دو تن از دستاندرکاران حوزه شیر و لبنیات در یک برنامه تلویزیونی با بررسی وضعیت این فرآوردهها یکی از دلایل افزایش قمیت محصولات لبنی را بالارفتن بهای بستهبندی و پتروشیمی عنوان کردند.
پتروشیمی مقصر افزایش قیمت لبنیات!
سايت خبری تابناک , 1 آبان 1391 ساعت 17:47
دو تن از دستاندرکاران حوزه شیر و لبنیات در یک برنامه تلویزیونی با بررسی وضعیت این فرآوردهها یکی از دلایل افزایش قمیت محصولات لبنی را بالارفتن بهای بستهبندی و پتروشیمی عنوان کردند.
به گزارش ایسنا رییس اتحادیه دامداران در این برنامه گفت: بر اساس تفاهم نامهای که از ششم تیر ۹۱ با وزارت صنعت و تجارت منعقد شد حداکثر قیمت هر کیلو گرم شیر خام ۳.۵ درصد چربی برای کارخانجات ۹۳۰ تومان اعلام شد، حتی در بسیاری از استانها کارخانجات قیمت شیر را خیلی ارزانتر و با قیمت ۶۷۰ از دامداران خریداری کردند.
سلطانی افزود: در استانی مانند اردبیل قیمت شیر خام از ۶۰۰ تومان نیز پائین تر بوده است. همچنین متوسط کشوری قیمت شیر تحویلی به کارخانجات ۷۵۰ تومان است.
وی با انتقاد از سازمان حمایت گفت: در حال حاضر شاهد این هستیم که شیر ۳.۲ درصد چربی از دامدار با قیمت ۹۳۰ خریداری میشود ولی از طرف دیگر سازمان حمایت شیر با ۳ درصد چربی را ۱۸۰۰ اعلام کرده است.
سلطانی با غیرمعقول خواندن قیمت فعلی لبنیات اظهار کرد: اختلاف بسیار زیادی بین قیمت شیر دامداران و قیمت های کارخانه وجود دارد که این اختلاف به هیچ عنوان معقول نیست.
باکری دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی نیز که در برنامه تلویزیونی پایش سخن میگفت، در پاسخ به اظهارات سلطانی گفت: آقای سلطانی دامداری های سنتی و نیمه صنعتی را نمایندگی میکند اما کارخانجات بزرگ لبنی از گاوداری های صنعتی شیر میخرند و قیمت شیر خریداری شده از دامداری های صنعتی ۱۱۰۰ تومان است که این شیرها بار میکروبی زیر یکصدهزار دارند اما شیرهای دامداری های سنتی بار میکروبی زیر یک میلیون دارند ولی در عین حال هر دو نوع شیر خریداری شده درصد چربی ثابتی دارند.
وی گفت: اکنون قرار است بر اساس تفاهم نامههای منعقده با وزارت صنعت و معدن دامداریهای صنعتی هم نهادههای دامی دریافت کنند که تا این لحظه قراردهای کامل فی مابین هنوز منعقد نشده و هنوز خوراک دامی تحویل دامداری های صنعتی نشده است.
باکری معتقد است تا موقعی که نهادههای دامی توسط شرکت پیشتیبانی فراورده و نهاده های دامی ، خوراک دامهای گاوداری های صنعتی را تامین نکنند مطمئناً قیمت شیر تحویلی این مجتمع های صنعتی ۹۳۰ تومان نخواهد شد.
باکری نیز علت اصلی افزایش قیمت لبنیات را افزایش قیمت مواد پتروشیمی و بسته بندی دانست و گفت: افزایش قیمت لبنیات در دو یا سه هفته اخیر مربوط به تغییرات شدیدی است که در دو یا سه هفته اخیر در قیمت مواد پتروشیمی و مواد پلاستیکی اتفاق افتاده است و قیمت مواد بسته بندی جهشی قابل توجه داشته که مسئولین هم در جریان هستند.
رییس انجمن فراورده های لبنی گفت: من تغییرات قیمت مواد پلاستیکی از فروردین سال ۹۱ تا ۱۹ مهر را به سازملان حمایت دادم که تغییرات زیاد است مثلا قیمت یک بسته بندی پلاستیکی از ۳۴۰ تومان در ماه گذشته به ۷۰۰ تومان رسیده است.
کد مطلب: 11557