ناسا تصویری از شعلههای آتش را منتشر کرده که توسط فضانوردان ایستگاه بینالمللی ایجاد شده است.
شعله های آتش در فضا چگونه هستند؟
22 شهريور 1398 ساعت 13:56
ناسا تصویری از شعلههای آتش را منتشر کرده که توسط فضانوردان ایستگاه بینالمللی ایجاد شده است.
ناسا تصویری از شعلههای آتش را منتشر کرده که توسط فضانوردان ایستگاه بینالمللی ایجاد شده است.
به گزارش ایسنا، ناسا تصویری را منتشر کرده که در نگاه نخست، مانند یک آتشفشان به نظر میرسد اما در حقیقت، تصویری از شعلههای درخشان آتش و همچنین دودهای است که بیرون از "ایستگاه فضایی بینالمللی" (ISS) ایجاد شده است. دودهها، بیش از اندازه معمول خود روی زمین هستند زیرا در شرایط ریزگرانش، مدت بیشتری در شعله باقی میمانند.
فضانوردان ایستگاه بینالمللی برای بررسی نحوه واکنش شعلههای آتش نسبت به ریزگرانش و تولید سوختهای پاکتر، آتشهایی را در فضا ایجاد کردهاند. آنها برای این کار، از تجهیزات آزمایشی مخصوصی موسوم به "CIR" استفاده کردند تا بتوانند آتش را با روشی ایمن و کنترل شده ایجاد کنند.
شعلهای که در این تصویر میبینیم، یکی از نمونه اشتعالاتی است که برای بررسی میزان دودهای که در شرایط متفاوت تولید میشود، در یک مرکز پژوهشی احتراق صورت میگیرد.
بر اساس گزارشهای ناسا، شرایط ریزگرانش در ایستگاه فضایی بینالمللی، تاثیر قابل توجهی بر آتشهای ایجاد شده داشته است. شعلههای آتش در این شرایط برخلاف زمین، به سمت بالا حرکت نمیکنند و مثلث شکل نیستند بلکه شکل کروی دارند. آتشی که فضانوردان ایجاد کردهاند، به گروهی از کرم شبتاب شباهت دارد که به شکل دایره حرکت میکنند. فضانوردان در توضیحات خود گفتند: با گسترش گاز گرم در اثر کمبود جاذبه، آتش از منبع یا مرکز خود دور می شود.
فضانوردان با کمک این آزمایش موفق شدند نحوه واکنش آتش را در فضا درک کنند. آنها علاوه بر دیدن شکل غیرمعمول آتش، دریافتند که بقایای کربن شعلهها، در فضا بیش از زمین باقی میمانند. آنها با استفاده از تجهیزات آزمایشی CIR توانستند به شرایط محیطی موثر بر تولید دوده آتش نیز پی ببرند.
دوده، باقیماندههای کربنی است که در اثر کامل نسوختن یک ماده آلی یا هر مادی حاوی کربن باقی میماند. این بقایای کربن، مشکلات بسیاری برای محیط و سلامت ایجاد میکنند اما در برخی موارد هم میتوانند مضر باشند.
چنین آزمایشهایی میتوانند امکان تولید شعلههایی را فراهم کنند که حاوی دوده یا بدون آن هستند. شاید نتایج این آزمایشها، به تولید سوختهایی منجر شوند که کارآیی بیشتری دارند و آلودگی کمتری تولید میکنند.
کد مطلب: 114535