اختلاف نظر مسئولان و تولیدکنندگان بر سر قیمت مرغ سبب شده تا همچنان این محصول بیش از نرخ مصوب به دست مصرف کنندگان برسد و به گفته رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی هنوز احتمال افزایش قیمت مجدد آن وجود دارد.
نوسان قیمت مرغ ادامه دارد
29 دی 1397 ساعت 15:59
اختلاف نظر مسئولان و تولیدکنندگان بر سر قیمت مرغ سبب شده تا همچنان این محصول بیش از نرخ مصوب به دست مصرف کنندگان برسد و به گفته رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی هنوز احتمال افزایش قیمت مجدد آن وجود دارد.
اختلاف نظر مسئولان و تولیدکنندگان بر سر قیمت مرغ سبب شده تا همچنان این محصول بیش از نرخ مصوب به دست مصرف کنندگان برسد و به گفته رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی هنوز احتمال افزایش قیمت مجدد آن وجود دارد.
به گزارش ایرنا، از ابتدای تغییر سیاست های ارزی دولت در فروردین ماه امسال، دولتمردان با هدف تنظیم بازار کالاهای اساسی، این اقلام را به همراه نهاده های صنعت دام و طیور در فهرست مشمول دریافت ارز رسمی به نرخ 4200 تومان قرار داد با این حال افزایش نرخ هزینه های تولید سبب شده تا در ماههای اخیر شاهد نوسان در قیمت محصولات پروتئینی بویژه مرغ باشیم.
کارشناسان صنعت طیور معتقدند عرضه نهاده های تولید با نرخ دولتی به این صنعت نتوانسته جلوی افزایش قیمت ها را بگیرد و به همین دلیل نرخ ها در بازار بالاتر از ارقامی است که مسئولان و دست اندرکاران تنظیم بازار برآورد می کنند.
برخی شهروندان در تماس با ایرنا اعلام کردند با وجود اعلام جهادکشاورزی مبنی بر عرضه مرغ منجمد برای تنظیم بازار، کماکان قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ گرم در بازار و برخی فروشگاه های زنجیره ای با نرخ های 13 هزار و 800 تا 16 هزار تومان عرضه می شود که این نرخ ها برای محصولات تفکیکی مرغ به 20 هزار تومان نیز می رسد.
غلامعلی فارغی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران می گوید «قیمت جهانی مرغ 2.7 تا ۳ دلار است که با ارز نیمایی حدود ۲۱ تا ۲۴ هزار تومان میشود؛ اگر مرغ داخلی با ارز نیمایی عرضه شود قیمتها با قیمت جهانی برابری میکند اما مشکل اینجاست که دولت نمیخواهد بپذیرد که در بحث قیمتگذاری در شرایط مساوی قیمت ما با قیمت جهانی به طور تقریبی تفاوت ندارد.»
با این حال، محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی بر این باور است، با وجود افزایش قیمت جهانی نهاده ها و رشد هزینه های تمام شده تولید در کشور به دلیل حمایت های دولت باید قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار یعنی 9800 تا 10 هزارتومان به دست مصرف کنندگان برسد.
بر همین اساس به تازگی اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی در نامه ای به عمده فروشی ها و خرده فروشی ها اعلام کرده است: «با توجه به فشار های متعدد سازمان تعزیرات حکومتی برای اجرای مصوبه خرید مرغ زنده با قیمت 6350 تومان و عرضه با قیمت حداکثر 10 هزارتومان فقط با داشتن فاکتور رسمی با احتساب ۱۰ درصد سود می توانید اقدام به فروش مرغ کنند که همه اعضا عمده فروشی ها و خرده فروشی ها در میدان بهمن و سطح شهر ملزم به رعایت آن هستند.»
** نهاده های دولتی کافی نیست
کارگروه تنظیم بازار 17 مردادماه امسال، قیمت نهاده های دامی را با توجه به افزایش هزینه های نقل و انتقال ارز به منظور تامین به هنگام کالاها مطابق با اسناد و مدارک دریافتی از شرکت های وارد کننده تعیین کرد که بر اساس آن حداکثر قیمت فروش نهاده ها دامی ذرت وارداتی 1350 تومان، کنجاله سویا وارداتی و داخلی 2450 تومان در مبادی ورودی کشور است.
در این پیوند «محمد یوسفی» رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران در گفت و گو با ایرنا گفت: در حال حاضر عرضه نهاده های طیور با نرخ دولتی به اندازه کافی انجام نمی شود و تولیدکنندگان نزدیک 80 درصد نهاده مورد نیاز تولید خود را از بازار آزاد و با قیمت های بالا تامین می کنند.
وی با بیان این که اکنون روزانه 6 هزارتن گوشت مرغ تولید و به بازار عرضه می شود، اظهار داشت: اگر بخواهیم افزایش قیمت چندانی در قیمت مرغ نداشته باشیم، باید 100 درصد نهاده های مورد نیاز صنعت طیور توسط دولت و با ارز رسمی 4200 تومان تامین شود.
به گفته وی، اکنون قیمت آزاد هر کیلوگرم کنجاله سویا 3400 تومان و ذرت 1400 تومان در بازار است.
وی تصریح کرد: به طور قطع افزایش قیمت دولتی نهاده های طیور طبق مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار موجب افزایش مجدد نرخ مرغ در بازار می شود که غیرقابل اجتناب است.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: اکنون نهاده های مورد نیاز طیور در بازار تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم که امیدواریم این وضعیت تا پایان سال ادامه پیدا کند.
** عرضه مرغ گرم با نرخ 9800 تومان در میادین میوه و تره بار ادامه دارد
«حمید روناصری» مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور به خبرنگار ایرنا گفت: هرگونه افزایش قیمت در نهاده های تولید می تواند در قیمت تمام شده کالا تاثیر داشته باشد اما افزایش نرخ نهاده ها ناشی از نقل و انتقال ارز حدود 100 تومان است که رقم چندانی نیست.
وی اظهار داشت: نهاده های مورد نیاز صنعت طیور با حجم بالا توسط دولت و حتی بخش خصوصی تامین و وارد شده است و هیچگونه کمبودی در این زمینه نداریم که نگرانی برای تولید کنندگان ایجاد شود.
وی تصریح کرد: عرضه ذرت و کنجاله سویا در استان ها در حال انجام است و مرغداران با مراجعه به ادارات کل جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی می توانند دان مورد نیاز تولید خود را فراهم کنند.
ورناصری درباره قیمت مرغ گفت: با افزایش عرضه مرغ منجمد و گوشت مرغ گرم با نرخ های مصوب از دوشنبه هفته گذشته تاکنون شاهد نوسان روند کاهشی قیمت گوشت مرغ در بازار بوده ایم.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ادامه داد: همچنان قیمت هر کیلوگرم مرغ منجمد 8900 تومان و گوشت مرغ گرم 9800 تومان است که به وفور در میادین میوه و تره بار عرضه می شود.
کد مطلب: 101354