کرده اند این تحریم ها همچنین تاثیر منفی مستقیمی بر حقوق بشر در زندگی ، سلامتی و غذای افرادی دارد که در معرض آنها قرار گرفته اند. این اقدامات همچنین بر همکاری و همبستگی بنیادین که باید بین کشورها حاکم باشد، اثر می گذارد.
این نامه با تاکید بر ایکه تاثیر منفی این تحریمها بر زندگی افراد و کشورها در بحبوحه همه گیری جهانی این ویروس، بیشتر میشود، می افزاید: از این رو، جامعه بین الملل، از جمله سازمان ملل متحد برای تاکید مجدد در تعهد خود با مفهوم "ما، ملل متحد" نیاز فوری برای یادآوری دارد.
در نامه نمایندگان ایران، روسیه، چین، کوبا، کره شمالی، ونزوئلا، نیکاراگوئه و عراق با اشاره به گزارش کارشناسان مستقل سازمان ملل که استفاده از اقدامات قهریه یکجانبه بر بیش از یک سوم بشر تاثیر میگذارد، آمده است: با توجه به مطالب فوق، ما با احترام از شما می خواهیم که خواستار برداشته شدن کامل و فوری چنین اقدامات غیرقانونی، اجباری و خودسرانه فشار اقتصادی شوید تا از پاسخ کامل، موثر و کارآمد اعضای جامعه بین الملل نسبت به ویروس کرونا و نیز رد سیاسی کردن چنین بیماری همهگیر اطمینان حاصل شود.
این نمایندگان با تاکید بر اینکه مفاد نامه با تعداد قابل توجهی از قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل متحد تطابق دارد، یادآور شدهاند: ما در دنیایی بهم پیوسته زندگی می کنیم. از این رو، در زمینه یک بیماری همهگیر جهانی، "ممانعت از تلاشهای پزشکی در یک کشور، خطر را برای همه افزایش می دهد".
نامه مخالفت با تحریم هشت عضو سازمان ملل متحد با یادآوری اظهارات کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل مبنی بر اینکه در نتیجه اعمال مجازاتهای غیرقانونی، سیستم پزشکی و بهداشت و درمان هر کشور سقوط میکند، خاطرنشان کردند: نمی توانیم اجازه دهیم که محاسبات سیاسی، سد راهی برای نجات جان انسانها شود.
در این نامه با اشاره به آثار منفی کرونا بر اقتصاد جهانی و کشورها آمده است: کاهش بار بدهی و تامین تسهیلات مالی کافی برای حمایت از پیشگامان این مشکل ضرورت دارد. این مهم به ویژه برای کشورهایی که علاوه بر مقابله با ویروس کرونا، مجبورند با سایر شرایط غیرمستقیم همچون تاثیر منفی اقدامات قهریه یکجانبه نیز مقابله کنند، اهمیت بیشتری دارد.
نمایندگان این هشت کشور، از دبیرکل خواستهاند تا این نامه به عنوان سند رسمی سازمان ملل متحد هم ثبت شود.
کد مطلب: 126180