کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اقدام بی‌سابقه‌ی الجزیره درباره‌ی نام خلیج فارس

14 ارديبهشت 1398 ساعت 20:42

شبکه الجزیره عربی در میزگردی درباره ایران از تصویری به عنوان پس‌زمینه استودیو استفاده کرد که نام «خلیج فارس» به دو زبان فارسی و انگلیسی بیش از هر چیز به چشم می‌خورد و توجه شمار بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرد.


برنامه‌ی گفت‌وگوی سیاسی «سناریوهات» (سناریوها) شبکه‌ی الجزیره که یکی از مهم‌ترین برنامه‌های سیاسی گفت‌وگومحور این شبکه به شمار می‌آید و مخاطبان بسیاری نیز در جهان عرب دارد این هفته شاهد تحول اساسی در رابطه با نام خلیج فارس در رسانه‌های عرب‌زبان بود؛ جایی که نام «خلیج فارس» به دو زبان پارسی و انگلیسی در پس‌زمینه‌ی استودیو توجهات زیادی را به خود جلب کرد.
به گزارش تابناک، بی‌گمان این یک تحول بسیار مهمی است که احتمالا خوشایند تحریفگران در عربستان، امارات، بحرین و برخی دیگر از کشورهای عربی نیست که نام چند هزارساله‌ی این دریا را به سود مطامع سیاسی خود عوض کرده‌اند.
گفتنی است، مجری این برنامه «محمد کریشان»، از نامدارترین مجریان شبکه‌ی الجزیره و از چهره‌های پرسابقه رسانه‌ای جهان عرب، اهل تونس و از طرفداران خط سیاسی جمال عبدالناصر و خط رسانه ای حسنین هیکل است.
بنا به گفته یکی از کارشناسان ایرانی، برنامه مسعود اسدالهی، این اقدام کاملا با تصمیم قبلی انجام شده و بر اثر اشتباه اتفاق نیفتاده بود، چون آقای کریشان قبل از شروع برنامه گفت، این عنوان را گذاشته ایم به رغم اینکه می دانیم با پخش این تصویر مورد حمله شدیدی در جهان عرب قرار خواهیم گرفت.
ایشان می گفت، در مصاحبه با حسنین هیکل از وی پرسیده که خلیج فارس درست است یا «خلیج ع ر ب ی»؟ هیکل در پاسخ می گوید: متأسفانه به علت عملکرد دولت‌های عرب، این خلیج عملا تبدیل به خلیج آمریکایی شده؛ اما از فحوای کلام آقای کریشان معلوم بود که هیکل نام زیبای خلیج فارس را تأیید کرده و همین دیدگاه باعث شده بود، وی در برنامه اش، نام خلیج فارس را با حروف درشت به نمایش گذارد.
ذکر این مهم لازم است، شبکه الجزیره معتبرترین رسانه جهان عرب و یکی از پرمخاطب ترین شبکه های خبری در سطح جهان است. این شبکه به رغم برخی جهت گیری ها علیه ایران در ابتدای فعالیت، اخیرا دیدگاه مثبت تری را نسبت به ایران بروز می دهد.
ایران در سال ۱۳۸۴ و در اعتراض به محتوای سلسله گزارش‌های الجزیره از مناطق عرب‌نشین خوزستان، دفتر این شبکه را در تهران تعطیل و عباس ناصر خبرنگار لبنانی آن را از ایران اخراج کرد. اما در تیرماه ۱۳۸۵ فعالیت دفتر الجزیره در تهران از سر گرفته شد. هم اکنون الجزیره نسبت به دیگر شبکه‌های خبری عربی، تحولات ایران را با نگاه مثبت پوشش می‌دهد.
نکته دیگر آنکه در ماجرای بحران میان قطر و چهار کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر، یکی از شروط این کشورها برای احیای مجدد روابط با قطر، بستن شبکه الجزیره و تمام شعبات آن بود. در ماجرای قتل جمال خاشقجی نیز این شبکه خبری نقش قابل توجهی در افشاگری علیه عربستان ایفا کرد.
 
 


کد مطلب: 107105

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/107105/اقدام-بی-سابقه-ی-الجزیره-درباره-ی-نام-خلیج-فارس

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir