دستگاه دیپلماسی روسیه با محکوم کردن توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیس اعلام کرد: شواهد نشان می دهد این اقدام طرحی از پیش طراحی شده توسط آمریکا و انگلیس است.
; ?>; ?>
توقیف نفتکش پیشتر برنامه ریزی شده بود
14 تير 1398 ساعت 23:25
دستگاه دیپلماسی روسیه با محکوم کردن توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیس اعلام کرد: شواهد نشان می دهد این اقدام طرحی از پیش طراحی شده توسط آمریکا و انگلیس است.
دستگاه دیپلماسی روسیه با محکوم کردن توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیس اعلام کرد: شواهد نشان می دهد این اقدام طرحی از پیش طراحی شده توسط آمریکا و انگلیس است.
به گزارش ایرنا، در بیانیه وزارت خارجه روسیه که امروز جمعه منتشر شد آمده است: بیانات مقامهای آمریکایی و انگلیس پس از این حادثه چنین ارزیابی را تأیید میکند و حاکی از آن است که این اقدام از پیش طراحی شده بود و سازمانهای اطلاعاتی چند کشور در آن شرکت داشتهاند.
در ادامه این بیانیه آمده است: توقیف نفتکش تحت پرچم پاناما در جبل الطارق با کمک تفنگداران دریایی انگلیس را محکوم میکنیم و توقیف نفتکش و محموله آن را اقدامی هدفمند برای پیچیده سازی اوضاع پیرامون ایران و سوریه میدانیم.
«استناد مقامهای جبل الطارق به اینکه محموله کشتی برای تحویل به یک پالایشگاه نفت سوریه است؛ کشوری که تحت تحریمهای اتحادیه اروپا قرار دارد، فقط وضعیت را پیچیدهتر میکند.»
«این سوال مطرح میشود که آیا اتحادیه اروپا در پیروی از آمریکا به بکارگیری فرا مرزی تدابیر تحریمی خود در قبال کشورهای ثالث میپردازد، هرچند که آنگونه که تصور میشود این اقدام نباید از تصمیمات مربوطه شورای اروپا نشات بگیرد.»
در بیانیه آمده است: ممکن است مقامهای جبل الطارق موضوع مشخصی در این باره میدانند زیرا که به فاصله زمانی کمی از توقیف کشتی، آنها پیامی را به کمیسیون اروپا و شورای اروپا ارسال کردند.
**مسکو: اقدام به توقیف نفتکش با اظهارات اروپایی ها درباره التزام به برجام تناقض دارد
وزارت خارجه روسیه تصریح کرده است: در هر صورت این اقدام به باور ما با مقاصد اعلام شده از سوی کشورهای پیشرو اتحادیه اروپا ازجمله انگلیس که برای حفظ توافقها با ایران در عرصه هستهای تلاش میکند، مغایرت دارد.
در بیانیه آمده است: مقامهای ایرانی در سطوح مختلف در روزهای اخیر اعلام کردند که کشورشان منافع اقتصادی از معامله هستهای به دست نیاوردند.
«علت این مساله تا حدود زیادی این بود که شرکت کنندگان اروپایی برجام نتوانستند شکل مؤثری از همکاریها با ایران را در شرایطی که آمریکا از برجام خارج شد و علاوه بر آن همه کسانی را که آماده برای اقدام تحت مقررات بین المللی بود تحریم کرد، بیابند.»
**لندن، واشنگتن و برخی پایتخت های اروپایی به دنبال حربه ای برای متشنج سازی وضعیت خاورمیانه
در بخش دیگری از بیانیه آمده است: ابعاد سوری این وضعیت از اهمیت کمتری برخوردار نیست. انگلیس این واقعیت را پنهان نمیکند که در توقیف کشتی نفتکش تلاش برای افزایش فشار بر حکومت بشار اسد نقش بزرگی را ایفا کرد.
وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرده است: بار دیگر شاهد تناقض در بیانات مقامهای انگلیسی در حمایت از روند حل و فصل مسائل سوریه بر اساس قوانین بین المللی ازجمله قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت و اقدامات آنها هستیم.
«در منطقه خاورمیانه ازجمله شرق مدیترانه تا حدود زیادی بر اثر سیاستهای غیرمسئولانه کشورهای غربی مسائل زیادی انباشته شده است که رویکرد دیگری را میطلبد. نیاز به گفت وگو و جستجوی مشترک راه حلها وجود دارد و به جای این لندن، واشنگتن و برخی پایتختهای دیگر فقط به دنبال حربهای هستند تا وضعیت را متشنجتر کنند.
**وزارت خارجه روسیه: پیامدهای توقیف نفتکش، سنگین و بر عهده فشار آورندگان به تهران و دمشق است
وزارت خارجه روسیه در پایان بیانیه خود هشدار داده است که پیامدهای این اقدام (توقیف نفتکش) ممکن است سنگین باشد و مسئولیت آن به طور کامل بر دوش کسانی است که از تلاش برای حداکثر فشار غیرقانونی بر ایران و سوریه در نقض قطعنامههای ۲۲۳۱ و ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل صرف نظر نمیکنند.
نیروی دریایی انگلیس در اقدامی خلاف حقوق بینالملل، یک نفتکش حامل نفت ایران را در تنگه جبل الطارق توقیف کرده است.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز با احضار «راب مکر» سفیر انگلیس در تهران، به این اقدام لندن اعتراض و تأکید کرد که این نفتکش در حال گذر از آبهای بینالمللی بوده و جمهوری اسلامی ایران از تمامی ظرفیتهای سیاسی و قانونی خود برای رهاسازی این کشتی و استیفای حقوق خود استفاده خواهد کرد.
در جریان این احضار، رئیس اداره سوم غرب اروپا با غیرقابل قبول دانستن این اقدام و اینکه حسب اطلاعات موجود، توقیف این نفتکش به درخواست آمریکا صورت گرفته است، خواستار رهاسازی سریع نفتکش مزبور شد.
**معادل راهزنی دریایی
وی با اشاره به حرکت این نفتکش در آبراههای بین المللی، اقدام نیروی دریایی انگلیس را معادل با راهزنی دریایی دانسته و گفت آن کشور حق ندارد تحریمهای یکجانبه خود یا اتحادیه اروپا را به صورت فراسرزمینی علیه کشورهای دیگر اعمال نماید. این همان سیاست زورمدارانه آمریکا است که کشورهای اروپایی همواره نسبت به آن معترض بوده اند.
در این دیدار مدارک و مستندات مربوط به این نفتکش و محموله آنکه حکایت از حرکت کاملاً قانونی نفتکش دارد در اختیار سفیر انگلیس قرار گرفته و تاکید شد که جمهوری اسلامی ایران از تمامی ظرفیتهای سیاسی و قانونی خود برای رهاسازی این کشتی و استیفای حقوق خود استفاده خواهد کرد.
سفیر انگلیس با اظهار اینکه مراتب را سریعاً به لندن منتقل خواهد کرد، تاکید کرد که انگلیس از تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران تبعیت نمیکند.
نشریه گاردین امروز در گزارشی نوشت: وزارت خارجه انگلیس در چند روز گذشته با یک معضل روبرو شده بود و میدانست که اگر آنطور که ایالات متحده درخواست کرده، این کشتی را توقیف کند، تهران را که شدیداً به دنبال صادرات نفت است، عمیقاً خشمگین میکند.
شاید به همین خاطر است که مقامهای انگلیسی تاکنون از نسبت دادن این نفتکش به ایران طفره رفته و حتی سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس دیروز اعلام کرد که سفیر این کشور، موضع لندن را در حمایت از اقدام دولت جبل الطارق برای اجرای تحریمها علیه نظام بشار اسد اعلام کرده است.
کد مطلب: 110630