اتخاذ سیاستهایی که هزینه تحریمها را حداقل نماید، نیز ضروری به نظر میرسد. گسترش پیمان های دوجانه پولی، ایجاد پول های رمزپایه و روشهایی برای دور زدن تحریم همگی از ضروریاتی هستند که می توانند در شرایط فعلی به کمک اقتصاد کشور بیایند
به گزارش مردم سالاری آنلاین، وقتی درباره ی مفهومی به نام رونق تولید در اقتصاد مقاومتی به دنبال یافتن راهکار و شناسایی تهدیدات هستیم باید بدانیم که رونق به معنای:”اعتبار ، پیشرفت ، آبادانی و جلوه است که هرکدام در زندگی اجتماعی نقش تعیین کننده دارند. اقتصاد مقاومتی نیاز به تبلور ظرفیت های داخلی دارد که در آن بتوان با تکیه بر دانش و تخصص اولا از وابستگی به خارج در شرایط فعلی رها شد و ثانیاً در مسیر توسعه قرار گرفت.
جدای از بی توجهی به اصلاحات ساختاری و نهادی در سالهای اخیر، به نظر میرسد وضعیت امروز کشور حاصل تفکری است که وزن مسائل خارجی در حل مشکلات کشور را بیش از حد بزرگ کرده و اشتباه استراتژیک این جریان، گره زدن مسائل اقتصادی کشور به مسائل سیاست خارجی بود در حالی که وزن مسائل خارجی در حل مشکلات اقتصادی کشور هر چند مهم اما در حدی نبود که تصمیمگیری فعالان اقتصادی و انتظارات آنان که نقش مهمی در اقتصاد دارد، به آن گره بخورد. همین موضوع سبب شده است که کنشها و واکنشهای طرفهای خارجی بلافاصله آثار خود را در بازارهای اقتصادی نشان میدهد و همین موضوع سبب از بین رفتن ثبات در بازارهای اقتصادی و افزایش ریسک سیاسی و البته اقتصادی شده است. البته معقولترین رفتار در چنین شرایطی کماهمیت جلوه دادن رفتارهای طرفهای خارجی و پر اهمیت جلوه دادن نقش سرمایههای داخلی در رونق تولید و پیشرفت اقتصادی است تا زمینه را برای تصمیمهای بزرگتر فراهم کرد و البته باید به این موضوع اعتقاد داشت.
وضعیت اقتصادی کشور نیاز به اصلاحات جدی و ساختاری دارد و هرچه زمان میگذرد بر پیچیدگی موضوع افزوده میشود. اصلاح وضعیت بانکها و نظام تامین مالی درکشور همراه با تعمیق بازار سرمایه، نظام توزیع، شبکه گمرکی و قاچاق کالا، نظام مالیاتی، خصوصی سازی اقتصاد و کاهش نقش دولت و نیز بهبود فضای کسب و کار همگی از این دست مسائل هستند که باید همگام با هم پیش روند. در کنار همه این مسائل چند مساله اساسی است که نیاز به توجه بیشتری دارد.
اتخاذ سیاستهایی که هزینه تحریمها را حداقل نماید، نیز ضروری به نظر میرسد. گسترش پیمان های دوجانه پولی، ایجاد پول های رمزپایه و روشهایی برای دور زدن تحریم همگی از ضروریاتی هستند که می توانند در شرایط فعلی به کمک اقتصاد کشور بیایند اما این موضوع مستلزم وجود استعدادها و قابلیت هایی است که بتوان به دانش و مهارت آن اعتماد و اطمینان کرد.
خانواده ی 12.000 نفری کروز که در جاده مخصوص به عنوان بزرگترین شرکت تولید قطعات فعالیت می کند از سال 1361 یعنی همزمان با اوج هجمه های بین المللی علیه کشور به وجود آمد. فعالیت اقتصادی در فضایی که کشور درگیر بحرانهایی مانند جنگ و کش مکش گروههای مختلف فکری بود سبب شد که کروزیها در مسئله ی تولید به دانش افزایی و توسعه ی مهارت روی بیاورند و نتیجه تلاشها در آن زمان کروزی شد که امروز می توان درباره ی آن و نقشه ی راهی که در پیش دارد صحبت کرد. هجمه هایی که در این بین علیه کروزیها شکل گرفت یک سؤال را مطرح می کند و آن اینکه منتقدان گروه کروز به هر نحوی چرا از مطرح کردن دستاوردهای این گروه شانه خالی می کنند؟ صرفه جویی در مصرف ارز ، طراحی داخلی ، توسعه مهارت ، ایجاد اشتغال ، همکاری با شرکتهای بزرگ تولیدی در دنیا و…. همگی تنها بخشی از فعالیتهای این گروه تولیدی هستند.
کروزیها با سه کارخانه 31 ، 30 و 65 هزار متری مسقف محصولاتی مانند سوئیچ ، دسته سیم ، قطعات تزئینی ، نشانگرها و مالتی مدیا ، قوای محرکه ، تعلیق و ترمز ، داشبورد و سپر ، ایربگ و ایمنی ، چراغ ، آینه ، سنسور و کویل ، کنترل بدنه و حفاظت ، سیستم تهویه ، فرمان ، اگزوز و کنترل آلایندگی و بلوک سیلندر را تولید می کنند که این اولا باعث شکل گیری مجموعه ای کامل از طراحی و تولید قطعات بومی سازی شده و ایجاد اشتغال را فراهم کرده و نکته ی قابل توجه در موضوع ایجاد اشتغال گروه کروز قرار دادن اولویت برای زنان سرپرست خانوار است که بسیار قابل تحسین و حائز اهمیت است. فراهم کردن 12.000 فرصت شغلی برای افراد در حالیکه بسیاری از شرکتها و سازمانهای خصوصی به دلیل فشارهای اقتصادی و هزینه های بالا دست به تعدیل نیرو زده اند از مواردیست که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.
در بحث آلایندگی که دغدغه ی بسیاری از فعالان محیط زیست است کروز با بهره گیری از دانش مهندسین خود توانسته در خصوص موتورها و خودروهای متفاوت ازقبیل موتور 7EF در خودروهای دنا پلاس، دنا، سورن و سمند؛ موتور 3TU؛ موتور 5TU در خودروهای 207، 206، رانا و پارس؛ خودروهای تیبا، کوییک و ساینا و همچنین موتور EC5، استاندارد یورو 5 را کسب کند. وجه تمایز کروز با شرکتهای مشابه توجه ویژه کروز به ظرفیت های داخلی است که نمود بارز اقتصاد مقاومتی خواهد بود. این مسئله سبب شده تا علاوه بر همکاری با شرکتهای خودرویی در بخش هواپیمایی نیز شاهد تمایل فعالان این حوزه به همکاری با مجموعه ی قطعه سازی کروز باشیم. موج جدید تحریمها در کشور و لزوم بازنگری در سیاستهای تولیدی سبب شده که نگاه ویژه ای در مورد صنایعی که در بخشهای بالادستی فعالیت می کنند وجود داشته باشد. کروزیها در عین تولید اشتغال و داخلی سازی بسیاری از قطعات مصرفی علاوه بر اینکه استاندار کیفی محصولات خود را ارتقا می دهند بلکه حالا در بخشهای دیگر نیز می توان با بهره گیری از این دانش امیدوار به حصول نتایج درخشان بود.
باید اذعان کرد که با اعمال برخی از تحریمها صنعت خودروسازی کشور اتفاقات خاصی را پیش روی خود می دید که با دور اندیشی گروه کروز نه تنها اعمال ظالمانه ی آنها بی اثر شد بلکه کروز از سال 92 تولید اولین نسل از ECU را آغاز کرد و تا به امروز توانسته به عنوان نخستین شرکت داخلی، 5 نسل متفاوت از آن را صد در صد بومی سازی کند. نشانه ها و واقعیت های موجود در مورد کروز یک گمانه را مطرح می کند گمانه ای که در آن می توان تلویحاً به این نتیجه رسید که عده ای در داخل از چنین دستاوردهایی ناراحت هستند که باید از آنان علت ناراحتیشان را پرسید.
منبع نبض بازار