کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رشد تسهیلات بانکها و موسسات اعتباری

30 تير 1398 ساعت 10:01

بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری در سال ۹۷ حدود ۱۳ هزار هزار میلیارد ریال (1300هزار میلیارد تومان) تسهیلات دادند که رشد ۲۰ درصدی نسبت به سال ۹۶ داشته است.


بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری در سال ۹۷ حدود ۱۳ هزار هزار میلیارد ریال (1300هزار میلیارد تومان) تسهیلات دادند که رشد ۲۰ درصدی نسبت به سال ۹۶ داشته است.
به گزارش ایرنا، بررسی عملکرد بانک‌ها و موسسه های اعتباری، روند افزایشی اعطای این تسهیلات را در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ نشان می دهد. میزان دقیق این تسهیلات بر اساس اعلام بانک مرکزی در سال ۹۷ مبلغ ۱۳ هزار و یک هزار میلیارد ریال است و میزان تسهیلات اختصاص یافته در سال ۹۶ معادل ۱۰ هزار و ۸۳۳ هزار میلیارد ریال بوده است.
با بررسی آمار بانک مرکزی مشخص می شود که در میان انواع تسهیلات، بیشترین رشد به ترتیب به تسهیلات اجاره به شرط تملیک (با ۱۰۳.۷ درصد)، سلف (۸۰.۵ درصد)، «مرابحه» (۵۷.۷ درصد)، استصناع (۳۸.۵ درصد)، جعاله (۳۵ درصد)، فروش اقساطی (۳۴.۲ درصد) و تسهیلات قرض الحسنه (۳۱.۹ درصد) تعلق داشته است.
در سال ۹۷ مبلغ ۷۸۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک ها و موسسه های اعتباری اعطا شده است.

سهم انواع تسهیلات اعطایی بانک ها و موسسه های اعتباری
سهم تسهیلات قرض الحسنه از مجموع تسهیلات اعطا شده در سال ۹۷ معادل ۶ درصد و سهم تسهیلات مضاربه ای ۱.۳ درصد بوده است.
میزان تسهیلات قرض الحسنه در سال ۹۷ مبلغ ۷۸۴ هزار میلیارد ریال و تسهیلات مضاربه نیز ۱۶۳ هزار میلیارد ریال ثبت شده است.
مضاربه قراردادی است که به موجب آن یکی از طرفین (مالک) عهده دار تامین سرمایه (نقدی) می شود با قید این مطلب که طرف دیگر (عامل) با آن تجارت کرده و در سود حاصله هر دوطرف، شریک باشند.
سهم تسهیلات سلف از مجموع تسهیلات بانکی سال ۹۷ نیز ۰.۰۹ درصد، قراردادهای مشارکت مدنی ۳۱.۳ درصد، جعاله ۴.۷ درصد و فروش اقساطی نیز ۲۹.۶ درصد است.
قرارداد سَلَف یا عقد سَلَف قراردادی است که در آن عرضه‌کننده بخشی از دارایی پایه را به ازای بهای نقد و مطابق قرارداد سلف به فروش می‌رساند تا در دوره تحویل به خریدار تسلیم کند. جعاله نیز عبارت است از التزام شخص (جاعل) یا کارفرما به ادای مبلغ یا اجرت معلوم (جعل) در مقابل عملی معین، طبق قرارداد طرفی که عمل را انجام می دهد (عامل) یاپیمانکار نامیده می شود.
تسهیلات مرابحه نیز سهم ۱۰.۶ درصدی و تسهیلات استصناع سهم صفر درصد و اجاره به شرط تملیک سهم ۰.۰۶ درصد را دارا بوده اند.
مرابحه از عقود اسلامی است که برای فروش کالا به بهای معلوم به مشتری به صورتی که تمام یا مقداری از بهای آن کالا بصورت اقساطی از مشتری دریافت شود.
قراردادهای مشارکت حقوقی سه درصد و سرمایه گذاری های مستقیم نیز ۰.۰۶ درصد از مجموع تسهیلات دوره مورد بررسی را به خود اختصاص داده اند.
سایر انواع تسهیلات نیز سهم ۱۱.۶ درصدی از مجموع تسهیلات اعطایی سال ۹۷ را داشته اند.


کد مطلب: 111527

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/111527/رشد-تسهیلات-بانکها-موسسات-اعتباری

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir