هشتمین نمایشگاه بین المللی موتور تهران در سالن ساپکو برای نمایش توانمندی های قطعه سازان در زمینه بومی سازی فناوری های ارزبر صنعت موتور از 28 بهمن به مدت سه روز دایر است و شرکت صنایع تولیدی کروز ضمن نمایش محصولات نوین خود در این صنعت، سعی در کمک به رونق هر چه بیشتر تولید دارد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین،در حاشیه این نمایشگاه همایش ها و کنفرانس هایی با هدف ارتقاء سطح کیفی صنعت موتور برگزار شد که محمدرضا دهقان مدیر مرکز تحقیقات و نوآوری کروز در میزگرد تخصصی قوای محرکه نوین و انقلاب صنعتی چهارم با اشاره به مشکلات موجود در صنعت خودرو گفت: در ایران صنعت خودروسازی همزمان با کشور چین آغاز به کار کرد ولی نتایج عملکرد آن ها به سه دلیل سیاست گذاری های دولت، خودروسازی و قطعه سازی در این دو کشور متفاوت است.
دهقان پیرو مشکلات موجود راهکارهایی اعلام و اظهار کرد: قطعه ساز باید محصولی تولید کند که متقاضی خرید آن وجود داشته باشد و نیازمند یک اراده ملی است. همه ی کارشناسان صنعت به دنبال افزایش سطح تولیدات و حتی تولید خودروهای برقی هستند و در مرحله نخست باید اراده و زیرساخت ها اصلاح شود و همچنین عوامل بازدارنده آن حذف شود، در سیستم های بانکی سیاست های پولی بررسی شوند و جلوی رانت ها گرفته شود تا منجر به رقابتی شدن فضا شود.
مدیر مرکز تحقیقات و نوآوری کروز در خصوص ارتباط دانشگاه ها با این شرکت توضیح داد: نوآوری در صنعت نیازمند ایجاد ارتباط بین خودروسازی، قطعه سازی و دانشگاهیان است. متاسفانه در حال حاضر دانشگاه ها پروژه هایی با مبالغ کلان دریافت کردند و حاضر به همکاری با شرکت ها نیستند؛ ولی در جدای این مشکلات کروز در حال حاضر با سه دانشگاه شریف، امیرکبیر و تهران همکاری دارند.
دهقان با اشاره به وظیفه خودروسازان در خصوص اعلام راهکار و آینده نگری به قطعه سازان اظهار کرد: دولت باید زنجیره تامین¬ قطعه و مواد را ایجاد کند و همچنین سیاست واردات و صادرات اصلاح شود؛ چرا که قطعه سازان دنباله روی سیاست های خودروساز هستند و خودروساز باید از نظر علمی، سیاست گذاری و مسیر حرکت متفاوت باشد. در همه دنیا خودروساز به قطعه ساز خودروی کانسپت با هدف نشان توانمندي هاي خود در توليد يک خودرو با طراحي مدرن، آينده نگرانه و استفاده از قابليت هاي فني فوق العاده حرفه اي ارائه می دهد که در ایران این موضوع بالعکس و متفاوت است.
وی در خصوص هوشمند سازی و ارتقاء این صنعت تصریح کرد: مهمترین عامل برای هوشمند سازی صنعت خودروسازی و قطعه سازی اراده و ایجاد زیرساخت های مناسب در این حوزه است.