سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح روز سهشنبه در اولین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی ، اظهار کرد: در حال حاضر در مرحله میانجیگری بین ایران و آمریکا نیستیم.
; ?>; ?>
بنای مذاکره با هیچ مقام دولتی آمریکا نداریم
7 خرداد 1398 ساعت 13:35
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح روز سهشنبه در اولین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی ، اظهار کرد: در حال حاضر در مرحله میانجیگری بین ایران و آمریکا نیستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح روز سهشنبه در اولین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی ، اظهار کرد: در حال حاضر در مرحله میانجیگری بین ایران و آمریکا نیستیم.
به گزارش ایسنا، سید عباس موسوی در ابتدای این نشست خبری که بیش از 70 دقیقه به طول انجامید با ابراز امیدواری مبنی بر این که تعامل خوبی بین وزارت امور خارجه و خبرنگاران به مانند گذشته برقرار باشد، گفت: در ابتدا و پیش از آغاز به سوالات مروری بر تحولات دیپلماتیک در هفتههای اخیر میکنم. همان طور که در جریان هستید با خروج غیر قانونی آمریکا از برجام و تحمیل شرایط سخت اقتصادی از سوی این کشور به ما و تروریسم اقتصادی که آنها علیه ایران آغاز کردهاند دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران وارد فاز جدیدی شد.
وی با اشاره به تصمیم ایران بر کاهش تعهدات برجامیاش و سخنان رییسجمهور و بیانیه شورای عالی امنیت ملی در این زمینه در بخش دیگری از صحبتهای خود، خاطر نشان کرد: همان طور که در جریان قرار دارید طی هفته های اخیر شاهد سفرهای منطقهای آقای ظریف به کشورهایی همچون عراق، پاکستان، چین، هند، ژاپن ، روسیه و ... بوده ایم. این تحرکات و رفت و آمدها طی هفته های آینده ادامه خواهد داشت و سفرهایی نیز به کشورهای همسایگان شمالی مان در سطوح مختلف از جمله سطوح وزیر امور خارجه و یا حتی رییس جمهور خواهیم داشت.
این دیپلمات ارشد کشورمان در ادامه صحبت های خود در این نشست مطبوعاتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در چند روز گذشته شاهد اظهارات متناقض ترامپ ، رییسجمهور آمریکا در مورد روابط ایران و آمریکا بودهایم. چنان که رییس جمهور آمریکا روز گذشته نیز در دیدار با نخست وزیر ژاپن بار دیگر بر تمایل کشورش جهت مذاکره با ایران تاکید کرد. نظر جمهوری اسلامی ایران در مورد این رفتارهای متناقض چیست؟ اظهار کرد: همان طور که پیش از این نیز اعلام کردهایم ایران به لفاظیها توجهی ندارد و آن چه که برای ما مهم است تغییر لفاظیها به تغییر رویکرد است. ما بر اساس رفتاری که می بینیم تصمیم گیری میکنیم و آن چه که برای ما مهم است تغییر رویکرد در رفتار آمریکایی است.
سید عباس موسوی در پاسخ به این سوال که طی روزهای گذشته اخباری منتشر شد مبنی بر این که واردات نفت و گاز از سوی ترکیه از ایران به صفر رسیده است در حالی که پیش از این مقامات آنکارا اعلام کرده بودند که تابع تحریم های آمریکا علیه ایران نخواهند بود، آیا شما در رفتار و سخنان مقامات ترکیه ای تناقضی مشاهده نمی کنید؟ خاطر نشان کرد: جزئیات مربوط به خریدهای نفتی و مسائل مرتبط با آن را بهتر است از دوستان در وزارت نیرو جویا شوید.
وی ادامه داد: ترکیه از دوستان و شرکای مهم ما است. ترکیه از همسایگان مهم ایران است و روابط ما با این کشور همسایه همه جانبه و راهبردی است. ما با ترکیه در حوزه های مختلف از جمله انرژی و مسائل اقتصادی همکاری داریم و تناقضی در گفتار و رفتار اعلام شده از سوی مقامات این کشور دیده نمیشود.
این دیپلمات همچنین در مورد پیشنهاد مطرح شده از سوی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در عراق مبنی بر امضای معاهده عدم تعارض با همه کشورهای خلیج فارس ،اظهار کرد: همان طور که استحضار دارید کشورهای جنوبی خلیج فارس از مهمترین کشورهای همسایه ما هستند. در کنار سایر همسایگان ما . بنابراین جمهوری اسلامی ایران تاکنون ایدههایی برای گسترش هر چه بیشتر روابط با آنها مطرح کرده است و این ایده نیز در همین چارچوب مطرح شده است. این موضوع ایده جدیدی نیست و پیش از این نیز آقای ظریف پیشنهاداتی را در این چارچوب ارائه کرده بودند. از جمله این که ایشان پیشنهاد مجمع گفتوگوهای منطقهای را در این زمینه مطرح کرده بودند و پیشنهاد اخیر نیز در راستای پیشنهادات قبلی است.
موسوی ادامه داد: ایران علاقه ندارد که در منطقه تنش و سوء تفاهم وجود داشته باشد. ما مایل هستیم که با ابتکاراتی هر گونه سوء تفاهم و تنش در منطقه از بین برود و یا کاهش یابد و این پیشنهاد نیز در همین چارچوب مطرح شده است.
وی با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران این پیشنهاد را با حسن نیت اعلام کرده است، اظهار کرد: امیدواریم طرفهای مقابل نیز با حسن نیت با این پیشنهاد برخورد کنند.
موسوی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون در مورد این پیشنهاد جوابی نیز از کشورهای منطقه خلیج فارس دریافت کردهاید،گفت: تازه این پیشنهاد مطرح شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در رابطه با مذاکره ایران و آمریکا با بیان این که مذاکره مستقیم و غیر مستقیمی بین ایران و آمریکا در جریان نیست؟ اظهار کرد: ما در پای میز مذاکرات حضور داشتیم. آنها بر اساس برخی از توهمات اشتباهشان به صورت غیر قانونی از برجام خارج شدند و توافق صورت گرفته را زیر پا گذاشتند . ما فعلا چشم اندازی برای مذاکره با آمریکا نداریم.
وی همچنین در مورد موضع پایبندی اروپاییان به برجام و انجام تعهداتشان در رابطه با این توافق بینالمللی نیز، خاطر نشان کرد: اروپاییان به صورت باید و شاید به این توافق پایبند نبودهاند و ما بارها در این زمینه تذکر دادهایم.
موسوی با اشاره به فرصتی که جمهوری اسلامی ایران به دیپلماسی داده است، بیان کرد: ما بر اساس ملاحظات سیاسی و امنیتی مان راه دیپلماسی با هیچ کشوری را نبسته ایم به دیپلماسی فرصت دادهایم و این به معنای امید داشتن به اروپایی ها نیست و ما بارها خواستار اجرای تعهدات اروپایی ها در برجام شدهایم و بر آن تاکید داریم.
وی همچنین در مورد اخبار منتشر شده در رابطه با دیدار اخیر ظریف با یک سناتور آمریکایی، خاطر نشان کرد: صرف دیدار به معنای مذاکره نیست. مذاکره، گفتوگو و رایزنی مفاهیمی هستند که از نظر معنایی با هم متفاوت هستند. ما مقامات کنگره آمریکا را اعضای دولتی نمی دانیم و ما بنا نداریم که با هیچ یک از مقامات دولتی آمریکا مذاکره کنیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان تاکید کرد : گفتوگو و تبادل نظر با شخصیتهای سیاسی سابق و کسانی که دارای تحلیل و نظر هستند و دستی بر آتش دارند، منعی ندارد و این گفتوگوها میتواند ادامه داشته باشد.
کد مطلب: 108442