در بهاری که واپسین روزهای آن در حال سپری است، جمهوری اسلامی ایران میزبان دو رویداد بزرگ قرآنی با حضور مهمانانی خارجی از اصحاب قرآن بود: سیوششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران و بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن. بررسی حضور و مشارکت فعالانه یا منفعلانه مسئولان و شخصیتهای تأثیرگذار کشورمان، انگیزه نگارش این گزارش و همچنین طرح پرسشهایی روشن از مدیران فرهنگی کشور شد.
بیشک مهمترین و بزرگترین دستاورد سیاسی انقلاب اسلامی ملت بزرگ ایران، تحقق نظام جمهوری اسلامی است که در آن دو اصل «جمهوریت» و «اسلامیت» همزیستی و همخوانی دارند. در اصل اول قانون اساسی نیز آمده است که نوع حکومت ایران «جمهوری اسلامی» است و این بدان معناست که شکل حکومت «جمهوری» و محتوای آن «اسلامی» است. در واقع پایهریزی و نقشه راه نظام مقدس جمهوری اسلامی، بر مبنای آموزههای قرآنی بوده و در طول چهار دهه گذشته، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و بعد از ایشان، رهبر معظم انقلاب اسلامی، همواره بر تلاش برای مهجوریتزدایی از این کتاب الهی چه در قالب انس با قرآن، حفظ و قرائت آیات الهی و چه در قالب برگزاری مسابقات، جشنوارهها و برنامههای قرآنی تأکید مکرر داشتهاند و از سوی دیگر جمهوری اسلامی همواره آماج هجمهها و تهمتهای بسیاری از سوی برخی کشورهای اسلامی مبنی بر بیتوجهی به قرآن بوده است. همه این موارد، اهمیت توجه به هرگونه فعالیت قرآنی و مسئولیت مدیران و مسئولان نظام در ردههای مختلف را دوچندان میکند و با تعاریف بیانشده، نقش کارگزاران و مسئولان در تحقق آنچه با عنوان محتوای اسلامی نظام اشاره شد، اهمیت بسیار دارد. در چهلسالگی انقلاب اسلامی، که از آن به عنوان یک نقطه عطف یاد میشود، از مسئولان و مدیرانی که حداقل همواره در کلام از جایگاه و نقش قرآن در ساختار مدیریتی کشور سخن میگویند، انتظار میرفت و میرود که در عمل نیز به این مهم پایبند باشند.
در گزارش
ایکنا، نگاهی به حضور مسئولان در دو رویداد مهم قرآنی با مهمانانی از جهان اسلام خواهیم داشت که در آغازین ماههای سال ۹۸ آن هم در فاصله تقریباً یکونیم ماهه یعنی از آغاز سیوششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در ۲۱ فروردینماه در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران تا اختتامیه بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن در چهارم خردادماه، در همان محل، برگزار شد تا به نوعی عیارسنجی از اهتمام آنها به این حوزه صورت گیرد. در پایان هم نگاهی به آخرین دوره معتبرترین مسابقات بینالمللی قرآن در جهان اسلام و حضور مسئولان کشورهای میزبان در آن مسابقات داشتهایم.
مسابقات بینالمللی قرآن
در اواخر فروردین سال ۹۸، شاهد برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با حضور نمایندگان بیش از ۶۰ کشور جهان بودیم، رقابتی که در کنار خود، رویدادهای قرآنی دیگری چون مسابقات روشندلان، دانشآموزان، بانوان و طلاب علوم دینی را برنامهریزی و اجرا کرد. این رقابت از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با حمایت حضرت آیتالله خامنهای چه در کسوت رئیس جمهور و چه بعدها در مقام رهبری و راهبری نظام جمهوری اسلامی و به همت سازمان اوقاف و امور خیریه پیش رفته است. در شرایط سخت جنگ تحمیلی و حتی شرایط سخت اقتصادی نیز این مسابقات به مسیر متعالی خود ادامه داد. قطعاً این مسابقات نقش مهمی در نمایش همت و جدیت ایرانیان به قرآن در کنار عترت داشته و دارد و منجر به آشنایی دیگر مسلمانان با باورهای تشیع و نیز تبادلنظر بین برترین قاریان و حافظان جهان با اساتید ایرانی داشته است. چه اینکه در ادوار مختلف شاهد حضور بزرگان قرآنی جهان به عنوان مدعو در این مسابقات بودهایم. بیان این نکته نیز حائز اهمیت است که بسیاری از قاریان و حافظان مطرح کشورمان از بطن این مسابقات به جامعه معرفی شدهاند.
البته طی چند سال اخیر به شرایط و نیاز جامعه در این رقابت، تغییراتی در شیوه داوری و اجرایی رخ داده است و برای کاهش هزینهها تجمیعی از مسابقات مختلف بینالمللی در کنار آن شکل گرفته و دیگر نمیتوان سازمان اوقاف را تنها نهاد برگزارکننده این مسابقات جهانی دانست و در واقع بیشتر به رخدادی با تعدادی نهادِ همکار تبدیل شده است. با این مقدمه و اهمیت آن، چگونه است که این رویداد مهم هرساله بدون توجه و در خلأ روشن از حضور شخصیتهای مهم کشورمان برگزار میشود، در حالی که مسئولان باید بیش از همه به اهمیت این امر قرآنی پی برده باشند و در راستای حضور عموم مردم اولین قدم را بردارند. بنابر این گزارش، طبق گفتههای سازمان اوقاف به عنوان متولی اصلی این رویداد، دعوت گستردهای از شخصیتها و چهرههای مطرح و مؤثر کشورمان صورت گرفته است. البته باز هم اگر چنین دعوت رسمی صورت نمیگرفت، این خود مسئولان بودند که باید برای استماع قرآن کریم آن هم در جمع میهمانان خارجی بشتابند ولی باید افسوس خورد که این بایدها در حد آرزو باقی ماند...
نمایشگاه بینالمللی قرآن
هرچند جای سؤال اساسی است که چرا فعالیت اصلی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران در حوزه قرآن به دو رویداد مسابقات و نمایشگاه قرآن محدود می شود ولی به هر حال این دو مولود مبارک ایران اسلامی یکی پس از ۳۶ بهار و دیگری پس از ۲۷ سال عمر به مرحله پختگی خود رسیدهاند و باید گفت اهتمام به این دو رویداد قرآنی بسیار حائز اهمیت است. پس در ادامه به مروری بر دومین رویداد قرآنی که آن هم با عنوان بینالمللی و جمعی از مسلمانان فعال حوزه قرآن برگزار می شود، میپردازیم.
همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن، مسلمانان جهان هر یک به رسم و ادبی به پاس این بخشودگی الهی شادمانی میکنند. در ایران اسلامی نیز سازمانها و نهادهای مختلف دولتی و مردمی هریک به نوعی، قبل از آغاز این ماه مبارک، برنامهریزی و تمهیدات برگزاری رخدادهای قرآنی را انجام میدهند.
نمایشگاه بینالمللی قرآن، بزرگترین رویداد قرآنی نمایشگاهی این ماه مبارک است که به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی ۲۷ دوره برنامهریزی و برگزار شده است؛ این نمایشگاه هر سال با شعاری مردمی که تلاش دارد در سبک زندگی جامعه، تأثیر بگذارد بر آن است تا به نوعی قرآن را از سر طاقچهها به متن زندگی آنان بیاورد. انس با قرآن و تدبر با آیات الهی آن؛ همان امر مبارکی که رهبر معظم انقلاب طی دیدار با جامعه قرآنی که دو بار در سال انجام میشود و این دو نشست سالانه آن هم با فاصله بسیار کم، نشان از اهمیت بالای فعالیت قرآنی نزد ایشان است(اولی به انگیزه برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن و دومی همزمان با نخستین روز از ماه رمضان) در دیدار با مدیران و اعضای جامعه قرآنی و فرهنگی کشور بر آن تاکید داشته و دارند.
رهبر معظم انقلاب، فروردین ماه سال جاری نیز در دیدار با شرکتکنندگان مسابقات بینالمللی قرآن ضمن بیان این مطلب که قدر قرآن را بدانیم، قرآن فقط برای تلاوت کردن نیست؛ تأکید کردند: قرآن کتاب سعادت بشر است، بلاشک سعادت دنیا و آخرت. سعادت دنیا یعنی برخورداری از نِعَم الهی در این نشئه. میشود ملتها با عمل به قرآن، عزت، رفاه، دانش، قدرت، وحدت، انسجام و سبک زندگی شیرین پیدا کنند؛ اینها همه امور دنیوی است. آخرت هم که حیات معنوی و حقیقی و مستمر و ابدی است، با قرآن حاصل میشود. پس قرآن، کتاب سعادت دنیا و آخرت است، به شرط آنکه ما به قرآن عمل بکنیم، ببینیم قرآن چه میگوید.
توصیههای قرآنی رهبر معظم انقلاب و خواب سنگین مدیران قرآنی و فرهنگی!
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با شرکتکنندگان سیودومین دوره مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت قرآن اظهار کردند: اگر یک قدم به سمت اهداف قرآنی برداشته شود، خداوند نیروی مضاعفی خواهد بخشید و این، موضوعی است که ملت ایران تجربه کرده و با مقاومت در برابر زورگوییها، به تواناییها و امید بیشتری دست پیدا کرده است. همچنین ایشان در ادامه وظیفه علما، روشنفکران، نویسندگان، دانشجویان، دانشپژوهان و قاریان و حافظان قرآن را در گسترش روزافزون بیداری اسلامی، مضاعف برشمردند و تأکید کردند: باید مردم را به راهی که قرآن بشارت میدهد، امیدوار کرد. امیدواریم دولتهای اسلامی بیشتر از آنکه درباره قرآن حرف بزنند، در عمل با آن آشنا شوند و دستورات آن را اجرا کنند.
رهبر معظم انقلاب، فروردین ماه سال جاری نیز در دیدار با شرکتکنندگان مسابقات بینالمللی قرآن ضمن بیان این مطلب که قدر قرآن را بدانیم. قرآن فقط برای تلاوت کردن نیست؛ تأکید کردند: قرآن کتاب سعادت بشر است، بلاشک سعادت دنیا و آخرت. سعادت دنیا یعنی برخورداری از نِعَم الهی در این نشئه. میشود ملتها با عمل به قرآن، عزت، رفاه، دانش، قدرت، وحدت، انسجام و سبک زندگی شیرین پیدا کنند؛ اینها همه امور دنیوی است. آخرت هم که حیات معنوی و حقیقی و مستمر و ابدی است، با قرآن حاصل میشود. پس قرآن، کتاب سعادت دنیا و آخرت است، به شرط آنکه ما به قرآن عمل بکنیم، ببینیم قرآن چه میگوید.
حال اینکه مؤانست با کلام نور و تأمل در آیات قرآن نیازمند اهمیت و همت مدیران و دستاندرکاران فرهنگی کشور به این فعالیتهای قرآنی است، نکتهای است که محل واکاوی متن پیش روست. آنکه مسئولان فرهنگی کشور نسبت به رویدادهای دینی و قرآنی و به طور مشخص مسابقات بینالمللی و نمایشگاه بینالمللی قرآن چه میزان اهمیت و توجه قائل هستند و در این رویدادهای قرآنی چه مشارکتی داشتهاند نکتهای است که متأسفانه با نمره غیرقابل قبول مدیران فرهنگی کشور به نتیجه خود میرسد و شاید اینکه نتایج آن گونه که شایسته مقام خادمی قرآن در جمهوری اسلامی است به ثمر نمینشیند ریشه در همین مهجوریت همواره قرآن حتی در میان مسلمانان «ام القرای جهان اسلام» دارد.
جالبتر آنکه دیده میشود شماری از مسئولان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور گاه در رویدادهایی حضور مییابند که به فعالیت دستگاه تحت نظارت و فعالیت خود برنمیگردد و شرکت و عدم شرکت آنان در آن رویداد آنچنان که باید حائز اهمیت نیست.
نکته دیگر اینکه، گاهی برخی مدیران و مسئولان برای توجیه حضور و یا غیبت خود در برخی مراسم و نشستها، عذر سیاسی دارند، اما عنوان و محتوای این دو رویداد مهم که با نام و حول قرآن کریم؛ این معجزه بزرگ الهی برپا شده بود، جایی برای این بهانه نیز باقی نمیگذارد.
حاضران و غایبان این دو رویداد را به روایت شاهدان عینی این رخدادها یعنی خبرنگاران و عکاسان ایکنا و با یاری روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه (برگزارکننده مسابقات) و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(برگزارکننده نمایشگاه) و البته بدون هرگونه نگاه سیاسی و گروهی به تنظیم رساندهایم. امید که مسئولان بزرگوار از قلم این گزارش نیفتاده باشند. همچنین ایکنا آماده تکمیل و اصلاح اسامی مذکور نیز خواهد بود.
سی و ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن
حاضران |
غایبان |
حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی؛ مسئول دفتر مقام معظم رهبری
آیتالله اعرافی؛ مدیر حوزههای علمیه کشور
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی؛ امام جمعه موقت تهران
حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان
انوشیروان محسنی بندپی؛ استاندار تهران
حجتالاسلام والمسلمین رسولیمحلاتی
سیدعلی مقدم، رئیس شورای عالی قرآن
مجلس شورای اسلامی:
مسعود پزشکیان(تبریز)
علی مطهری(تهران)
علاالدین بروجردی(بروجرد)
شهباز حسنپور(سیرجان)
حجتالاسلام والمسلمین پژمانفر(مشهد)
زهرا سعیدی(مبارکه)
فاطمه ذوالقدر(تهران)
حجتالاسلام والمسلمین آزادیخواه(ملایر)
فلاحتپیشه(اسلامآباد غرب)
دولت:
سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی؛ وزیر اطلاعات
سیدمحمد بطحایی؛ وزیر سابق آموزش و پرورش
معصومه ابتکار؛ معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده
وحید قبادیدانا، رئیس سازمان بهزیستی و معاونان
کمیته امداد امام خمینی(ره):
حجتالاسلام حسین احمدیان؛ معاون امور فرهنگی
شورای توسعه فرهنگ قرآنی:
سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی؛ رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و معاونان و مدیران این سازمان
حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی؛ دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی
کمیسیونهای سهگانه و دبیرخانه شورا:
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدی؛ معاون فرهنگی سازمان بهزیستی
عبدالهادی فقهیزاده؛ معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
علیرضا کاظمی؛ معاون فرهنگی آموزش و پرورش
مهدی قرهشیخلو؛ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم
سیدعلی سرابی؛ قائم مقام شورای عالی قرآن
حجتالاسلام والمسلمین شاهسونی؛ نماينده اتحادیه تشکلهای قرآنی مردمنهاد
لاله افتخاری؛ عضو ستاد عالی هماهنگی مسابقات کشور
حسن محمدی؛ نماینده اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت
مسیبزاده؛ مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش
رضا سلامتپناه؛ معاون مطالعات و برنامهریزی راهبردی دبیرخانه و دبیر مجمع مشورتی
حجتالاسلام والمسلمین افتخاریان؛ مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
محمدحسین فریدونی؛ مشاور دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی
محمدمهدی عزیززاده؛ رئیس دبیرخانه کمیسیون تبلیغ و ترویج
محمدرضا داودآبادی فراهانی؛ معاون فرهنگی وزارت علوم
حجتالاسلام والمسلمین عرفاتی؛ سرپرست شبکه قرآن و معارف سیما
سرهنگ مهدی میدانی؛ رئیس مرکز قرآن و عترت سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش
جامعةالمصطفی العالمیة(ص)
حجتالاسلام علی عباسی، رئیس جامعة المصطفی(ص)
حجتالاسلام سید حمید جزایری، معاون آموزشی جامعة المصطفی(ص)
پیشکسوتان و فعالان قرآنی:
عباس سلیمی
محمد انجمشعاع
محمد بنیادی
سیدمحسن موسویبلده
سیدحسین موسویبلده
محمد تکفلاح
احمد ابوالقاسمی
یوسف افراش
منصور قصریزاده
محمدرضا پورمعین
رحیم خاکی
ولی یاراحمدی
سیدمصطفی صدرزاده
محمدعلی خواجهپیری
حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی؛ رئیس سابق سازمان اوقاف و امور خیریه
داود جعفری
خانواده قرآنی علی فیضی
جهاددانشگاهی:
سیدحمیدرضا طیبی؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس جهاددانشگاهی
عیسی علیزاده؛ معاون فرهنگی جهاددانشگاهی
سیدمحمدجواد شوشتری؛ رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور
دیگر مسئولان
سعید اوحدی؛ رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران
محمدرضا جوادییگانه، معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران
محمدتقی میرزاجانی؛ معاون اجرایی شورای عالی قرآن
محمد بابایی؛ مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن
رحیم قربانی؛ رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ
حجت الاسلام والمسلمین نقدی؛ موسسه ترجمان وحی
حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی؛ رئیس سابق شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
حسین اسدی؛ مسئول کمیته بین الملل ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور
هنرمندان
جعفر دهقان، بازیگر
شبنم قلیخانی، بازیگر
و جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح
|
سران قوا:
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی؛ رئیس جمهوری
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی؛ رئیس قوه قضائیه
علی لاریجانی؛ رئیس مجلس شورای اسلامی
مجلس خبرگان:
رئیس و اعضای هیئت رئیسه
اعضای مجلس به جز آیت الله هاشم زاده هریسی
مجلس شورای اسلامی:
رئیس و اعضای هیئت رئیسه
اکثریت نمایندگان تهران و دیگر استانها
اکثریت اعضای فراکسیون روحانیت مجلس
دولت:
تمامی وزرا به جز وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات و وزیر وقت آموزش و پرورش
رئیس دفتر رئیس جمهور
معاونان رئیسجمهور (نهاوندیان، معاون اقتصادی؛ نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ جنیدی، معاون حقوقی؛ امیری، معاون امور مجلس؛ سورنا ستاری، معاون عملی و فناوری؛ مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی؛ صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی؛ حجتالاسلام والمسلمین شهیدی، رئیس بنیاد شهید ...) به جز معصومه ابتکار
شورای نگهبان:
دبیر شورا
تمامی اعضای حقوقدان و فقها
مجمع تشخیص مصلحت نظام:
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
تمامی اعضا
شورای عالی انقلاب فرهنگی:
حجتالاسلام والمسلمین عاملی؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
اکثریت اعضا
مجمع جهانی اهل بیت:
آیتالله اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بی
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:
آیتالله اراکی، دبیرکل مجمع
معاونان مجمع
کمیته امداد امام خمینی(ره)
سیدپرویز فتاح؛ رئیس
ستاد امر به معروف و نهی از منکر
حجتالاسلام والمسلمین جلیل محبی؛ دبیر ستاد
حجت الاسلام والمسلمین میرزایی؛ معاون فرهنگی
شورای توسعه فرهنگ قرآنی:
ﺣﺠﺖالاسلام مصطفی رستمی؛ رئیس ﻧﻬﺎد ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﯽ ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻈﻢ رﻫﺒﺮي در داﻧﺸﮕﺎهﻫا
منصور غلامی؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
سعید نمکی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
مسعود سلطانیفر؛ وزیر ورزش و جوانان
سورنا ستاري؛ معاون علمي و فناوري رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان
محمدباقر نوبخت؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه
تقی رستموندی؛ قائممقام وزير كشور در امور اجتماعي و فرهنگي و عضو حقوقی شورای توسعه
ابراهیمی ترکمان؛ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی؛ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی
اصغر مسعودی؛ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و عضو حقوقی شورا
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و عضو حقوقی
حجتالاسلام والمسلمین حميدرضا مطهریان؛ نماينده اتحادیه تشکلهای قرآنی مردمنهاد در شورای توسعه
اصغر عبداللهی از امور مجلس و فراسازمانی شورای عالی انقلاب فرهنگی
شورای هماهنگی فعالیتهای قرآنی دانشگاهها:
حجتالاسلام والمسلمین رستمی، رئیس شورا
غلامرضا غفاری؛ معاون فرهنگی وزرات علوم
محمدحسین امید؛ رئیس دانشگاه علمی ـ کاربردی
حجتالاسلام والمسلمین کلانتری؛ معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی
محمد خنیفر؛ رئیس دانشگاه فرهنگیان
محمدرضا زمانی؛ رئیس دانشگاه پیام نور
ابراهیم صالحی عمران؛ رئیس دانشگاه فنی و حرفهای
حجتالاسلام والمسلمین قاسمی؛ رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
اعضای مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیونهای سه گانه:
سیدحمیدرضا میرعظیمی؛ دبیر كمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور
سردار غلامحسین غیبپرور؛ رئیس سازمان بسیج مستضعفین
حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفیمقدم؛ رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
منصور انبیاء؛ مدیرکل دفتر برنامهریزی فرهنگی بنیاد ملی نخبگان
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا سعیدی؛ نماینده شوراهای گسترش فعالیتهای قرآنی استانها در مجمع مشورتی
پیروز حناچی؛ شهردار تهران و عضو کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم
ﻣﺤﺴﻦ جوادی؛ ﻣﻌﺎون ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رﺋﯿﺲ ﮐﺎرﮔﺮوه ﻗﺮآن، ﻧﺸﺮ و ﺗﺒﻠﯿﻐﺎت کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم
ﺳیدمحمدمجتبی حسینی؛ ﻣﻌﺎون اﻣﻮر ﻫﻨﺮی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رﺋﯿﺲ ﮐﺎرﮔﺮوه ﻗﺮآن و ﻫﻨﺮ کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم
ﺣﺠﺖالاسلام والمسلمین قطبی؛ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪه دﻓﺘﺮ ﺗﺒﻠﯿﻐﺎت اﺳﻼﻣﯽ ﺣﻮزه در ﮐﻤﯿﺴﯿﻮن توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم
عبدالعلی علی عسگری؛ رئیس سازمان صدا و سیما و معاونان این سازمان
غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی
شورای سیاستگذاری ائمه جماعات:
حجتالاسلام والمسلمین حاجعلیاکبری؛ رئیس شورای ائمه جماعات و امام جمعه موقت تهران
ستاد اقامه نماز:
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی؛ رئیس ستاد
محمود مظفر؛ قائم مقام
منصور سرگزی؛ معاون فرهنگی
سازمان حج و زیارت:
علیرضا رشیدیان؛ رئیس سازمان
حجتالاسلام والمسلمین قاضیعسگر؛ نماینده سابق ولیفقیه در حوزه حج و زیارت
حجتالاسلام مظلومی، معاون فرهنگی نمایندگی ولیفقیه در حج و زیارت
مسئولان فرهنگی ــ هنری:
محسن مؤمنی شریف؛ رئیس حوزه هنری
مسعود شجاعی طباطبایی؛ مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری
کوروش زارعی؛ مدیر مرکز هنرهای (نمایشی (تئاتر) حوزه هنری
میلاد عرفانپور؛ مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری
محمد حمزهزاده؛ مدیر مرکز امور سینمایی حوزه هنری
فاضل نظری؛ مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
|
بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن
حاضران |
غایبان |
مجلس خبرگان:
آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی
مجلس شورای اسلامی:
حجتالاسلام والمسلمین پژمان فر(مشهد)
خانم زهرا سعیدی(مبارکه)
خانم ذوالقدر(تهران)
خانم آقاپور علیشاهی(شبستر)
خانم اولاد قباد(تهران)
خانم سیاووشی(تهران)
کبیری(خوی)
حجتالاسلام والمسلمین آزادیخواه(ملایر)
خجسته(همدان)
حجتالاسلام والمسلمین سالک(اصفهان)
عارف(تهران)
گودرزی(بروجرد)
حجتالاسلام والمسلمین مازنی(تهران)
مسعودی(لار)
موسوی (تهران)
یوسفی (اهواز)
زاهدی (کرمان)
سروش(تهران)
محجوب (تهران)
کریمی(اراک)
محمدی(تهران)
دولت:
سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
عبدالهادی فقهی زاده؛ معاون قرآن و عترت، معاون فرهنگی
احد جاودانینیا؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران
سیدعبدالحمید احمدی؛ معاون فرهنگی و توسعه ورزشهای همگانی وزرات ورزش و جوانان
جواد نوروزی؛ رییس شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی
سردار اشتری و معاونت اجتماعی ناجا و معاون عقیدتی ایشان
سیدحمیدرضا طیبی؛ رئیس جهاد دانشگاهی
شورای اسلامی شهر تهران:
محسن هاشمی رفسنجانی؛ رئیس شورا
احمد مسجدجامعی؛ عضو شورا
محمدجواد حق شناس؛ رئیس کمیسیون فرهنگی شورا
(باقی اعضا در شمار غائبان نمایشگاه هستند)
مجمع جهانی اهل بیت:
محمدجواد خرسندی؛ مدیرکل همکاریهای فرهنگی
ایران رکنآبادی؛ مسئول اداره زنان و کودکان
مدیران مراکز علمی و دانشگاهی:
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی؛ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
عیسی علیزاده؛ معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی
غلامرضا غفاری؛ معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم
رشید جعفرپور؛ رئیس اداره فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم
خنیفر؛ رئیس دانشگاه فرهنگیان و علی محمدی، معاون فرهنگی و کامران میرمعینی، مدیرکل فرهنگی این دانشگاه
زمانی؛ رئیس دانشگاه پیامنور و محمد هادی امین ناجی، معاون فرهنگی این دانشگاه
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری؛ معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی
سیدعبدالمجید طالب تاش؛ رییس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین افتخاریان؛ مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
انبیا از بنیاد ملی نخبگان
علی عزتی؛ رئیس اداره کانونهای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی
محمدعلی مهدوی راد؛ پژوهشگر و عضو هیئت انتخاب و خرید کتاب
مدیران و فعالان قرآنی:
عباس سلیمی؛ عضو هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم
سیدمحمدجواد شوشتری؛ رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور
حجتالاسلام والمسلمین ارزانی، دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد
مهدی قره شیخلو؛ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم
محمدرضا پورمعین؛ رئیس جمعیت قرآنی استان تهران
سیدعلی سرابی؛ قائم مقام شورای عالی قرآن
حجت الاسلام عرفاتی؛ سرپرست شبکه قرآن و معارف سیما
محمدعلی خواجهپیری؛ دبیر کارگروه قرآن و عترت بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیاء(عج)
حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی؛ رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه
رحیم خاکی؛ رئیس مرکز رشد واحدهای فناور هنرهای قرآنی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور
حسن محمدی؛ مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآنی کشور
محمدرضا فراهانی؛ رئیس کمیته تخصیص صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی
حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی؛ دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی
رحیم قربانی؛ رئیس اتحادیه مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت کشور
سیدحسین موسوی بلده؛ رییس اجرایی شورای عالی قرآن شهرداری تهران
سیدمحسن موسوی بلده؛ عضو هیئت امنای سازمان دارالقرآن
احمد ابوالقاسمی؛ مدیر سابق رادیو قرآن
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین طباطبایی؛ قائم مقام موسسه جامعه القرآن
حجتالاسلام والمسلمین عبداللهیان و خانم موسوی؛ مسئولان موسسه معارف امام رضا(ع)
محمدرضا مسیب زاده؛ مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش
حجتالاسلام والمسلمین افتخاریان؛ مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
محمدمهدی بحرالعلوم؛ رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
رضا سلامت پناه؛ معاون مطالعات و برنامه ریزی راهبردی شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی
محمدحسین فریدونی؛ مشاور دبیر شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی
محمود چاووشی؛ مدیر مهد قرآن کشور
احمد حاجی شریف؛ مشاور سازمان دارالقرآن الکریم
لاله افتخاری؛ عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی
حجتالاسلام والمسلمین شاهسونی؛ مدیر مؤسسه بیت الاحزان حضرت زهرا(س)
علی اکبر توپچی؛ رئیس فرهنگسرای قرآن
احمد حاجی شریف؛ عضو شورای ارزیابی سازمان دارالقرآن
محمدحسین محمدزاده
عبدالرسول عبایی
ابوالفضل بهرام پور
هادی قبادی
ولی یاراحمدی
داود جعفری
حسین شالچی
علی فربین
سیدعباس انجام
کریم دولتی
حبیب مهکام
سیدمصطفی صدرزاده
صالح اطهری فرد
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی
محمدرضا پورزرگری
رضا نباتی
محمدرضا ابوالقاسمی
محمودرضا بیژنی
نسرین نافذکلام
مهدی عادلی
حبیب صداقت
امیر آقایی
سیدمحمد کرمانی
محمد عباسی
هادی آرزم
سمیه حاجعی
خانواده حنانه خلفی
زهرا صریحینژاد
فاطمه شیرازی
حسن بیادی
علی قاسم آبادی
حجت الاسلام والمسلمین علی مقنی؛ مسئول بنیاد مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه
شعبانی فر و جمالی از کارشناسان شورای توسعه فرهنگ قرآنی
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:
سيدمحمدحسين هاشمی، معاون همكاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
شورای سیاستگذاری ائمه جماعات:
حجتالاسلام والمسلمین حاجعلیاکبری؛ رئیس شورای ائمه جماعات و امام جمعه موقت تهران
ستاد امر به معروف و نهی از منکر:
حجتالاسلام والمسلمین ابوترابیفرد؛ رئیس
حجت الاسلام والمسلمین جلیل محبی؛ دبیر
حجت الاسلام والمسلمین میرزایی؛ معاون فرهنگی
مرکز رسیدگی به امور مساجد:
حجتالاسلام والمسلمین نوریزاده؛ رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد
حجتالاسلام والمسلمین ذاکر؛ معاون فرهنگی
سایر:
سیدمصطفی میرسلیم؛ رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین سبحانی نسب؛ مدیر نشر جمال
نادر قدیانی؛ مدیر انتشارات قدیانی
حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا حیدری ابهری؛ نویسنده قرآنی
قادر آشنا؛ قائممقام نمایشگاه بینالمللی کتاب و مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی
صادقا نجفی؛ خوشنویس
محمود گبرلو؛ منتقد سینمایی
|
سران قوا:
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی؛ رئیس جمهوری
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی؛ رئیس قوه قضائیه
علی لاریجانی؛ رئیس مجلس شورای اسلامی
مجلس خبرگان:
رئیس و اعضای هیئت رئیسه
اعضای مجلس به جز آیت الله هاشم زاده هریسی
مجلس شورای اسلامی:
رئیس و اعضای هیئت رئیسه
اکثریت نمایندگان تهران و دیگر استانها
اکثریت اعضای فراکسیون روحانیت مجلس
دولت:
تمامی وزرا به جز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس دفتر رئیس جمهور
معاونان رئیسجمهور(نهاوندیان، معاون اقتصادی؛ نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ جنیدی، معاون حقوقی؛ امیری، معاون امور مجلس؛ سورنا ستاری، معاون عملی و فناوری؛ مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی؛ صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی؛ حجتالاسلام والمسلمین شهیدی، رئیس بنیاد شهید ...)
شورای نگهبان:
دبیر شورا
تمامی اعضای حقوقدان و فقها به جز محسن اسماعیلی
مجمع تشخیص مصلحت نظام:
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
تمامی اعضا به جز حداد عادل که به دلیل رونمایی از ترجمه قرآن در نمایشگاه حاضر شد و حجتالاسلام والمسلمین والمسلمین محمدی عراقی، میر سلیم و عارف.
شورای عالی انقلاب فرهنگی:
حجتالاسلام والمسلمین عاملی؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
اکثریت اعضا به جز حداد عادل، معصومه ابتکار، حمیدرضا طیبی، مازنی، عارف، محمدی عراقی
جامعةالمصطفی(ص) العالمیة:
حجتالاسلام علی عباسی، رئیس جامعة المصطفی(ص)
مجمع جهانی اهل بیت:
آیت الله اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:
آیتالله اراکی؛ دبیرکل مجمع
معاونین مجمع
ستاد اقامه نماز:
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی؛ رئیس ستاد
محمود مظفر؛ قائم مقام
منصور سرگزی؛ معاون فرهنگی
سایر مسئولان:
حجتالاسلام والمسلمین قمی؛ رییس سازمان تبلیغات اسلامی و معاونین و مدیران کل ایشان
انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران
پیروز حناچی، شهردار تهران
سعید اوحدی؛ رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران
بهمنی؛ رییس و اعضای مرکز رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
آذری جهرمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
اعضای شورای شهر
سعید نمکی؛ وزیر بهداشت
اعضای کمیته قرآن و عترت فرهنگستان علوم پزشکی
ابراهیمی ترکمان؛ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
نماینده ولی فقیه در هلال احمر
قبادی دانا؛ رئیس بهزیستی
وزیر کار شریعتمداری
وزیر کشور رحمانی فضلی
منصور غلامی؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
مسعود برومند؛ معاون پژوهشی وزیر علوم
مجتبی شریعتی نیاسر؛ معاون آموزشی وزیر علوم
مجتبی صدیقی؛ رییس سازمان دانشجویان وزارت علوم
رؤسای دانشگاههایی که در این دوره از نمایشگاه غرفهای به نام دانشگاهشان داشتند (تهران، علم و صنعت، علامه طباطبایی، قرآن و حدیث، سوره، هنر، علوم و معارف قرآن کریم، علمی کاربردی، فنی و حرفهای، آزاد اسلامی).
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی؛ رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء
عبدالهادی مسعودی؛ قائممقام عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث
خدادی؛ معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حوزه هنرهای دینی:
حسینی؛ معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حسین انتظامی؛ رئیس سازمان سینمایی
علیاصغر مونسان؛ رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونان
محسن مؤمنی شریف؛ رئیس حوزه هنری
مسعود شجاعی طباطبایی؛ مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری
کوروش زارعی؛ مدیر مرکز هنرهای (نمایشی (تئاتر) حوزه هنری
میلاد عرفان پور؛ مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری
محمد حمزه زاده؛ مدیر مرکز امور سینمایی حوزه هنری
فاضل نظری؛ مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
سیدمحمد طباطبایی نژاد؛ مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی
سیدصادق موسوی؛ انجمن سینمای جوان ایران
حسین صابری؛ مدیرعامل سینمای انقلاب و دفاع مقدس
محمد یاشار نادری؛ مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح
علیرضا تابش؛ بنیاد سینمایی فارابی
محمدجواد مرادی نیا؛ مدیر دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مهرزاد دانش؛ مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر
شیخ حسین انصاریان، مترجم قرآن
ناصر بابا محمدی؛ مدیر نشر اسوه
قدرت الله جنگرویی؛ مدیر نشر اوقاف
سیدیحیی یثربی؛ پژوهشگر
علی ملکی؛ مترجم قرآن
مؤمنی شریف؛ رئیس حوزه هنری
حسین استاد ولی؛ مترجم قرآن
علی اکبر اشعری، عضو هئیت امنای خانه کتاب
علی لهراسبی؛ مدیر موزه قرآن
اشرف برجرودی؛ رئیس کتابخانه ملی
غلامرضا خواجه سروی؛ مدیر موزه ملک
یوسفی مقدم؛ رئیس مرکز فرهنگ و معارف قران
محمدعلی کوشا؛ مترجم قرآن
سازمان حج و زیارت:
علیرضا رشیدیان؛ رئیس سازمان
حجتالاسلام سیدعبدالفتاح نواب؛ نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت
حجتالاسلام مظلومی؛ معاون فرهنگی نمایندگی ولیفقیه در حج و زیارت
|
* تکرار برخی از اسامی به دلیل عضویت در چند شوراست. عوامل اجرایی، داوران، قاریان مدعو و افتخاری به دلیل مسئولیت حضور داشتند که از ذکر اسامی آنان خودداری شده است.
مسابقات بینالمللی معتبر قرآن در جهان اسلام
مالزی
افتتاحیه: فوزیه بنت صالح ؛ معاون وزیر امور دینی
اختتامیه: سلطان عبدالله؛ پادشاه مالزی
شصت و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کشور مالزی ، ۲۶ فروردین ماه سال جاری در مرکز بینالمللی تجاری کوالالامپور مالزی(Klcc) برگزار شد. در این دوره از مسابقات در بخش آقایان ۲۵ شرکتکننده در رشته قرائت و ۲۳ شرکتکننده در رشته حفظ کل قرآن کریم حضور داشتند.
کویت
افتتاحیه: فهد الشعله؛ وزیر اوقاف و امور اسلامی
اختتامیه: شیخ صباح احمد جابر صباح؛ امیر کویت + فرید عمادی؛ معاون وزیر اوقاف و امور اسلامی
دهمین دوره مسابقات بینالمللی جایزه قرآن کریم کویت از ۲۰ فروردینماه سال جاری در هتل «کراون پلازا» این کشور آغاز شد و قاریان و حافظان علاقهمند به شرکت در این مسابقات ابتدا به صورت الکترونیکی و آنلاین در کشور خود مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت، ۱۴۵ شرکتکننده از ۷۵ کشور در این دوره از مسابقات حضور داشتند.
ترکیه
افتتاحیه: علی ارباش؛ رئیس سازمان دیانت
اختتامیه: رجب طیب اردوغان؛ رئیسجمهور ترکیه
هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ترکیه با حضور ۱۲۸ نفر از ۶۸ کشور جهان در دو رشته حفظ و قرائت قرآن کریم از دوشنبه ۳۰ اردیبهشت در سالن «هتل لازونی» استانبول آغاز شد و تا ۲ خرداد ادامه داشت.
دبی
افتتاحیه: مقامات نداشت
اختتامیه: محمد بن راشد آل مکتوم؛ حاکم دبی
بیست و سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی، با مشارکت نمایندگان ۹۰ کشور جهان ۱۷ اردیبهشت سال جاری در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی و صنعت دبی برگزار شد.
تونس
افتتاحیه: احمد عظوم، وزیر امور دینی
اختتامیه: احمد عظوم، وزیر امور دینی
شانزدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن تونس، ۱۷ اذر ماه سال ۹۷ در دانشگاه مالک بن انس شهر قرطاج برگزار شد
نمایندگان کشورهای ایران، تونس، الجزایر، موریتانی، لیبی، مصر، اردن، عربستان، سودان، عمان، قطر، کویت، امارات، مالزی، اندونزی، لبنان، فلسطین، روسیه، بحرین و عراق در این مسابقات حضور داشتند.
الجزایر
افتتاحیه: یوسف بلمهدی؛ وزیر اوقاف و امور دینی الجزایر
اختتامیه: عبدالقادر بن صالح؛ رئیسجمهور موقت الجزایر
شانزدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن الجزایر شامگاه شنبه (چهارم) خردادماه سال جاری در کاخ نمایشگاههای شهر الجزیره، پایتخت این کشور، برگزار شد و نمایندگانی از ۵۰ کشور جهان در این دوره از مسابقات حضور داشتند.
در آیین افتتاحیه این رقابتها یوسف بلمهدی، وزیر اوقاف و امور دینی الجزایر و شماری از وزرا و شخصیتهای دولتی حضور داشتند. گرامیداشت یاد قربانیان حمله تروریستی به دو مسجد نیوزیلند از دیگر بخشهای آیین افتتاحیه این مسابقات بود.