صدا و سیما به نقل از مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران نوشت: وزارت نیرو در خصوص علت خاموشیهای برق و میزان مصرف ماینرهای تولید ارز دیجیتال بزرگنمایی میکند.
وزارت نیرو بزرگنمایی میکند
18 تير 1398 ساعت 16:47
صدا و سیما به نقل از مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران نوشت: وزارت نیرو در خصوص علت خاموشیهای برق و میزان مصرف ماینرهای تولید ارز دیجیتال بزرگنمایی میکند.
صدا و سیما به نقل از مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران نوشت: وزارت نیرو در خصوص علت خاموشیهای برق و میزان مصرف ماینرهای تولید ارز دیجیتال بزرگنمایی میکند.
محمد شرقی در نشست خبری درخصوص ادعاهای مربوط به مصرف برق صنعت استخراج رمزارزها گفت: گرچه آمار دقیقی از مصرف برق ماینرها در ایران وجود ندارد، اما اگر فعالیت ۱۴۸ هزار رایانه در این بخش را طبق آمار وزارت نیرو بپذیریم و هریک از این دستگاهها حدود ۱/۴ کیلووات مصرف داشته باشد، مصرف این ماینرها حدود نیم درصد تولید شبکه برق ایران خواهد بود.
وی با انتقاد از اعلام آمار اغراق آمیز درباره میزان مصرف برق استخراج بیت کوین در ایران، گفت: درحالیکه فعالان این صنعت، طبق محاسبات ما کمتر از یک درصد برق را مصرف میکند، وزارت نیرو مدعی است این بخش ۷ درصد معادل ۴ هزار مگاوات برق را مصرف میکند درحالیکه با یک محاسبه ساده و تقسیم این میزان به مصرف ۱/۴ کیلوواتی هر پردازشگر، به عدد دو میلیون پردازشگر میرسیم که با آمار ۱۴۸ هزار تایی اعلام شده تفاوت اساسی دارد.
وی افزود: برقی که در صنعت استخراج ارز دیجیتال مصرف میشود به میزانی نیست که موجب خاموشی سایر بخشها شود و همزمان طبق اعلام وزارت نیرو، تلفات شبکه انتقال برق بیش از ۱۰/۵ درصد است.
مدیرعامل انجمن بلاکچین افزود: با این حال، فعالان این صنعت با بخش برق همکاری کرده و با هدف کاهش خاموشیها و کمک به کشور و البته، جلوگیری از آسیب دیدن به تجهیزات خود، در زمان پیک مصرف دستگاههای خود را خاموش میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، از برخوردهای دوگانه با فعالان این صنعت انتقاد کرد و گفت: درحالیکه این صنعت میتواند موجب اشتغالزایی و درآمدزایی برای جوانان و کشور شود، برخوردهای دوگانه و متناقض با فعالان بلاکچین و استخراج رمزارزها، موجب دلسردی فعالان این صنعت شده است.
شرقی افزود: نمیشود از سویی، هیئت دولت بر آی تی محور بودن این صنعت صحه گذاشته و آن را تایید کند و اداره کل حقوقی دولت بر قانونی بودن آن تاکید کند و از سویی، برخوردهای سلبی و امنیتی و قضایی با فعالان صورت پذیرد.
وی افزود: ما هم از وجود قانون شفاف در این بخش استقبال میکنیم و معتقدیم اگر تخلفی صورت گرفته باید حتما با آن برخورد شود، اما وقتی این صنعت را به رسمیت میشناسیم باید لوازم و الزامات آن را هم فراهم کنیم و متولی آن هم مشخص باشد درحالیکه در حال حاضر هریک از وزارتخانههای صنعت، نیرو و ارتباطات در این خصوص ادعاهایی دارند.
مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران در خصوص تعرفه برق استخراج رمزارزها هم گفت: پیشنهاد تعرفه ۷ سنتی وزارت نیرو برای این بخش در حالیست که ایران هیچ وقت برق خود را با این نرخ نمیتواند به کشورهای دیگر صادر کند و ما معتقدیم همچنانکه این کار، با مصوبه سال قبل هیئت دولت، به عنوان یک صنعت شناخته شده، باید برق صنعتی یا حداکثر برق تجاری به عنوان تعرفه، ملاک عمل وزارت نیرو باشد.
وی افزود: نمیشود که یک صنعت را به رسمیت بشناسیم، اما در عمل به گونهای عمل کنیم که کسی عملا به آن سمت نرود و از آن استقبال نکند و اگر این صنعت را برای اقتصاد کشور مفید میدانیم باید شرایط آن را تسهیل کنیم و اگر مضر میدانیم باید رسما اعلام شود تا دیگر بحثی در این خصوص نشود.
وی تعرفه پیشنهادی وزارت نیرو را ۱۴ برابر برق صنعتی دانست و گفت: کل مصرف برق تولید بیت کوین و رمزارزها در جهان، ۱۲ درصد تولید برق ایران است و فعالیت ۱۴۸ هزار دستگاه استخراج ارز، نیم درصد برق مصرفی کشور را در شرایط اوج مصرف تشکیل میدهد.
به طور کلی بلاکچین یک نوع سیستم ثبت اطلاعات و گزارش است.
تفاوت آن با سیستمهای دیگر این است که اطلاعات ذخیره شده روی این نوع سیستم، میان همه اعضای شبکه به اشتراک گذاشته میشود و با استفاده از رمزنگاری امکان حذف و دستکاری اطلاعات ثبت شده تقریبا غیرممکن است.
تولید رمز ارز (بیت کوین) اولین کاربرد از این فناوری بود و از بلاک چین برای ذخیره اطلاعات دارایی کاربران بهره برد. اگر بلاک چین یک سیستم عامل باشد، بیت کوین نرم افزاری روی این سیستم عامل است.
در هر بلاک هر اطلاعاتی میتواند ثبت شود؛ از جرم و جنایتهای یک فرد تا نمایش اطلاعات حساب برای داراییها مانند بیت کوین. در بلاک چین، اطلاعات در بلاکها قرار میگیرند و با هم به صورت زنجیرهای مرتبط میشوند.
کد مطلب: 110882