پس از انجام سه دوره کاوش باستانشناسی، عملیات کاوش نهایی برای کشف معبد لائودیسه در نهاوند امروز با حضور مسئولان استان و شهرستان آغاز شد.
امامزاده دوخواهران یا معبد لائودیسه؟
11 خرداد 1398 ساعت 17:40
پس از انجام سه دوره کاوش باستانشناسی، عملیات کاوش نهایی برای کشف معبد لائودیسه در نهاوند امروز با حضور مسئولان استان و شهرستان آغاز شد.
پس از انجام سه دوره کاوش باستانشناسی، عملیات کاوش نهایی برای کشف معبد لائودیسه در نهاوند امروز با حضور مسئولان استان و شهرستان آغاز شد.
به گزارش ایسنا، سرپرست تیم باستان شناسی گفت: بر اساس حفاری و گمانهزنیهای صورت گرفته در طول سه فصل کاری و کاوش، شواهد وجود معبد لائودیسه در منطقه «دوخواهران» محرز شد که با انجام مرحله پایانی کاوش، این معبد از زیر خاک بیرون خواهد آمد.
مهدی رهبر توضیح داد: در این فصل انتظار میرود با توجه به گمانهها و اکتشافات حاصله از سه فصل قبل احتمال زیادی برای یافتن معبد لائودیسه در منطقه دوخواهران محدوده مسجد و امامزاده باشد.
وی ادامه داد: مجوز فعالیت این کاوش در فصل چهارم ۲ ماه و با ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار بوده که ممکن است با توجه به نتایج تمدید شود و همچنین کاوش در تپه نقاره چی هم پس از کاوش لائودیسه در دستور کار است که در سال جاری عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: در سال ۱۳۸۴ نخستین مرحله کاوش در منطقه دوخواهران انجام شد و در چندین گمانهزنی آثاری که مربوط به دورههای مختلف تاریخی بود، به دست آمد.
رهبر گفت: با توجه به اینکه در دوره سلوکی برای همسران پادشاه سلوکی عنوان خواهر به کار برده میشد لذا باید باور داشته باشیم امامزاده دوخواهران همان معبد لائودیسه است.
مسئول سه دوره کاوش معبد لائودیسه گفت: مردم شهرستان اشتیاق زیادی برای ادامه کار حفاری تا کشف معبد لائودیسه دارند که تاکنون سه فصل حفاری و کاوش در آنجا صورت گرفته است.
رهبر ادامه داد: کوچک بودن خانههای مسکونی این منطقه ما را برای ادامه کار با مشکلاتی مواجه کرد اما خوشبختانه به نتایج مثبتی دست پیدا کردیم.
وی ادامه داد: با کشف پایه ستون و سرستون هنگام کاوش در اطراف امامزاده به هدف نزدیکتر شدیم و در نهایت نیاز به خرید یک ملک وجود داشت تا کار نهایی کشف معبد بدون هیچ مانعی فراهم شود.
وی آثار کشف شده در محل مورد نظر را حاکی از حضور اشکانیان در این منطقه دانست و افزود: در یکی از حفاریهای صورت گرفته در منطقه به معماری دوره اشکانی برخورد کردیم و یافتن ۱۱ سکه در یک قلک نشان داد اشکانیان پس از سلوکیان در نهاوند حضوری چشمگیر داشته اند.
این باستانشناس، کشف معبد را با توجه به آثار به دست آمده بسیار جدی عنوان کرد و اضافه کرد: انجام کار حفاریها توجه بسیاری از اروپاییها و یونانیها را به خود جلب کرد به طوری که یکی از اساتید دانشگاه آتن هم برای کار در این منطقه ابراز علاقه کرده بود، اما تا زمانی که ما توان این کار را داریم اجازه نخواهیم داد کارشناسان دیگر کشورها مداخله کنند.
رهبر افزود: در مدت دو ماه حفاری در نهاوند تلاش میکنیم معبد را که بخشی از شهر لائودیسه است کشف کنیم و این احتمال به طور ۹۰ درصد قوت گرفته است.
این باستان شناس، کشف معبد لائودیسه را یکی از فرصتهای تاریخی برای توسعه نهاوند ذکر کرد و گفت: کشف نهایی معبد که تنها معبد یونانی در ایران است یکی از مطالبات دیرینه مردم این شهرستان است.
کد مطلب: 108683