معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور با تاکید بر لزوم وجود فضای نماز در پروژه های عمرانی و ساختمانهای در حال احداث همچنین گفت: با توجه به اینکه به پایان سال نزدیک می شویم، توجه به مسائل نمازخانههای بین راهی و نظائر آن اهمیت ویژه دارد..
تاکید بر وجود فضای نماز در پروژه های عمرانی
30 بهمن 1397 ساعت 16:14
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور با تاکید بر لزوم وجود فضای نماز در پروژه های عمرانی و ساختمانهای در حال احداث همچنین گفت: با توجه به اینکه به پایان سال نزدیک می شویم، توجه به مسائل نمازخانههای بین راهی و نظائر آن اهمیت ویژه دارد..
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور با تاکید بر لزوم وجود فضای نماز در پروژه های عمرانی و ساختمانهای در حال احداث همچنین گفت: با توجه به اینکه به پایان سال نزدیک می شویم، توجه به مسائل نمازخانههای بین راهی و نظائر آن اهمیت ویژه دارد..
به گزارش ایسنا، جواد ناصریان رئیس شورای فرهنگی وزارت کشور در گردهمایی روسا و دبیران شورای فرهنگی استانداری های سراسر کشور و سازمان های تابعه ، گفت: این نشست به منظور انجام هماهنگی های لازم و همچنین تقدیر و تجلیل از پنج استانداری برتر در حوزه ترویج فرهنگ نماز و دو استانداری برتر در حوزه امر به معروف و نهی از منکر برگزار می شود. همچنین همفکری و تعامل استانداری ها و بهره گیری از تجارب و تدابیر مسئولین ذیربط، آشنایی با موانع و مشکلات اجرایی و ارزیابی برنامه سال گذشته در حوزه نماز در این گردهمایی مورد توجه خواهد بود.
وی ضمن اشاره به تفاهم نامه ستاد اقامه نماز و وزارت کشور در سال 96 خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه در قالب 15 برنامه تنظیم شد که سه برنامه آن مختص ستاد وزارت کشور و 12 برنامه دیگر همزمان در ستاد و استانداری ها با رویکرد توجه به انجام سریع فرایند اجرای برنامه ها دنبال شد.
معاون وزیر کشور ادامه داد: سه برنامه اختصاصی ستاد وزارت کشور شامل اجرای گردهمایی روسا و دبیران شورای فرهنگی استانداری ها، اختصاص فرازی از نشست های استانداران به این عرصه و تدوین سند راهبردی ترویج فرهنگ نماز به نحو مناسبی انجام شده است.
وی تصریح کرد: پس از ابلاغ برش استانی برنامه ها، تلاش شد تا تصمیم گیری، نظارت، اجرا و ارزیابی ها برای هریک از برنامه ها در استانها مورد توجه قرار گیرد و متناسب با اهمیت و میزان تاثیرگذاری هریک از این برنامه ها، امتیازدهی انجام شود. بعلاوه، امسال برای اولین بار پس از بررسی عملکرد استانها، نتیجه ارزیابی اولیه به معاونین هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداریها ارسال و فرصتی برای تکمیل مستندات در نظر گرفته شد تا اطلاعات استانها به طور دقیق تکمیل شود.
رئیس شورای فرهنگی وزارت کشور در ادامه گفت: در ارزیابی نهایی عملکرد یکساله استانداریها و براساس امتیازات کسب شده از سوی استانداری ها، 5 استانداری همدان، مازندران، گیلان، خراسان جنوبی و البرز در امر ترویج نماز برتر شناخته شدند و امروز در این مراسم از آنها تقدیر به عمل آمد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور در بخش دیگری از سخنان خود که به موضوع امر به معروف و نهی از منکر اختصاص یافت، گفت: برای اولین بار مجموعه ستاد امر به معروف و نهی از منکر، تفاهم نامه ای با ستاد وزارت کشور داشت که در قالب 8 برنامه برای استانها ارسال شد. البته در این زمینه نیز، تلاش های زیادی در همه استان ها انجام شده اما بر اساس ارزیابی ها که از جمله، به استناد گزارش های ارسالی و بررسی مستندات این گزارش ها انجام شده، دو استان چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی بیشترین تلاش را در این زمینه دنبال کرده اند که از آنها تقدیر به عمل خواهد آمد.
ناصریان در ادامه بر اهمیت ترویج فرهنگ اقامه نماز اشاره کرد و افزود: سند راهبردی در این زمینه در حال تدوین است که در همین راستا از همه دبیران و روسای شورای فرهنگی استانداری ها که در اعلام نظرات و نقاط ضعف و قوت این موضوع ما را یاری کردند تشکر می کنیم. نقطه نظرات واصله و برنامه های اولیه در قالب یک مجموعه کامل به مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور ارسال شد و با مطالعات و اقدامات مرکز یادشده سند راهبردی در سه ماه تدوین و به همه استانها ابلاغ شد.
رئیس شورای فرهنگی وزارت کشور یادآوری کرد: در سال 92 با همکاری ستاد اقامه نماز و شوراهای فرهنگی استانداری های سراسر کشور پیش نویس بخشنامه ای در خصوص ترویج فرهنگ نماز تدوین شد و وزیر کشور پس از اصلاحات مدنظر این بخشنامه 17 ماده ای را به استانداران سراسر کشور ابلاغ کرد که براساس این بخشنامه اقدامات استانداری ها در این عرصه دنبال شد. پس از گذشت پنج سال نیاز به اصلاح و تغییر احساس شد چراکه برخی از بندهای این بخشنامه 17گانه که به نتیجه رسیده بودند و نیازی به طرح مجدد آنها نبود.
وی ادامه داد: بعد از بررسی های جدید، این بخشنامه 17 ماده ای در 12 ماده بروز رسانی و ابلاغ شد. در روند تدوین بخشنامه جدید، فرمایشات مقام معظم رهبری در آخرین اجلاس نماز خصوصاً بحث توجه به موضوع اقامه نماز در مدارس و همچنین لزوم وجود فضای نماز در پروژه های عمرانی و ساختمانهای در حال احداث مورد توجه ویژه قرار گرفت. در این زمینه لازم است تاکید کنم، استانداری ها از این بخشنامه و اجرای تمام و کمال آن صیانت کنند.
ناصریان همچنین به ضرورت بررسی ابلاغیه ها، برنامه ها و موضوعات در شورای فرهنگی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه به پایان سال نزدیک می شویم، توجه به مسائل نمازخانههای بین راهی و نظائر آن اهمیت ویژه دارد.
ناصریان در پایان با اشاره به اینکه یکی از معایب و مشکلات سیستم اداری عدم گزارش کامل و به موقع اقدامات و انعکاس صحیح برنامه های انجام شده است و در نتیجه، اطلاع رسانی درستی از اقدامات انجام نمی شود، خاطرنشان کرد: من اطمینان دارم کارهای استانها در زمینه ترویج فرهنگ نماز و امر به معروف و نهی از منکر بیش از این بوده است اما به دلیل عدم ارائه گزارشهای مناسب، در ارزیابی ها مغفول مانده است.
در ادامه این برنامه، همچنین قشقایی دبیر شورای فرهنگی وزارت کشور و رئیس مرکز بسیج وزارت کشور ضمن ارائه گزارشی از وضعیت و عملکرد استانداری ها در عرصه فعالیت های شورای فرهنگی به تشریح ارزیابی های صورت گرفته از برنامه ها و عملکرد آنها پرداخت.
براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، در ادامه این همایش عسگریان از استان همدان، ناصحی از استان مازندران، احمدی استان گیلان، مشیر الحق عابدینی از استان خراسان جنوبی و کامکار از استان البرز به عنوان برترین استانداریهای کشور به تشریح برنامه ها و اقدامات خود در حوزه ترویج فرهنگ نماز پرداختند.
همچنین حجت الاسلام قربانلو مشاور معاون توسعه مدیریت و منابع و امام جماعت وزارت کشور گفت: محور فعالیتهای ما درباره نماز باید قلبی باشد و اصل بر این باشد که کار قلبی و اعتقادی دنبال شود و این امر منافاتی با استفاده از چرخه های اداری ندارد.
کد مطلب: 103201