معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره اقدامات انجام شده در خصوص پیشگیری از شیوع کرونا در بین کودکان کار و خیابان توضیحاتی را ارائه کرد.
امکان جمعآوری کودکان کار و خیابان وجود ندارد
27 اسفند 1398 ساعت 14:49
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره اقدامات انجام شده در خصوص پیشگیری از شیوع کرونا در بین کودکان کار و خیابان توضیحاتی را ارائه کرد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره اقدامات انجام شده در خصوص پیشگیری از شیوع کرونا در بین کودکان کار و خیابان توضیحاتی را ارائه کرد.
«حبیبالله مسعودی فرید» معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با ایلنا درباره آموزش مراقبتهای بهداشتی به کودکان کار و خیابان گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور یکی از نگرانیهای ما در خصوص کودکان کار و خیابان بود.
وی با بیان اینکه تعداد بسیاری از کودکان کار که در خیابان هستند به همراه خانواده زندگی میکنند، ادامه داد: همانطور که میدانید، این بیماری در کودکان علائم شدیدی ممکن است نداشته باشند، اما ممکن است کودکان بیماری را به خانواده خودشان منتقل کنند به همین دلیل هم ما در سازمان بهزیستی و هم بسیاری از سازمانهای مردم نهاد وارد عمل شدیم و هم به کودکان کار و خیابان آموزشهای بهداشتی ارائه شده و هم به آنها بستههای بهداشت فردی داده شده است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: برای اینکه این اقدامات پوشش فراگیرتری داشته باشد، در جلساتی که با سازمانهای مردم نهاد داشتیم قرار شد، بر آموزش و آگاهسازی کودکان، کار کنیم و همچنین وسایل بهداشت فردی شامل دستکش، ژل ضدعفونی کننده، محلولهای شستوشو، دست و ماسک در اختیار آنها بگذاریم. توزیع این بستهها از طریق اورژانس اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد و خیرینی که در زمینه تامین این اقلام کمک میکنند، انجام میشود.
فرید خاطرنشان کرد: این اقدامات به فاصله دو روز در میان همه استانها برای کودکان کار و خیابان انجام خواهد شد. اورژانس اجتماعی به همراه سازمانهای مردم نهاد در محلهایی که حضور کودکان کار بیشتر است، مانند تقاطع خیابانها و سرچهارراه به این کودکان آموزش داده و بستههای بهداشتی نیز در ۴ نوبت به آنها داده خواهد شد. چنانچه لازم باشد این بستهها بیش از این تعداد نیز توزیع خواهد شد. از بچهها نیز درباره وضعیت جسمیشان سوالاتی پرسیده میشود و چنانچه کودکی علائمی مانند تنگی نفس، خستگی و کوفتگی، تب بالا و سرفه شدید داشته باشد، بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته میشود و این کودکان به اورژانس ارجاع داده میشوند تا پروتکلهای بهداشتی برای این کودکان نیز انجام شود، در غیراینصورت اگر کودکان علامتی نداشته باشند به آنها فقط آموزشهای لازم را میدهیم.
وی درباره جمعآوری کودکان کار و خیابان خاطرنشان کرد: در بحث معتادان متجاهر این بحث وجود داشت که معتادان را جمعآوری کرده و در یک مکان نگهداری کنیم که ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد، برنامهای برای جمعآوری معتادان ندارند، چراکه اگر یک فرد مبتلا باشد با جمعآوری آنها باعث میشویم که اپیدمی را در گروهای خاص ایجاد کنیم. در خصوص کودکان هم همین موضوع وجود دارد، ما نمیتوانیم ۱ یا ۲ یا ۳ هزار کودک را جمعآوری و در یک یا چند مکان نگهداری کنیم، چراکه منجر به تراکم بیش از حد کودکان میشود و ممکن است، باعث انتقال بیماری شود، چراکه باید بین هر فرد یک و نیم تا دو متر فاصله باشد و اگر بخواهیم این شرایط را رعایت کنیم، شاید در هر مرکز فقط بتوانیم ۲۰ الی ۳۰ کودک را نگهداری کنیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: سیاستی که در کل کشور داریم و طبق مصوبه کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیر در سازمان صرفا اقدمات ما چه در حوزه کودکان کار و چه در حوزه کودکان کار و خیابان و چه در حوزه معتادان متجاهر این است که خدمات به صورت حضوری در معابر داده شود. سازمانهای مردم نهادی که با ما نیز همکاری میکنند هم خدماتشان را به صورت خدمات غیرپذیرشی ارائه میدهند. آموزشها به طور روزانه و به صورت مکرر به کودکان ارائه میشود.
فرید درباره آموزش به کودکانی که در گودهای زباله گردی فعالیت میکنند، تصریح کرد: شهرداری تهران بستههای بهداشتی در این مناطق توزیع کرده است و سازمانهای مردم نهاد زیادی نیز در این زمینه فعالیت میکنند.
کد مطلب: 125709