علی کائیدی در گفتوگو با خانه ملت، با انتقاد از اختصاص اعتبار ۵۰ میلیون یورو ارز دولتی از سوی بانک مرکزی برای واردات لوازم آرایشی، تصریح کرد: اگر این اعتبار در بخش دارو سرمایهگذاری میشد هماکنون وضعیت دارو در این شرایط نامناسب و نابسامان نبود.
نماینده مردم پلدختر و لاوی در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هماکنون اسامی شرکتهای واردکننده لوازم آرایشی و دریافتکننده ارز دولتی مشخص نیست، گفت: بهطور حتم باید معلوم شود که معرف این شرکتها چه دستگاهایی بودهاند؛ اما متأسفانه تاکنون وزارت بهداشت و درمان اسامی این شرکت را اعلام نکرده است.
وی با تأکید بر اینکه وزارت بهداشت و درمان بهعنوان متولی و سیاستگذار حوزه بهداشت و درمان باید ردیف اختصاص اعتبارات را تعیین کند، افزود: متأسفانه از ۱۰۶ میلیون یورو اعتبار خرید دارو، حدود ۵۰ میلیون یورو به واردات لوازم آرایشی اختصاص داده شده که این موضوع بسیار تأسفبار است.
این نماینده مجلس نهم، با اعلام اینکه بانک مرکزی نباید برای واردات لوازم آرایشی یک ریال هم بپردازد، یادآور شد: اختصاص ارز برای واردات این محصولات، کم ارزش بودن دارو از نگاه مسئولان به شمار میرود.
کائیدی بر لزوم مشخص شدن اسامی شرکتهای دریافت کننده ارز دولتی دارو تأکید کرد و ادامه داد: به طور حتم مجلس خواستار اعلام اسامی این شرکتها از سوی بانک مرکزی است.
وی جمعآوری باقیمانده ارز اختصاص داده شده به واردات لوازم آرایشی را ضروری دانست و اعلام کرد: با توجه به شرایط نامناسب واردات دارو، تمام اعتبارات باید در این بخش تخصیص داده شود.
نماینده مردم پلدختر و لاوی در مجلس، با بیان اینکه اعتبارات حوزه بهداشت و درمان باید به جای واردات برخی داروها، در جهت تسهیل واردات داروهای خاص اختصاص داده شود یادآور شد: متأسفانه در این بخش مشکلاتی جدی داریم؛ ولی معلوم نیست که چرا بانک مرکزی هیچ توجهی به حل و رفع این مشکلات ندارد.
نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، خواستار شفافسازی عملکرد بانک مرکزی در رابطه با اختصاص اعتبار ۵۰ میلیون یورویی به واردات لوازم آرایشی شد و بیان کرد: وزارت بهداشت و درمان هم باید برای شفاف سازی این موضوع تلاش بیشتری داشته باشد.