هرس درختان در تهران که از ماهها پیش شروع شده کمابیش در برخی مناطق ادامه دارد. برخی معتقدند میزان هرس درختان در تهران بیش از حد معمول است و عملا موجب کاهش بیش از حد شاخ و برگهای درختان شده و آنها را از حالت یک درخت خارج کرده است. اما ویژگی هرس درختان چیست؟
دکتر اسماعیل کهرم کارشناس محیط زیست در گفتوگو با مردم سالاری آنلاین در پاسخ به این پرسش که میزان هرس درختان چگونه مشخص میشود گفت: «هرس درختها توسط متخصصین جراحی درخت مشخص و انجام میشود، میزان هرس و بریدن شاخه درختان شاخص دارد، حدی بین دو شاخص که از طرفی باعث افزایش رشد درختان شود و از طرف دیگر هم خطر وقوع بهمن را کاهش دهند.»
کهرم در ادامه با تاکید بر اینکه شاخه درختان نیز مانند انگشتان انسان مفاصل مشخصی دارند افزود: شاخههای که هرس میشوند از مفاصلی هستند که نشانهایی از پوسیدگی در آینده نزدیک در آنها مشاهده شود.
این کارشناس محیط زیست با بیان این موضوع که سازمان پارکها و فضای سبز متخصصینی دارد که میزان هرس را نه تنها در هر منطقه بلکه در مورد هر نوع درخت تحلیل میکنند خاطر نشان کرد: کسانی که برای اجرای هرس درختان اره به دست میگیرد، مجری اجرای فرمان کارشناسان این موضوع است.
کهرم با اشاره به اینکه برخی اشتباها این موضوع را مطرح میکنند که درختان تهران نیاز به هرس ندارند، این موضوع را رد کرده و افزود: همه درختان شهری به هرس نیاز دارند، زیرا در صورتی که هرس به موقع و درست انجام نشود انتهای شاخههای درختان تبدیل به جارو میشود، این موضوع در پارکها برای مردم مزاحمت ایجاد میکند، در خیابان باعث قطع سیمهای برق و تلفن و به بار آوردن خسارت میشود و در معابر شهری نیز در فصل بارش برف شکسته میشود و ممکن است خطر آفرین شوند.
به گفته وی درختانی که در طبیعت هستند نیاز به هرس ندارند، اما وقتی درخت ماهیت شهری پیدا میکند به طور قطع باید هرس شود.