جلسه دیدار رؤسای مجمع پژوهشگاههای ملی کشور با دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر شنبه ششم مهرماه در محل نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد.
اتاق فکر فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی
9 مهر 1398 ساعت 13:44
جلسه دیدار رؤسای مجمع پژوهشگاههای ملی کشور با دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر شنبه ششم مهرماه در محل نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد.
جلسه دیدار رؤسای مجمع پژوهشگاههای ملی کشور با دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر شنبه ششم مهرماه در محل نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در ابتدای این نشست که با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر حسین سیمایی صراف دبير هيئت دولت و معاونان سازمان برنامه و بودجه و ساير وزارتخانههای مرتبط با رؤسای مجمع پژوهشگاههای ملی کشور که متشکل از ۱۵ پژوهشگاه و مرکز علمی است تشکیل شد. دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در سالهای اخیر تلاش شده است که مراکز پژوهشی کشور به صورت گسترده و جدی به مسائل جاری و مشکلات کشور ورود پیدا کنند، گفت: توانمندی و ظرفیت پژوهشگاههای کشور بسیار بالا است و میتوانند بازوی فکری قوی در کنار بخش اجرایی کشور باشند.
همچنین دبیر مجمع پژوهشگاههای ملی کشور گزارشی از دستاوردها و ظرفیتهای ۱۵ پژوهشگاه کشور ارائه کرد و گفت: در سال ۹۷ تعداد اعضای هیئت علمی این پژوهشگاهها ۷۸۸ نفر، تعداد شرکتهای دانش بنیان زیرمجموعه آنها ۱۰۶ عدد، تعداد طرحهای فناورانه ۱۷۹ طرح، تعداد قراردادهای جاری ۳۴۱ عدد و تعداد مقالات علمی ۳۱۶۱ مورد بوده است.
در این جلسه روسای ۱۵ پژوهشگاه کشور به معرفی حوزه فعالیت و دستاوردهای خود پرداختند و از آمادگی برای همکاری با دستگاههای اجرایی و صنایع کشور در دو رفع نیازهای آنان خبر دادند.
دكتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به معرفي پژوهشگاهها و مهمترين دستاوردهای آنها پرداخت و در تكميل رؤساي پژوهشگاهها به تبيين ظرفيتهای علمي مربوطه اشاره کردند.
در ادامه دكتر حسين ميرزايي رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصريح كرد: پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، اتاق فكر فرهنگي و اجتماعي آموزش عالي،علم و فناوري است و اين ماموريت را در شش گروه پژوهشي مطالعات آينده نگر، مطالعات علم و فناوري، ارتباطات و فضاي مجازی، مطالعات فرهنگي، مطالعات زنان، مطالعات اجتماعي و بهرهگيری از ظرفيت علمي ساير مراكز علمي كشور به انجام ميرساند.
وي ضمن تاكيد بر در دستور كار بودن بررسي ابعاد اجتماعي و فرهنگي فناوريهاي نوين، هوش مصنوعي، Nbics و مباحث بين رشتهاي به نقش اساسي پژوهشكده در ترويج حوزه بين رشتهاي در كشور و تدوين ٢٣٠ برنامه درسي بين رشتهاي در ساليان گذشته اشاره كرد.
ميرزايي ضمن تشكر از حمايتهای هميشگي سازمان برنامه و بودجه از پژوهشكده بر تعامل علمي موجود با سازمان امور اجتماعي كشور و ساير دستگاههای اجرايي اشاره كرد و از معاون علمي و فناوري رييس جمهور حمايت از مطالعات فرهنگي و اجتماعي علم و فناوري را درخواست کرد.
علاوه بر اين به برگزاري ده دوره جشنواره بينالمللي فارابي ويژه تحقيقات علوم انساني و اسلامي و وجود دبيرخانه دائمي آن از بدو تأسيس تاكنون در پژوهشكده به عنوان ذخيره بزرگ علمي و نخبگاني كشور به عنوان يكي از فعاليتهای پژوهشكده پرداخت.
گفتنی است مجمع پژوهشگاههای ملي دارای ١٥ عضو به شرح زير است: سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، پژوهشگاه دانشهای بنیادی، پژوهشگاه رنگ، پژوهشگاه بینالملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، پژوهشگاه مواد و انرژی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، پژوهشگاه هوا و فضا، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی و پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی.
اعضای این مجمع پيش از اين دیدار با رئيس مجلس شورای اسلامي و تعدادی دیگری از مسئولین اجرایی دستگاههای کشور نيز ديدار و گفتوگو و تبادل نظر داشتهاند.
کد مطلب: 115621