برقرسانی به روستاها پروندهای است که تا پایان دولت دوازدهم به طور کامل بسته خواهد شد و طبق اعلام مسوولان، همه روستاها برقدار خواهند شد. پرونده ای که ایران در آن از سایر دنیا جلوتر است و درحالی که براساس آمار سازمان ملل جمعیت روستایی برقدار در سطح دنیا حدود ۷۶ درصد است ولی در ایران این رقم به ۹۹.۷ درصد رسیده است.
برقرسانی به روستاها پروندهای است که تا پایان دولت دوازدهم به طور کامل بسته خواهد شد و طبق اعلام مسوولان، همه روستاها برقدار خواهند شد. پرونده ای که ایران در آن از سایر دنیا جلوتر است و درحالی که براساس آمار سازمان ملل جمعیت روستایی برقدار در سطح دنیا حدود ۷۶ درصد است ولی در ایران این رقم به ۹۹.۷ درصد رسیده است.
به گزارش ایسنا، به طور کلی ۲۱ میلیون نفر از جمعیت ایران در روستاها زندگی میکنند که ۲۶ درصد جمعیت ایران را به خود اختصاص دادهاند. ۵۰ درصد شبکه برق روستایی کشور قدمت بالای ۲۵ سال دارد و فرسوده است. به همین دلیل بیش از ۸۵ درصد اعتبارات داخلی و منابع حاصل از عوارض برق صرف بهسازی، توسعه، نگهداری و رفع فرسودگی شبکههای موجود روستایی شده و کمتر از ۱۵ درصد آن به بخش برقرسانی روستاها و عشایر اختصاص پیدا کرده است. وزارت نیرو هم اعلام کرده قصد دارد در سال جاری به ۴۰۰ روستای کشور برقرسانی کند.
به گفته رضا اردکانیان - وزیر نیرو - براساس آمار سازمان ملل، جمعیت روستایی برقدار در سطح دنیا حدود ۷۶ درصد است ولی در کشور ما این رقم به ۹۹.۷ درصد رسیده است و تنها ۰.۳ درصد جمعیت روستایی فاقد برق هستند که تا پایان دولت دوازدهم برق مورد نیاز روستائیان باقیمانده نیز تامین خواهد شد.
ثابت ماندن وضعیت برقرسانی به روستاها از پایان سال گذشته تا پایان تیر
طبق آخرین آمار وزارت نیرو، تا پایان تیرماه سال جاری ۵۷ هزار و ۲۸۰ روستا برقدار شدهاند. بر این اساس تعداد خانوارهای برقدار شده تا پایان تیرماه سال جاری سال گذشته چهار میلیون و ۵۰۰ هزار و ۲۵۰ است. شبکه فشار متوسط روستایی تا پایان مدت مذکور ۱۴۵ هزار و ۸۹۴ و ۹۴ و شبکه فشار ضعیف روستایی نیز صد هزار و ۲۳۴ کیلومتر است. مقایسه آمار برقرسانی به روستاها در تیرماه سال جاری نسبت به پایان سال ۱۳۹۷ حاکی از آن است که وضعیت برق روستایی کشور تا پایان تیرماه نسبت به پایان سال ۱۳۹۷ تغییری نداشته است.
آمار برقرسانی به روستاها بعد از انقلاب اسلامی
طبق آماری که در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ منتشر شده بود، بیش از ۹۹ درصد روستاهای کشور برقدار هستند. قبل از انقلاب اسلامی ۴۶۶۷ روستا در سطح کشور برقدار بوده که این رقم تا بهمن سال گذشته به ۵۷ هزار و ۲۰۰ روستا با چهار و نیم میلیون خانوار رسیده بود. به عبارت دیگر بعد از انقلاب اسلامی تا بهمن سال ۱۳۹۷ نزدیک به چهار روستا در کشور روزانه برقرسانی شد.
چند خانوار روستایی برق دارند؟
تعداد روستاهای برقدار شده تا پایان سال ۱۳۹۷، ۵۷ هزار و ۲۸۰ و از ابتدای سال جاری تا هفته دولت ۷۰ روستا بوده است. به طور کلی ۵۷ هزار و ۳۵۰ روستا تا پایان هفته دولت سال جاری برق دار شدند که نسبت به پایان سال ۱۳۹۷، ۱۲ درصد رشد داشته است.
همچنین چهار میلیون و ۵۰۰ هزار و ۲۵۰ خانوار روستایی تا پایان سال ۱۳۹۷ برقدار شدند که این آمار از ابتدای سال جاری تا هفته دولت سال ۱۳۹۸، به ۱۱۴۸ خانوار رسید. براین اساس تا پایان هفته دولت سال جاری چهار میلیون و ۵۰۱ هزار و ۳۹۳ خانوار روستایی برقدار شدند که نسبت به پایان سال ۱۳۹۷، ۰.۳ درصد رشد داشته است.
به طور کلی تعداد روستاهای برقدار شده تا پایان هفته دولت ۱۳۹۸ نسبت به پایان تیرماه سال ۱۳۹۸ (۵۷ هزار و ۲۸۰) ۱۲ درصد افزایش داشته است. تعداد روستاهای برقدار شده تا پایان هفته دولت ۱۳۹۸ نسبت به پایان هفته دولت ۱۳۹۷ (۷۷۰۱) ۱۷ درصد افزایش داشته است.