کانون بانوان جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در آستانه سالگرد تسخیر لانه جاسوسی و در ادامه سلسله نشستهای بصیرت، عصر دوشنبه در نشستی به موضوع رابطه با آمریکا پرداخت
بررسی رابطه با آمریکا
خبرگزاری ايسنا , 8 آبان 1391 ساعت 19:42
کانون بانوان جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در آستانه سالگرد تسخیر لانه جاسوسی و در ادامه سلسله نشستهای بصیرت، عصر دوشنبه در نشستی به موضوع رابطه با آمریکا پرداخت
در این نشست زهره الهیان با بیان این که سیاستهای شفاف و صریح حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب درباره آمریکا یکی از نعمتهای انقلاب بوده است، گفت: با وجود اختلافنظری که معدودی از مسوولان در دورههای مختلف داشته و دارند، شاهدیم سیاست کلان نظام تغییری نکرده و مقام معظم رهبری همچنان دیدگاههایشان برگرفته از دیدگاههای حضرت امام (ره) است.
رییس کمیته بانوان جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ادامه داد: سیاست ایران رابطه گسترده با همه کشورها است اما رابطه با آمریکا رابطهای متوازن و دوسویه نیست و در واقع رابطه گرگ و میش است. حضرت امام (ره) نیز اشاره دارند که آنها تا زمانی که تمام دین و هویت و اعتقادات ما را از ما نگیرند، حد و مرزی برای دشمنیهای خود ندارند، هرچند که شما بخواهید از در دوستی با آمریکا برآیید.
الهیان افزود: مقامات آمریکا سالانه بودجههایی را برای براندازی انقلاب تصویب میکنند و ابایی از اظهار دشمنیهای خود نسبت به ملت ایران ندارند. حرکتهایی که در غالب تهدید، تحریم و سایر دشمنیها انجام میدهند برای ملت ما آشکار است. ملت ما امروز با تحریمهایی که مستقیما حقوق ملت ایران را نقض میکنند آشنا است، با وجود شعارهای حقوق بشری با تحریمها مستقیما حقوق ملت ایران را زیرسوال بردند و نقض کردند.
او اظهار کرد: متاسفانه در شرایطی بحث رابطه مذاکره با آمریکا مطرح میشود که در کلیه کشورهای اسلامی شاهدیم مردم مسلمان در حال آتش زدن پرچم آمریکا هستند. حرکتی که ملت ایران ۳۰ سال پیش ارائه کرد، امروز نتیجه خود را داده است و در کشورهای مختلف و ملتهای مسلمان خشم و انزجار ملتها را از توهین به پیامبر شاهد بودیم، اما در همین شرایط بحث رابطه با آمریکا و مذاکره مطرح میشود که جای پرسش جدی است و باز شاهدیم رسانههای غرب این مباحث را جدی نمیگیرند، زیرا آنها متوجه هستند که سیاستهای کلان نظام و انقلاب را مقام معظم رهبری تعیین میکنند و رسانههای غرب نیز اعلام میکنند که تغییری در سیاستهای کلان نظام صورت نگرفته است.
این نماینده پیشین مجلس ادامه داد: برخی مطرح میکنند که ما برای برون رفت از شرایط موجود راهی جز مذاکره با آمریکا نداریم که مقام معظم رهبری در پاسخ به آنان تاکید فرمودهاند، امروز ما در شرایط بدر و خیبر هستیم و در شرایطی که با برنامهریزی مسوولان و مدیریت صحیح مسالهای نخواهد داشت و ما سالهای سختتر از این را پشت سر گذاشتهایم. مساله تحریم موضوعی نیست که بخواهد مشکل ایجاد کند.
وی تاکید کرد: پرسش اینجاست که چرا در این شرایط به جای این که در برابر سیاستهای خصمانه آمریکا جدیتر بایستیم در عوض دم از مذاکره و رابطه میزنیم. مقام معظم رهبری تعبیر جالبی دارند که از دهان گرگ نمیتوان طعمه را با مذاکره گرفت بلکه باید با قدرت آن را به دست آورد.
الهیان گفت: در برخی دولتهای پیشین هرجا ما کوتاه آمدهایم، آنها چند قدم جلوتر آمدهاند.
این عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با اشاره به نامه اوباما که به رهبر انقلاب نوشته شد، افزود: غرب همواره با خوی متکبرانه با ملتها روبهرو میشود. با وجود خوی متکبرانه آمریکا، در این نامه ایران قدرتی بزرگ توصیف شده است. بنابراین ما قطعا در مواجهه با دشمنان امتیازاتی کسب خواهیم کرد که در خضوع و تواضع در مقابل آنها این امتیازات را نخواهیم داشت.
الهیان با اشاره به صرف بودجههای کلان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و وابستگی مالی آنها به سرمایهداران صهیونیسم بینالملل، ادامه داد: آیا شعارهایی که اوباما در انتخابات دوره قبل مطرح کرد، اجرایی شده است یا این که در جهت منافع سرمایهداران صهیونیسم بینالملل فعالیت کرده است. رییسجمهور آمریکا صرفا مجری سیاستهای طبقه سرمایهدار است که قدرت و ثروت را در دست دارند و نمیتوانند خود اختیاراتی داشته باشند، اما متاسفانه شاهدیم تنها با دادن برخی شعارها از جانب سیاستمداران در آمریکا عدهای در سطوح مسوولان دم از رابطه و مذاکره با آمریکا میزنند که به نظر میآید نوعی نگاه سادهلوحانه به مساله دارند.
او گفت: به نظر میرسد این مسوولان باید سوال اساسی از خود داشته باشند که چه منفعتی در رابطه بین ما و آمریکا وجود دارد و چه منفعتی را آمریکا از این مساله به دست خواهد آورد.
الهیان ادامه داد: امروز شاهدیم که کشورهای اسلامی و غیراسلامی بغضی فروخورده نسبت به آمریکا و رژیم صهیونیستی دارند و حسرت میخورند که چرا آنها نمیتوانند مانند ما مواضع خود را بهصراحت بیان کنند. حال در این شرایط متاسفانه ما مساله رابطه با آمریکا را مطرح میکنیم.
این نماینده مجلس افزود: آمریکا تلاش میکند موضع خود را از موضع رژیم صهیونیستی متفاوت نشان دهد همان طور که در مورد پیام رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا به سفیر کشورمان در نیویورک شاهد بودیم که اشاره شده بود که تهدیدهایی که اسراییل میکند، موضع ما نیست، در حالی که به نظر میرسد این یک فریب و خدعه است.
در ادامه این نشست، رجاییفرد که از دانشجویان پیرو خط امام (ره) بوده است، نیز ضمن بیان انتقاداتی از برخی سیاستهای دولت در قبال موضوع مذاکره و رابطه با آمریکا گفت: آمریکا در مورد ایران دو رویکرد دارد که هر دو براندازانه هستند. در یک رویکرد خواهان حمله نظامی است و در رویکرد دیگر این براندازی را از طریق بازگشایی سفارت و رابطه مجدد دنبال میکنند و معتقد است که این مسیر زمان بیشتری نیاز دارد و در عین حال هزینه کمتری خواهد داشت. قطعا آمریکا به دنبال براندازی نظام است و منافع ملی ما اجازه نمیدهد به آمریکا نزدیک شویم.
این استاد دانشگاه گفت: در آمریکا برای سیاستگذاریها سه درجه متفاوت وجود دارد، درجه ارشد سرمایهداران هستند، پس از آن مدیران و سپس سیاستمداران قرار میگیرند که سیاستمداران در واقع ابلاغیههایی که از سوی دو سطوح بالاتر ارائه میشود، اجرایی میکند.
وی با اشاره به تحریمهای انجام شده علیه ایران گفت: برخی دوستان تازه متوجه شدهاند که تحریم در حوزه اقتصاد به معنای جنگ است و آمریکا در واقع جنگ را با ایران دنبال میکند.
او در مورد از سرگیری رابطه با آمریکا از سوی مقامات سیاسی و امنیتی انتقاد کرد.
رجاییفرد همچنین گفت: دشمنان با بنای ضداستکباری انقلاب مقابله میکنند که البته این امری طبیعی است، اما برخی دوستانمان دارند به این بنا ضربه میزنند. آنها باید بدانند که به کجا ضربه وارد میکنند.
در ادامه این نشست، حسین شیخالاسلام، مشاور رییس مجلس شورای اسلامی نیز به بیان دیدگاههای خود در ارتباط با موضوع آمریکا پرداخت و تاکید کرد: آمریکا مستکبری است که یک ساختار مالی را به دنیا تحمیل کرده است.
او گفت: آرمانهای ایران و سیاستهای استکباری آمریکا ضد یکدیگر هستند.
شیخالاسلام با بیان این که گاهی ما برای موضوعات مشخصی با آمریکاییها گفتوگو میکنیم. میخواستیم اشغال در عراق رفع شود، زیرا اشغال بدترین دردهاست. با آنها مذاکره کردیم و توافق کردیم که چگونه از عراق خارج شوند. نمیخواستیم اینگونه فکر کنند که ما میخواهیم جای آمریکاییها را در عراق بگیریم. امروز نیز حاضریم در مورد افغانستان با آمریکاییها چنین گفتوگویی انجام دهیم.
وی با اشاره به بیانات امام(ره) درباره تسخیر لانه جاسوسی اضافه کرد: انقلاب ایران مبارزه با استبداد داخلی بود اما تسخیر لانه مبارزه با استکبار خارجی بود که عرصه آن جهانی است.
شیخالاسلام با بیان این که اختلاف ایران و آمریکا دعوای کوچکی نیست و دعوای الهی و شیطانی و دعوای دو مکتب است، اضافه کرد: ایران دستاوردهای بزرگی داشته است. البته برخی بیتدبیریها را قبول داریم. ما در این جنگ موفق بودهایم.
در این نشست، سخنرانان به برخی از پرسشهای حاضران پاسخ دادند.
کد مطلب: 12262